Ν. Κανταρζής: «ο Ιπποκράτης πρέπει να παραμείνει σύμβολο της Ιατρικής»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νίκος Κανταρζής

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ!!
ΤΑΔΕ ΕΦΗ Κ. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!

Έκπληξη πρέπει να προκάλεσε ο Δήμαρχος Κω, Κ. Καίσερλης, στο ελάχιστο ακροατήριό του, στην τελευταία - ας πούμε - επιτροπή διαβούλευσης, για τα έργα του 2013!

Προσπάθησε να αναλύσει με το δικό του μοναδικό και οραματικό τρόπο το τεράστιο θέμα - ζητούμενο χρόνων - της αξιοποίησης του μοναδικού κεφαλαίου που λέγεται ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Διάκριση για τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ στο Γ' Παγκρήτιο πρωτάθλημα βετεράνων

Στήλη: Αθλητισμός

064-Optimized

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΚΩ
" Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ": Επιτυχίες Αθλητή μας στο Γ΄ Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου.

Ο Σύλλογος μας τιμώντας τον Σύνδεσμο Βετεράνων Αθλητών στίβου Κρήτης, αποδέχθηκε την πρόσκλησή τους και με ιδιαίτερη τιμή και χαρά συμμετείχε με έναν Αθλητή τον κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνο στα 100 μέτρα και στα 400 μέτρα , στο Γ΄ Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Βετεράνων αθλητών στίβου και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρίψεων στις 27 Οκτωβρίου 2012 που διεξήχθη στο Ε.Α.Κ. Ελευθερίας Ηρακλείου , όπου και κατέκτησε Δύο Χρυσά Μετάλλια.

Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας με την «Παναθηναϊκή»

Στήλη: Ανακοινώσεις

AFISA A3-Optimized

Ο Σύλλογος Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ», στα πλαίσια των χειμερινών Ιπποκρατείων του Δήμου Κω (ΔΟΠΑΒΣ Κω) σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την «Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας».

Όπως το περασμένο χρόνο, έτσι και φέτος στις 13 Νοεμβρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η «Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας.

Εμείς θα την γιορτάσουμε στις 10 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης σε άτομα που ανήκουν σε οικονομικοκοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Στήλη: Υγεία

Δήμος Κω

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω, ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος ψυχολογικής στήριξης σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια και ανήκουν σε οικονομικοκοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την εθελοντική, ευγενική προσφορά της Ψυχοθεραπεύτριας κας Φρατζή Μαρίας.

Συνεδρίαση Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας & Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω την Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιχείρησης επί της οδού Παλαιών Εθελοντών Πολεμιστών, Λάμπη με τα παρακάτω θέματα:

Προκήρυξη θέσης με ειδικότητα τη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Στήλη: Ανακοινώσεις

&

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Κως, 29 Οκτωβρίου 2012

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ» προκηρύσσει μία (1) θέση με ειδικότητα Διοίκηση Επιχειρήσεων για τις ανάγκες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Επεξεργασίας και Εκμετάλλευσης Προϊόντων Ζωικής Παραγωγής». Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Συμμετοχή Θ. Νικηταρά στην συνεδρίαση της Επιτροπής ΠΕΠ στη Ρόδο

Στήλη: Νέα

rodos 24102012-OptimizedΣυμμετοχή του Αντιδημάρχου, Θ. Νικηταρά στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε, χθες 24.10.2012, στη Ρόδο η 4η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Η Δύναμη Αλλαγής για μετακινήσεις - απομακρύνσεις υπαλλήλων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΤΑΙ

(ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ)

Ο κ.Καίσερλης , μετά από μια δεκαετία παντελούς απουσίας , επανήλθε για να «σώσει» από τον δήθεν κακό , άδικο και εκδικητικό Κυρίτση τους ταλαιπωρημένους πολίτες και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Ευχές Δημάρχου Κω για τη θρησκευτική εορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ

Επί τη ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ (η θυσία του Αβραάμ) των μουσουλμάνων συνδημοτών μας, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, κοινωνική ευημερία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Κλειστή την Τρίτη και την Τετάρτη η οδός Κανάρη

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου της Κω ενημερώνει τους συνδημότες μας ότι την Τρίτη 30/10/2012 και την Τετάρτη 31/10/2012 η οδός Κανάρη, από το ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου έως και την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δελφίνια), θα παραμείνει κλειστή λόγω εκτέλεσης έργων της Υπηρεσίας πρασίνου.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση

Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης,
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010, καλείστε σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, με τα κάτωθι θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Συνάντηση Κοπάδη με στελέχη της Aegean

Στήλη: Νέα

aegean

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Φ.Τ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΠΑΔΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ AEGEAN

Συνάντηση με τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, κα. Σαλούτση είχε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος του ΕΦΤ, κ. Γιώργος Κοπάδης στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά.

Παρέμβαση Δ. Γάκη για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ στα Δωδεκάνησα

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ. Γάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ στα Δωδεκάνησα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε σε σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δήμος Κω: εκτελεστέα και προϋπολογισμός

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου μας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και τη Διεύθυνση Οικονομικών, ολοκλήρωσαν τον σχεδιασμό για το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και τον Προϋπολογισμό του 2013, ακλουθώντας μία σαφή και ξεκάθαρη στοχοθεσία με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των ανθρώπων του νησιού μας και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς και εθνικές κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις.

Γ.Σ. Εύδαμος Κω: ευχαριστήριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Το Δ.Σ του Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ Κω ευχαριστεί θερμά την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Μαλαχία Πόπη για την αφιλοκερδή προσφορά της στους αθλητές του συλλόγου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για καλύτερα αποτελέσματα και επιδόσεις των αυριανών πρωταθλητών μας.

Δήμος Κω: επιβεβαίωση Ι. Βούρτση για την προώθηση ανάπτυξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Μία ακόμα επιβεβαίωση, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση, για την ορθή επιλογή του Δήμου της Κω να προωθήσει την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ως εργαλείο ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων σε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις και καταπολέμησης της ανεργίας.

Άρθρο της Μαρίας Σκουφεζή για την Αντιμάχεια, την παραχώρηση 15 στρεμμάτων στο Μαστιχάρι και τη σύμβαση με το ΕΜΠ

Στήλη: Δελτία Τύπου

 skoufezi-Optimized

Η ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ, Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 15 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠ

Όπως πολλοί συμπατριώτες μου έτσι κ' εγώ δεν εκπλήσσομαι πια με την εγκατάλειψη του χωριού μου, θυμώνω όμως όταν μας θεωρούν υποτακτικούς στις αποφάσεις που παίρνουν για μας χωρίς εμάς.

Ο Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω «Ο Φειδιππίδης» συμμετείχε στους Διεθνείς Αγώνες “ΛΕΜΕΣΙΑ 2012”

Στήλη: Αθλητισμός

ΛΕΜΕΣΟΣ 2012 033-Optimized

Ο Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω «Ο Φειδιππίδης» συμμετείχε στους Διεθνείς Αγώνες "ΛΕΜΕΣΙΑ 2012" , που είναι αφιερωμένοι στον Αργυρό Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη και στην Αργυρή Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου .

Είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού, που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 21 Οκτωβρίου.

Διάνοιξη τμήματος της οδού Μανδηλαρά με κατεδάφιση κτισμάτων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Σε μια πολύ σημαντική διάνοιξη τμήματος της οδού Μανδηλαρά με κατεδάφιση υπαρχόντων κτισμάτων προχωρά αύριο ο Δήμος Κω

Μια σημαντική εκκρεμότητα δεκαετιών στην ολοκλήρωση των διανοίξεων οδών εντός του σχεδίου πόλεως Κω, διευθετείται αύριο Τετάρτη (08:30) από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου μας.

Αντώνης Γιωργαράς: Εισήγηση Απολογισμού-Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσεως 2011 Δήμου Κω

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πριν ενάμιση χρόνο αυτή η δημοτική αρχή μετά από μια σαφή λαϊκή εντολή κλήθηκε να διαμορφώσει έναν νέο δήμο.

Ένα δήμο περισσότερο σύγχρονο, περισσότερο αποτελεσματικό και κυρίως περισσότερο ανθρώπινο.
Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στο Δήμο το οποίο στηρίζεται σε αρχές, αξίες και διαφάνεια.

Ο Γιάννης Κρητικός για τον οικονομικό απολογισμό του Δήμου της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιάννης Κρητικός

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς ούτε φέτος έγινε Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής όπου θα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου καθώς και θέματα διοίκησης και εφαρμογής του προγράμματος δημοτικής δράσης.

Θεμιστοκλής Ιατρού: η κατάντια της εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Στήλη: Παιδεία

*

Διαβάστε στο συνημμένο κείμενο ενός συναδέλφου εκπαιδευτικού, το πραγματικό κατάντημα του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Δυστυχώς το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για το αν μαθαίνουν οι μαθητές ή όχι, αλλά μόνο για το αν πηγαινοφέρνουν την τσάντα τους καθημερινά στο σχολείο. Όσα αναγράφονται στο κείμενο, είναι αληθινά μέχρι τελευταίας τελείας και τα ζούμε καθημερινά στο σχολείο.

Ιωάννα Ρούφα: συγχαρητήρια επιστολή προς αθλητές του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κω συγχαίρει τους αθλητές Σμάλη Μανώλη (αργυρό μετάλλιο – σφαιροβολία ανδρών, αργυρό 100 μ. ανδρών), Μποντέ Ελπίδα (αργυρό – σφαιροβολία γυναικών) και Βενέρη Δημήτρη (δυναμική συμμετοχή) για τις παραπάνω διακρίσεις από τη συμμετοχή τους στους 25ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες Στίβου, που διοργανώθηκαν στη Νάξο την 6η και 7η Οκτωβρίου 2012.

Η Δύναμη Αλλαγής για τη συνεδρίαση του ΔΟΠΑΒΣ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής 

«ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ»

Δεν είναι μόνο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που δεν καταφέρνει να «μαζέψει» τους συμβούλους του ο κ. Καϊσερλης.

