Ν. Κανταρζής: «ο Ιπποκράτης πρέπει να παραμείνει σύμβολο της Ιατρικής»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νίκος Κανταρζής

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ!!
ΤΑΔΕ ΕΦΗ Κ. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!

Έκπληξη πρέπει να προκάλεσε ο Δήμαρχος Κω, Κ. Καίσερλης, στο ελάχιστο ακροατήριό του, στην τελευταία - ας πούμε - επιτροπή διαβούλευσης, για τα έργα του 2013!

Προσπάθησε να αναλύσει με το δικό του μοναδικό και οραματικό τρόπο το τεράστιο θέμα - ζητούμενο χρόνων - της αξιοποίησης του μοναδικού κεφαλαίου που λέγεται ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Και ακούστε την τοποθέτηση επί του θέματος, του πρώτου πολίτη του νησιού μας!
Κ. Καίσερλης: «Το σοβαρό είναι, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη!

Όταν αγαπητοί συνάδελφοι δεν έχουμε τοπικό επώνυμο τυρί, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη;

Όταν δεν έχουμε τοπικά επώνυμα βότανα, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη;

Όταν δεν έχουμε τοπική γαστρονομία με τα παραδοσιακά φαγητά και μας πουλάνε ότι φανταστούμε, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη;

Είναι λοιπόν ένα πολύ σοβαρό θέμα, ίσως από τα μοναδικά, που όμως για να τεκμηριωθεί έχει δεκάδες υποχρεωτικές παράλληλες δράσεις που οφείλουμε να κάνουμε».

Η άποψή μου, ως πολίτη αυτής της πόλης, την οποία επιθυμώ να εκφράσω δημόσια προς τον Δήμαρχο του νησιού του Ιπποκράτη, είναι ότι θα ήταν χρησιμότερο να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μεγάλος μας πρόγονος , ο πατέρας της Ιατρικής επιστήμης, δεν είναι ούτε χωριάτικη σαλάτα για να συνδυάζεται με το τυρί της πόσσας, ούτε συσκευασία δώρου για ρίγανη, αλισφακιά και τσάι του βουνού, ούτε ορεκτικό για να συνοδεύει την τοπική γαστρονομία!

Ο Ιπποκράτης ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει το σύμβολο της Ιατρικής, το διαβατήριο που θα επιτρέψει στο νησί να μεγαλουργήσει και το εφαλτήριο για το στόχο της Κω ως παγκόσμιου κέντρου της Ιατρικής επιστήμης!

Για το λόγο αυτό θα ήταν χρησιμότερο επίσης, να σταματήσει η υποβάθμιση του υψηλού αυτού στόχου της τοπικής κοινωνίας και να εντατικοποιηθεί η ενασχόληση με τα κρίσιμα θέματα του Δήμου που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης Δημοτικής αρχής.

Διαφορετικά , το όραμα της Ιπποκρατικής Κω , θα έχει την τύχη του οράματος της Ιατρικής σχολής , στο κτίριο της Alexander Fashion!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ κ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ
«ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ»