Συμπαράταξη Ελπίδας: μην μας κοροϊδεύετε! Φτιάξτε το σχολείο!

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  μην μας κοροϊδεύετε! Φτιάξτε το σχολείο!΄

--με αυτή την κραυγή αγωνίας η εκπαιδευτική κοινότητα του 7ου δημοτικού σχολείου διαδήλωσε σήμερα στο κέντρο της πόλης μας.

--εκφράζουμε την συμπαράσταση μας για ακόμη μια φορά στους μαθητές, του γονείς και τους δασκάλους του σχολείου. Ξέρουμε ότι η δημοτική αρχή θα μιλήσει για υποκινητές και κατά τα γνωστά θα μας κατατάξει όλους στους εχθρούς του έργου της ανακαίνισης του σχολικού συγκροτήματος και κατ επέκταση στους εχθρούς της προκοπής της Κω. Απαιτείται να σταθούμε ψύχραιμα και κριτικά στα γεγονότα.

--Η όλη ιστορία δείχνει τεράστια πολιτική αδυναμία. Πρωταρχικό θέμα της στιγμής είναι η ομαλή λειτουργία του σχολείου.  Έπεται  ο προγραμματισμός και η έναρξης των επισκευών.
Άρα από τον Δήμο πρέπει να κατατεθεί το χρονοδιάγραμμα με τεχνική αιτιολόγηση που να αφορά τις παρεμβάσεις και να ζητηθεί από την σχολική κοινότητα εγγράφως η δική της συμμετοχή-διευκόλυνση. Στον βαθμό που κάποιος από την σχολική κοινότητα προβάλλει άρνηση υπάρχει η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

--το έχουμε ξαναπεί ότι εδώ υπάρχουν : πολιτικές σκοπιμότητες ένθεν και ένθεν που οδηγούν στον παραλογισμό. Μόνο που αυτό είναι ‘’παραλογισμός’’ με θύματα παιδικές ψυχές στις συνθήκες του 21ου αιώνα!΄΄
Η δημοτική αρχή θα μιλά για εχθρούς του λαού ενώ η ΄΄αντιπολιτευση΄΄ για τον φασισμό του δημάρχου! και την πληρώνουν … άλλοι!

---Τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχει η δημοτική αρχή γιατί με την όλη στάση της δείχνει αδυναμία παρέμβασης για να επιλυθεί θετικά για όλους μας μια απλή περίπτωση κρίσης, που αφορά σύγκρουση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η προσπάθεια του Δημάρχου για την παρέμβαση εδώ και τώρα στο κτήριο έρχεται σαν φυσική συνέπεια της πολιτικης του πρακτικής να μετατρέψει την πόλη σε εργοτάξιο αποσκοπώντας σε πολιτικά οφέλη για να στριμώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Νίκος Μυλωνάς
Εκπρόσωπος της Σ.Ε. στο δημοτικό συμβούλιο