Δεν υπάρχει οργανισμός ή επιχείρηση που καταφέρνει να έχει απαρτία χωρίς την παρουσία της μειοψηφίας.

+55% ανάπτυξη στην επιβατική κίνηση για την AEGEAN παρουσίασε η Κως

Στήλη: Τουρισμός

aegean

Αυξημένη 10% η κίνηση εξωτερικού της AEGEAN, εκτός της Αθήνας, για το εννεάμηνο 2012

Παρά την εντεινόμενη κρίση στην ελληνική οικονομία, Η AΕGEAN μετέφερε κατά το πρώτο 9μηνο του χρόνου 2.801.315 επιβάτες στο διεθνές δίκτυό της.

Ν. Μυλωνάς: σχόλια για τον απολογισμό - ισολογισμό

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Μελετώντας τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2011, που μας δόθηκε μόλις χθες, χωρίς να μπούμε στην αναλυτική του παρουσίαση θα εκθέσουμε μερικά πολιτικά συμπεράσματα.

Η σύνταξη του προϋπολογισμού του 2011 δεν έγινε υπό ομαλές συνθήκες, γιατί η ενοποίηση των 3 δήμων έγινε χωρίς μια στοιχειώδη προετοιμασία λογω της ασυνεννοησίας μεταξύ των τότε δημοτικών αρχών (με κύρια ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής της πόλεως Κω).

Ίδρυση και Λειτουργία επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας για μηχανικούς

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους επαγγελματικούς φορείς της χώρας μας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με το οποίο ήδη συνεργάζεται ο Δήμος μας, επέλεξε μέσω του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών ΤΕΕ Α.Ε.) να προχωρήσει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη του με θέμα «Ίδρυση και Λειτουργία επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας για μηχανικούς».

Επιτυχίες για τα παιδιά του Ομίλου Αντισφαίρισης στη Σύρο

Στήλη: Αθλητισμός

PA070150

 Στο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Ερμούπολη Σύρου από 5 έως 7 Οκτωβρίου αγωνίστηκαν 88 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες από 10 έως 16 ετών. Παράλληλα με τον Όμιλος Αντισφαίρισης Κω συμμετείχαν και όμιλοι από διάφορα νησιά του Αιγαίου.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σύρου που για πρώτη χρονιά μετείχε στο θεσμό των Πρωταθλημάτων Αιγαίου ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ευθύνη μια τέτοιας διοργάνωσης και μερίμνησε για κάθε λεπτομέρεια ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και με τις φιλοξενούμενες ομάδες να έχουν μια άνετη διαμονή.

Δημοτική Αστυνομία Κω: απολογισμός δράσης

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας και τα στελέχη που την απαρτίζουν αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο «πολυεργαλείο» στην υπηρεσία του κάθε δημότη του νησιού μας.

Παράλληλα το εύρος των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών που προσφέρουν σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της δουλείας τους, όπως προκύπτουν από τον κάτωθι πίνακα, αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των στελεχών της.

Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης": «Εγώ και το σχολείο μου» στο 4ο Δημοτικό

Στήλη: Ανακοινώσεις

Αστική Εταιρεία “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”/Κέντρο Πρόληψης των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Η Αστική Εταιρεία "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"/Κέντρο Πρόληψης των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με την Δ/νση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κω στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, ξεκινούν την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης με θέμα : "Εγώ και το σχολείο μου".

Κλειστή για λίγες ώρες η οδός Βασιλέως Παύλου

Στήλη: Ανακοινώσεις

wip

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 12/10/2012 από τις 07:30-11:30 η οδός Βασιλέως Παύλου, από το ύψος της Γρηγορίου Έ έως και την Ελ. Βενιζέλου, θα παραμείνει κλειστή λόγω εκτέλεσης έργων της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Κω.

Εθνική και Aegean συνταξιδεύουν για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Στήλη: Αθλητισμός

VIX 8066-Optimized

Τη νέα χορηγική συμφωνία τους ανακοίνωσαν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Aegean Airlines, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Metropolitan.

Η Aegean θα είναι επίσημος υποστηρικτής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια και οι ποδοσφαιριστές της θα συγκαταλέγονται μεταξύ των εκατομμυρίων επιβατών της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας, με την οποία ευελπιστούν να πετάξουν και στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Μουντιάλ 2014!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρουσίασε αυτή τη συνεργασία με ιδιαίτερη χαρά, καθώς θα αποκτήσει ένα σύμμαχο διεθνούς κύρους, με πολλές διακρίσεις στο χώρο των αερομεταφορών.

Δύναμη Αλλαγής: «έλεγχος του Δήμου για εξωλογιστική διαχείριση του Δημάρχου»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Μετά την αποκάλυψη, από τον ίδιο τον κ. Καϊσερλη, σε δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι «όχι ένα αλλά περισσότερα του ενός βιβλιάρια καταθέσεων» έχει και διαχειρίζεται, ζητήσαμε να μας πει τι ακριβώς εννοεί με τις δηλώσεις του αυτές.

Δυστυχώς, όπως συνηθίζει, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει.

