Υπαγωγή επιχειρήσεων σε καθεστώς μειωμένων τελών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Υπαγωγή επιχειρήσεων σε καθεστώς μειωμένων τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού βάση της απόφασης 439/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Αγαπητοί συνδημότες,

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για την έμπρακτη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων του νησιού μας που πλήττονται από τις συνέπιες της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης, με την απόφαση 439/14.11.2011 του Δημοτικού μας Συμβουλίου που αφορά τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2012 μειώνονται έως και 54% τα αντίστοιχα τέλη για επιχειρήσεις όπως, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεργεία, μηχανουργεία, ξυλουργία, τυπογραφεία, εκδόσεις εντύπων, αίθουσες κινηματογράφων, κλπ.

Συγκεκριμένα ανά Δημοτική Ενότητα τα τέλη διαμορφώνονται για το 2012 ως εξής:

Δημοτική Ενότητα   2011   2012

ΔΙΚΑΙΟΥ               2,14 €   1,50 €

ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ        2,14 €    1,50 €

ΚΩ                       4,28 €     2,00 €

Ως εκ τούτου, μία επιχείρηση του μεταποιητικού κλάδου με χώρους, παραδείγματος χάριν, 250 τ.μ. που έχει την έδρα της στη Δημοτική Ενότητα Κω πλήρωσε τέλη για το 2011 1.070 Ευρώ ενώ για το 2012 θα πληρώσει τέλη 500 Ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν αποτελεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της μεταποίησης αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού στήριξης όλων των παραγωγικών κλάδων μέσα και από τη συνεργασία με τους αντίστοιχους επαγγελματικούς φορείς.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που υπάγονται στις ανωτέρω κατηγορίες να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου μας ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους το συντομότερο δυνατό στο μειωμένο καθεστώς τελών και παράλληλα να ενημερωθούν για τον τρόπο και τον χρόνο ένταξής τους στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου μας.

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας βρίσκονται επί των οδών Πεισάνδρου και Κλεοπάτρας (έναντι σταθμού ΚΤΕΛ). Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν, επίσης, να επικοινωνούν με την υπηρεσία στο τηλέφωνο 22420 20340 καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Με εκτίμηση,

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΑΡΑΣ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΗΣ