Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - HATTA

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)

Τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Τουρισμός αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκπροσώπων του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) στη Βουλή.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οι βουλευτές: Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΕΚΕ) για τον τομέα του Τουρισμού, Β' Πειραιώς, Θοδωρής Δρίτσας, Υπεύθυνος της ΕΚΕ για τον τομέα της Ναυτιλίας, Δωδεκανήσων, Δημήτρης Γάκης, Κερκύρας, Στέφανος Σαμοΐλης και Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής. Τον HATTA εκπροσώπησαν o πρόεδρος του συνδέσμου Γιώργος Τελώνης, η Διευθύντρια Άννα Ανυφαντή και ο Γενικός Έφορος του συνδέσμου Νικόλαος Κελαϊδίτης.

Όλοι διαπίστωσαν ότι, η έλλειψη στρατηγικής και πολιτικής με συνέχεια για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού οδήγησαν σταδιακά στην όξυνση των προβλημάτων στον σημαντικό για την οικονομία της χώρας κλάδο του τουρισμού.

Συμφωνήθηκε ότι μεταξύ των προβλημάτων που απειλούν τον Ελληνικό Τουρισμό είναι: ο κίνδυνος κατάρρευσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, τα τέλη αεροδρομίων, το καθεστώς της Visa Schengen, το εργασιακό καθεστώς και η αυξανόμενη μαύρη εργασία σε όλους τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού, η λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων κ.ά. Επίσης, συζητήθηκαν θεσμικά προβλήματα του κλάδου, καθώς και θέματα διεθνών συνεργασιών της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημάνθηκε ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να οραματιστούμε το μέλλον του τουρισμού μας. Να ανακτήσουμε όλα εκείνα τα αναπτυξιακά εργαλεία που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει και να δούμε την τουριστική ανάπτυξη με διαφορετική ματιά επιδιώκοντας την ποιότητα, την τόνωση της αξιοπρεπούς απασχόλησης και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί με κοινές παρεμβάσεις στο μέλλον και με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού.

01.08.2012
Το Γραφείο Τύπου