Επιτυχία αθλητή του «Φειδιππίδη» στο "Σπάρταθλον" - συμμετοχή αθλητών στα "Λεμέσια 2012"

Στήλη: Αθλητισμός

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 12 059-Optimized

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω «Ο Φειδιππίδης» 

Επιτυχία Συναθλητή μας στο " ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ".
Τιμητική Συμμετοχή Αθλητών μας στα ΛΕΜΕΣΙΑ 2012.

1. Ο Πρόεδρος , τα μέλη του Δ/Σ , οι αθλητές και οι αθλήτριες του Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω " Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ συγχαίρουν τον συναθλητή μας Στέργιο Αναστασιάδη ο οποίος, τίμησε την Ελλάδα μας σε μια σημαντική αθλητική διοργάνωση κάνοντας μας όλους υπερήφανους.

Μετατροπή του παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής σε κέντρο διαδραστικής ηλεκτρονικής πληροφόρησης

Στήλη: Νέα

*

Μετατροπή του παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής σε πρότυπο πανελλαδικά κέντρο διαδραστικής ηλεκτρονικής πληροφόρησης των επισκεπτών

Ο κ. Κυρίτσης, ή βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου επαφή με την πραγματικότητα, ή υλοποιεί κατά γράμμα αυτό που τόσα χρόνια κάνει με ευλάβεια κατά παραγγελία των πανάκριβα αμειβόμενων επικοινωνιολόγων του, δηλαδή να ψεύδεται κατά συρροή.

Ο Νίκος Μυλωνάς για την πώληση δημοσίου κτήματος στο Μαρμάρι

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ γιατί αποτελεί την μοναδική και αναντικατάστατη βαση της αυτόνομης και ισόρροπης ανάπτυξης του νησιού μας με κοινωνική δικαιοσύνη.

Ξαναμπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα το θέμα της έκφρασης γνώμης για την πώληση δημοσίου κτήματος 5,5 στρεμμάτων στο Μαρμάρι, στην ξενοδοχειακή μονάδα '' Magic Life''. Την πρώτη φορά υπήρχε αρνητική άποψη του τοπικού συμβουλίου Πυλίου.

Δύναμη Αλλαγής: «έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Το πρώτο πλήγμα ήρθε στην τοπική οικονομία και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις!

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Καίσερλης, δήλωνε με σαρκασμό και αλαζονεία ότι, όλες η μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις «θα πιάσουν πάτο», και μόνο η κοινωνική οικονομία θα τις σώσει!

Υπογραφή συμφωνητικών δωρεάν χρήσης για «Ορφέα» και «Ιπποκρατικό Κήπο»

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Το εγχείρημα ανάπτυξης μίας νέας καινοτομικής και αλληλέγγυας παραγωγικής βάσης στο νησί μας, μέσα από την σταδιακή και συστηματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας με στόχο την ενεργό δραστηριοποίηση των νέων ανθρώπων και την καταπολέμηση της ανεργίας είναι πλέον γεγονός.

Προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στήλη: Παιδεία

Ioannina University logo-Optimized

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Ε.Ε.Ο.Κ.Π.) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μεμονωμένα μαθήματα ή σε κύκλους μαθημάτων, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Μιχάλη Χλέτσο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σε ποιους απευθύνονται

Τα προγράμματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης απευθύνονται τόσο σε εργαζόμενους, όσο και σε ανέργους.

Επιστολή Γ. Κρητικού προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τα πρόστιμα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιάννης Κρητικός

Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατά καιρούς διαβάζουμε στον τοπικό τύπο για πρόστιμα που καταλογίζονται στο Δήμο Κω με αφορμή παράνομες παρεμβάσεις στο περιβάλλον και σε προστατευόμενες περιοχές. Και αυτά δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο. Είναι πολλά και απ' ότι φαίνεται έρχονται πολλά ακόμα.

Συγχαρητήρια Επιστολή Προέδρου ΔΟΠΑΒΣ Κω για τον Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟ ΚΩ

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στους Αθλητές και τις Αθλήτριες, τους Προπονητές, και τη Διοίκηση του Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ ΚΩ για τις μεγάλες επιτυχίες τους, στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στη Νάξο 6/7 Οκτωβρίου 2012.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κόποι και οι προσπάθειες αμείβονται με την επιτυχία της κατάκτησης του στόχου.

Διοργάνωση εκδρομής για άτομα της τρίτης ηλικίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΔήμος Κω

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας διοργανώνει εκδρομή για άτομα της τρίτης ηλικίας, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών (Αντιμάχεια, Καρδάμαινα, Κέφαλο).

Συμμετοχή των νησιών μας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Inwetex 2012

Στήλη: Νέα

01

Στο πλαίσιο συμμετοχής των νησιών μας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Inwetex 2012, υλοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις προσέγγισης της Ρωσικής αγοράς, από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω - Νισύρου.

Στο τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, φιλοξενήθηκαν η Κως και η Νίσυρος μαζί με τη Ρόδο, σε μια έκθεση όπου η ζήτηση για Θρησκευτικό και Πολιτιστικό τουρισμό είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ,
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ,
ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΑ 16:00
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 163 ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ Ν. 3463/2006,
ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Ενέργειες για τη διάσωση - ανάδειξη του πευκοδάσους της Τσουκαλαριάς

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις της έναντι των πολιτών σχετικά με την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του νησιού μας η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την υλοποίηση του σχετικού προγραμματισμού.

