Επιστολή Γ. Κυρίτση προς τον Δήμαρχο Κω για εξωλογιστική διαχείριση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κως 8.3. 2012

Προς: κ. Κωνστ. Καϊσερλη, Δήμαρχο Κω

Κοινοποίηση

κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Υπουργό Εσωτερικών

Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίας Διοίκησης.

ΜΜΕ

Θέμα : Βιβλιάρια καταθέσεων εξωλογιστικής διαχείρισης.

Κύριε Δήμαρχε,

Το έτος 1996, αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων, σύσσωμοι οι φορείς της Κω, (εκκλησία-Τ.Α.- κόμματα- επαγγελματικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι) αποφασίσαμε, σε ευρύτατη σύσκεψη, την κινητοποίηση του λαού της Κω για τη συγκέντρωση χρημάτων που στη συνέχεια θα διαθέταμε στη θωράκιση της άμυνας του νησιού μας.

Έτσι δημιουργήθηκε καταθετικός λογαριασμός στα ονόματα του τότε Μητροπολίτη Κωου, Μακαριστού σήμερα, ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ, του τότε Έπαρχου Κω-Νισύρου κ. ΕΜΜ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και το δικό σας ως Δημάρχου Κω.

Το ακριβές ποσό που συγκεντρώθηκε τότε, παραμένει, μέχρι σήμερα, άγνωστο, αφού οι πολίτες της Κω ποτέ δεν ενημερώθηκαν επίσημα γι' αυτό.

Το βιβλιάριο εκείνο, κρατήσατε στα χέρια σας εσείς προσωπικά.

Στη συνέχεια, το 2000 μετακινηθήκατε στη Βουλή και ΔΕ ΝΟΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το παραδώσετε, όπως οφείλατε, ούτε στο διάδοχο σας δήμαρχο, κ. Μιλτ. Φάκκο, ούτε σε κανένα άλλο από τους δύο συνδικαιούχους του λογαριασμού!!!

Η διαδρομή του βιβλιαρίου, όπως και το ποσό που συγκεντρώθηκε, παρέμεναν άγνωστα μέχρι πρόσφατα, αφού προφανώς δεν νοιώθατε την υποχρέωση να ενημερώσετε κανένα !!!

Και θα ήταν ακόμα άγνωστα αυτά, αν δεν ομολογούσατε σε δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κω, ότι εσείς διαχειρίζεστε μέχρι σήμερα, εν αγνοία όλων, το λογαριασμό αυτό.

Η ομολογία δε αυτή, δεν προέκυψε από προσωπική σας ανάγκη να υπηρετείτε τη διαφάνεια, αλλά μετά από δική μας καταγγελία για εξωλογιστική διαχείριση που κάνατε ως δήμαρχος τις δεκαετίες ΄80-2000!!!

Σας θυμίζω την περισσή αλαζονεία με την οποία δηλώσατε ότι, όχι μόνο αυτό αλλά κρατάτε και άλλα επτά τουλάχιστον βιβλιάρια τέτοιας διαχείρισης.

Στη συνεδρίαση λοιπόν εκείνη, μας επιδείξατε και το βιβλιάριο με τις ερανικές εισφορές των πολιτών της Κω, που καταχρηστικά είχατε στα χέρια σας από το 2000 μέχρι σήμερα και το περιφέρατε άγνωστο που...

Κύριε δήμαρχε,

Αντιλαμβάνεστε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι για όλους τους πολίτες δύσκολη.

Γεγονότα όπως αυτά, της εξωλογιστικής, προσωπικής, διαχείρισης όχι απλά προκαλούν αλλά και σε διάφορες υπόνοιες βάζουν τους πολίτες.

Ειδικά σήμερα, μία μέρα μετά την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Πατρίδα, η τότε κινητοποίηση του Λαού της Κω αποκτά μεγαλύτερη και ιδιαίτερη σημασία.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε άμεσα:

Να μας ενημερώσετε επίσημα για τη διαχείριση του λογαριασμού όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Να διαθέσετε το ποσό αυτό στο σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκε.

Να ενημερώσετε επίσημα και σοβαρά το Δ.Σ. και τους πολίτες της Κω για όποια και όσα εξωλογιστικά βιβλιάρια, δημοτικού χρήματος κατέχετε.

Αυτά τα τρία θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση σας, όπως δική μας υποχρέωση είναι να διαφυλάξουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο που μας δίνει η νομοθεσία, το δημοτικό χρήμα και τη διαφάνεια στη διαχείριση του.

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Επικεφαλής της

ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