Μετά την σημαντική παρέμβαση καθαρισμού της Αλυκής και της ευρύτερης περιοχής Μαρμαρίου ξεκίνησαν σήμερα και οι διαδικασίες παρέμβασης στο περιαστικό δάσος της Τσουκαλαριάς.

Ο Ν. Μυλωνάς για τα έργα στο Καμάρι της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

παραλιακος δρομος Α-Optimized

Το πρόστιμο για τα αυθαίρετα έργα στο Καμάρι της Κω θα πληρωθεί, η λογική όμως της Δημοτικής αυθαιρεσίας πως θα αλλάξει;

Ο κ. Δήμαρχος το 2010 προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές είχε δώσει μεγάλες υποσχέσεις σε πρόσωπα και σε κοινωνικές ομάδες. Η κοινωνική πίεση δημιούργησε άγχος που μεταφραστηκε σε τυφλά έργα και τυφλές εξυπηρετήσεις!

Επιστολή Γ. Κυρίτση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 19/9/2012, με επιστολή μου, σας τόνιζα ότι είναι απαράδεκτο μια (1) !!! μέρα σχεδόν πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, να μην έχουν πάρει ακόμα τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για την Τριμηνιαία Έκθεση του προϋπολογισμού του Δήμου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σ.Ε.

Τριμηνιαία Έκθεση (2Ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2012) του προϋπολογισμού του Δήμου Κω αποτυπώνει μια συνεχιζόμενη θλιβερή πραγματικότητα
Βρισκόμαστε σε οικονομικό ... βάραθρο!

Και είναι πολιτικό καθήκον η παρακολούθηση της πορείας των οικονομικών του Δήμου μας. Όμως εδώ ...ζούμε στον κόσμο μας!

Ανάπλαση περιοχής Λιμνιώνα και πρόοδος εργασιών στο υπό ανέγερση σχολείο Κεφάλου

Στήλη: Νέα

041020121028-Optimized

Ανάπλαση περιοχής Λιμνιώνα Κεφάλου και πρόοδος εργασιών στο υπό ανέγερση 12θεσιο σχολείο Κεφάλου

Την περιοχή Λιμνιώνα της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου επισκέφθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Νασταχανίδης.

Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε διακανονισμό οφειλέτη του ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις (λήγει το 2404!)

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜ.ΑΡ.

Επιχείρηση πέτυχε διακανονισμό οφειλών προς το ΙΚΑ ΕΤΑΜ σε 4.700 δόσεις, με την τελευταία δόση να πρέπει να εξοφληθεί στις 31.3.2404 (!) αποκάλυψε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης.

Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τον «Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 €» ο κ. Κυρίτσης προσκόμισε έγγραφο προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, το οποίο αποδεικνύει ότι μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ πέτυχε με βάση το Ν. 3943/2011 σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών.

Βασική υποστήριξη της ζωής BLS/AED

Στήλη: Υγεία

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Ο ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης , διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Βασική υποστήριξη της ζωής BLS/AED».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στις 18.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω και απευθύνεται σε προπονητές, γυμναστές, αθλητές και σε όσους καθημερινά βρίσκονται σε αθλητικούς χώρους και όχι μόνο.

Δύναμη Αλλαγής: «όσα δε φτάνει η αλεπού...»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

Γέλιο προκάλεσε, για άλλη μια φορά, η αγωνία της δημοτικής αρχής, που δια του κ. Νικηταρά καταβάλλει προσπάθεια να πει ότι κάτι κάνει, παρουσιάζοντας έργα άλλων ως δικά τους.

Εκλογές στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Κω

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Κω (Ο.Φ.Α. Κω)

Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας ΚΩ, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 έως 14:00, θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο «Μαριτίνα» εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας.

Έργο ΠΑΡΑ-MARE TOURISM

Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

«Ενημέρωση για το Έργο ΠΑΡΑ-MARE TOURISM»

Ο Δήμος της Κω στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος» υλοποιεί, ως επικεφαλής εταίρος, το έργο «Προβολή & Ψηφιακή Στήριξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και Δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού σε Κύπρο, Κρήτη και Κω» και ακρωνύμιο ΠΑΡΑ-MARE TOURISM συνολικού προϋπολογισμού 1,124,520 € εκ των οποίων τα 300.000 € αφορούν δράσεις που θα υλοποιηθούν από τον Δήμο μας.

Η εισήγηση του Δημάρχου Κω στη συνεδρίαση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού

Στήλη: Τουρισμός

Κώστας Καΐσερλης

Στην συνεδρίαση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού την 1η Οκτωβρίου 2012 παρουσιάστηκε η εισήγηση του Δημάρχου Κω για τον προγραμματισμό και την εξέλιξη των δράσεων του Δήμου της Κω που έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση του τουριστικού προϊόντος.

Οι δράσεις και τα έργα είναι ενταγμένα στο τριετές επιχειρησιακό σχέδιο 2012- 2014 και αποτελούν τον βασικό κορμό των αναπτυξιακών έργων του Δήμου που αυτή την περίοδο προωθούνται και υλοποιούνται

Ν. Μυλωνάς: τα πολλά λόγια κρύβουν την απουσία έργων

Στήλη: Δελτία Τύπου

*

Για την εισήγηση του κ. Δημάρχου στον Ε.Φ.Τ.: «τα πολλά λόγια κρύβουν την απουσία έργων»!

Διαβάζουμε την χθεσινή εισήγηση του Δημάρχου μας στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, όπου ανάμεσα σε πάρα πολλά λόγια και πολλά θα...., μας υπόσχεται και : ''Δημιουργία και υποστήριξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Επικοινωνίας η οποία θα αναλάβει σε συνεργασία με της παραγωγικές τάξεις του νησιού την λειτουργία των βάσεων δεδομένων της επιστημονικής τεκμηρίωσης της τουριστικής προοπτικής και την προβολή και προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η εισήγηση του Γ. Κυρίτση στη συνέντευξη Τύπου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Πριν δυο μήνες, στις 6 Αυγούστου, μετά από σειρά επαφών μας με επαγγελματικούς φορείς, επιχειρήσεις, Ν.Π. και υπηρεσίες του δήμου, σε ανάλογη συνέντευξη, καταθέταμε την αγωνία και ταυτόχρονα την πρόταση μας, με την ονομασία ΑΤΖΕΝΤΑ 2035 για το μέλλον του νησιού και των ανθρώπων του.

Καλούσαμε τότε, σε ΚΩΤΙΚΗ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ, όλους τους ενεργούς πολίτες, τις δημοτικές παρατάξεις και τη δημοτική αρχή.

Επίσκεψη Δημήτρη Γάκη στην Κω - δηλώσεις

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Επίσκεψη στο νησί της Κω πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Γάκης, το τριήμερο 28/29 και 30 Σεπτεμβρίου μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Nεκτάριο Σαντορινιό και το μέλος της NE ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νοτίου Δωδεκανήσου, Δ. Τσοποτό.

Στην διάρκεια της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες του νησιού. Πραγματοποιήθηκε επίσης συνεργασία με τον γραμματέα της οργάνωσης βόρειας Δωδεκανήσου Μανώλη Αγαπητό και έγινε σύσκεψη μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Έναρξη των εργασιών ανέγερσης του Παιδικού Σταθμού στο Ζηπάρι

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Υπογραφή σύμβασης και έναρξη των εργασιών ανέγερσης του Παιδικού Σταθμού στο Ζηπάρι.

Ο Δήμος μας, με μεθοδικότητα σοβαρότητα και τεκμηρίωση, κατάφερε τον Οκτώβριο του 2011 να εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο της ανέγερσης Παιδικού σταθμού στο Ζηπάρι, συνολικής δαπάνης 2.15 εκατομμυρίων Ευρώ.

Συμμαχία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κω: συνέντευξη Τύπου

Στήλη: Πρόσφατα

Συμμαχία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κω

Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία των εθελοντών Αιμοδοτών, στην παιδική χαρά Πασανικολάκη, δίπλα στο ΚΕΠ στην οδό Κανάρη, έχει προγραμματίσει η Συμμαχία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κω, την Τετάρτη στις 18:00

Συνάντηση γονέων στο νέο γυμνάσιο στη Λάμπη

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρώτ' απ' όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους περί των 70 γονέων και κηδεμόνων αλλά και διδασκόντων της α' τάξης του 2ου γυμνασίου Κω για την παρουσία του και για την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχαν

Άρθρο του Νίκου Κανταρζή για την παρέμβαση διπλοδρόμησης στο λιμάνι

Στήλη: Δελτία Τύπου

*

Για άλλη μια φορά διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδη καταχώρηση την απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει την παρέμβαση διπλοδρόμησης του δρόμου στο λιμάνι, καταστρέφοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων και κατασπαταλώντας αλόγιστα το Δημοτικό χρήμα σε μια παράλογη και άνευ ουσίας ενέργεια!

«Θέλω να αρρωστήσω» στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ προσκαλούν τους μικρούς τους αναγνώστες να γνωρίσουν τους συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη, και το νέο τους βιβλίο:

Γυμνάσιο Αντιμάχειας: ευχαριστήριο προς την οικογένεια Καρπούζη

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διεύθυνση και οι καθηγητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Οικογένεια Ανδρέα και Θεμελίνας Καρπούζη που προσέφερε 2000 δολάρια ως χρηματικό βραβείο σε αριστεύσαντες αποφοίτους μαθητές του σχολείου μας.

Ξεκινούν οι οι εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου επί της οδού Β. Γεωργίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ενημερώνει τους κατοίκους, επαγγελματίες και οδηγούς ότι από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011 θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου και των νέων νησίδων πρασίνου επί της οδού Β. Γεωργίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Kos Aktis, στα πλαίσια της μελέτης: «Ενοποίηση ποδηλατόδρομου οδού Βασ. Γεωργίου με ακτή Κουντουριώτη».

Κρίτων Αρσένης: Παγκόσμια απειλή η κατάχρηση των αντιβιοτικών

Στήλη: Υγεία

1

Τον κίνδυνο παγκόσμιας επιδημίας από τη μείωση της δραστικότητας των αντιβιοτικών απέναντι σε συνηθισμένες λοιμώξεις, εξαιτίας της κατάχρησης τους, επισήμανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ασκληπιού

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δημοτική Αστυνομία Δήμου Κω

Η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει τους κατοίκους, οδηγούς και επαγγελματίες ότι από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011 θα εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ασκληπιού από το ύψος του καταστήματος «Σταμόγλου» μέχρι και την πλατεία Πλατανίου.

Συνεδριάζει σήμερα ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 13:00 στο Αθλητικό Πολύκεντρο (Άγ. Ελευθέριος) με τα παρακάτω θέματα:

Συνάντηση για την φορολογική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογουμένων στις ελβετικές τράπεζες

Στήλη: Οικονομία

256

Με στόχο την προώθηση διμερούς συμφωνίας για τη φορολογική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, συνάντηση στη Βέρνη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ελβετίας, με επικεφαλής τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, κ.κ. Η. Πλασκοβίτη και M. Ambuhl.

Masterclass με τον Σπύρο Συρόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας

Στήλη: Πρόσφατα

γραμμάτων πολιτεία

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία διοργανώνει και φέτος το πρόγραμμα masterclass με τον Επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου κο Σπύρο Συρόπουλο στο φροντιστήριο ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ-ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ στη Ρόδο.

Street Hairstyling στη Ρόδο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Σύλλογος Κομμωτών Δωδεκανήσου διοργανώνει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου εκδήλωση "Street Hairstyling"

από τις 12:00 έως και τις 18:00 στη πλατεία Δημαρχείου.

Πρόταση Μυλωνά για μείωση αμοιβών των αιρετών και δημιουργία λογαριασμού αλληλεγγύης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Κω & Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Κω

Άποψη της Συμπαράταξης Ελπίδας ήταν και είναι η μείωση των αμοιβών-αποζημιώσεων των αιρετών, γιατί αυτό συμβάλλει στην δημιουργία νέων σχέσεων μεταξύ πολιτών και πολιτικής απαλλαγμένους από το βάρος της εμπορευματοποίησης της συμμετοχής στην πολιτικής.

Σύνοδος κορυφής: "Κούρεμα" χωρίς βιώσιμη οικονομική λύση;

Στήλη: Πολιτική

1

-άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου*-

Η ελληνική κρίση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο: πολιτική ολοκλήρωση της ΕΕ, μεταρρύθμιση της ΕΕ και της ευρωζώνης, διαμόρφωση κοινής οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, θεσμοί οικονομικής διακυβέρνησης, επίδειξη πραγματικά ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ώστε να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές, παροχή των κατάλληλων εργαλείων για αναζωογόνηση της οικονομίας (ευρωομόλογα, αύξηση προϋπολογισμού ΕΕ, παροχή τεχνικής βοήθειας κα), στήριξη των χωρών του νότου για να πετύχουν σε ένα λογικό χρονικό διάστημα τις αναγκαίες πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις με την κοινωνία σύμμαχο και όχι στόχο.

Γιατροί του Κόσμου: δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας πεινούν και κρυώνουν

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σε μια κατάσταση πρωτοφανούς για τις τελευταίες δεκαετίες ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται η Ελλάδα εδώ και ενάμισι χρόνο. Όλοι οι δείκτες συνηγορούν πως απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης για να στηριχθούν οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Άρθρο της Βάσως Πη για την καθαριότητα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Στο τέλος της τουριστικής περιόδου και δέκα ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του ενιαίου πια δήμου της Κω από τη σημερινή δημοτική αρχή, θεωρώ πως ο καθένας βγάζει εύκολα τα συμπεράσματα του.

Ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός τμήματος οδού Μητροπόλεως από Ελ. Βενιζέλου έως Ιπποκράτους

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 θα αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης τμήματος οδού Μητροπόλεως από Ελ. Βενιζέλου ως Ιπποκράτους στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός τμήματος οδού Μητροπόλεως από Ελ. Βενιζέλου έως Ιπποκράτους».

Ν. Μυλωνάς: στον βρόντο η πρόταση μας για την διαδικασία διαχείρισης του ΕΣΠΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Στον βρόντο η πρόταση μας για την διαχειριστικής επάρκειας ΕΣΠΑ του Δήμου ν. Κω

--- Εγκαίρως είχαμε καταθέσει την πρόταση μας που βελτίωνε σαφώς την διαδικασία διαχείρισης του ΕΣΠΑ και θέταμε κάποια διευκρινιστικά ερωτήματα.

Ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,

φιλοδοξεί να αποτελέσει το πράσινο κίνημα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, με την ομόφωνη υιοθέτηση της πολιτικής απόφασης για τη συγκυρία και την κρίση. Το συνέδριο υιοθέτησε επίσης προτάσεις για αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς, καθώς και οδικό χάρτη εκλογικής ετοιμότητας.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: να τεθεί κατεπείγον θέμα συζήτησης στο Π.Σ. η κατάσταση της Περιφέρειας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Προς το Σύλλογο Υπαλλήλων της πρώην Ν.Α. Κυκλάδων

Κατεπείγον θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κατάσταση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Συνάντηση γνωριμίας στο 2ο Γυμνάσιο Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κω καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών της Α' τάξης Γυμνασίου σε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας την Κυριακή 30.10.2011 στις 11.00 το πρωί στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου μας.

Παραίτηση Θεοδωρόπουλου από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Στήλη: Πρόσφατα

ΕΚΕΒΙ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου από τη θέση του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ενημέρωσε, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, για τους προσωπικούς λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στη λήψη της εν λόγω απόφασης και οι οποίοι αναφέρονται στο κείμενο της παραίτησής του, το οποίο ακολουθεί.

Κλειστή την Τρίτη η Λεωφόρος Φοινίκων και η Ακτή Κουντουριώτη

Στήλη: Πρόσφατα

Δημοτική Αστυνομία

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011, από τις 08:30 έως και τις 14:00 θα παραμείνει κλειστή η οδός «Λεωφόρος Φοινίκων» από την συμβολή της με την Ακτή Μιαούλη (πρώην Επαρχείο) καθώς και η οδός «Ακτή Κουντουριώτη».

Θα εκτελούνται εργασίες από την Υπηρεσία Πρασίνου (κλάδεμα και κοπή προσβεβλημένων φοινίκων).

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να επιλέγουν εναλλακτική πορεία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αεροδιακομιδή τραυματία από Ωκεανογραφικό

Στήλη: Πρόσφατα

wikimedia

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 02:58 ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη νήσο Ρόδο, με σκοπό την αεροδιακομιδή Γάλλου τραυματία από το ωκεανογραφικό πλοίο «Le Suroit», που έπλεε 155 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ρόδου.

Συνάντηση Πολιτισμών Πέρα από τις Γραμμές

Στήλη: Πολιτισμός

Συνάντηση Πολιτισμών Πέρα από τις Γραμμές

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, σάς προσκαλεί στην ημερίδα του σχεδίου δράσης «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Plaza (Ιερού Λόχου 7).

Νίκος Μυλωνάς: προτάσεις για το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Προς: προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου

και:

α)Οικονομική υπηρεσία

β)διεύθυνση προγραμματισμού, οργάνωσης και ανάπτυξης Δήμου Κω

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο περί κατάθεσης πρότασης διαχειριστικής επάρκειας ΕΣΠΑ του Δημου ν. Κω

Αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων, σε ποσοστό 5%

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5%, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Επιστολή Δ. Γερασκλή για εγκυρότητα απόφασης του ΔΣ Δήμου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κως 21.10.2011

Προς: κ. Πρόεδρο ΔΣ Δήμου ΚΩ

Θέμα: Εγκυρότητα απόφασης του ΔΣ Δήμου Κω

Κύριε Πρόεδρε,

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, στην οποία δεν ήμουν παρών, συζητήθηκε το θέμα «προσκύρωση καταργηθέντων τμημάτων κονοχρήστου χώρου στις ΚΜ 7, ΚΜ 8, ΚΜ 16 & ΚΜ 18 Οικοδομών πόλεως Κω και καθορισμός τιμής μονάδος».

Έτσι κάνουν όλες

Στήλη: Πρόσφατα

Έτσι κάνουν όλες

Οι γυναίκες που κρύβουν κάτι και ο ερωτικός βίος του καθηγητή «Νοστράδαμου» αποκαλύπτονται στο νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Ημέρα Ποδηλασίας 2011

Στήλη: Πρόσφατα

Ημέρα Ποδηλασίας

Την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, στις 9:30 το πρωί, επαναλαμβάνεται η εκδήλωση που λόγω καιρικών συνθηκών δεν ολοκληρώθηκε.

Συμπαράταξη Ελπίδας: Όλοι στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

ΣΤΙΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!

Η "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ " χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο νησί μας!

Απεγκλωβισμός οχημάτων στα Σπάτα με συντονισμό από την Κω

Στήλη: Αυτοκίνητο

Πανελλαδική Ομάδα Βοήθειας

Και νέα επέμβαση με απεγκλωβισμό περισσοτέρων απο 4 οχήματα στη περιοχή των Σπάτων.CHEROKKE κόλλησε σε δύσβατη περιοχή με πολύ λάσπη.

Πολλοί περαστικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν ανεπιτυχώς με αποτέλεσμα να καλλήσουν και αυτοί.

Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Καθαριότητας: ενημερωτικό δελτίο ενόψει απεργιών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω Γραφείο  Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Καθαριότητας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ενόψει των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων, κατά το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου, καλούμε όλους τους δημότες όπως αποθέτουν στους κοινόχρηστους κάδους αποκομιδής όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες αστικών απορριμμάτων, προς αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης.

Συνεδριάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 13:00 στο Αθλητικό Πολύκεντρο (Άγ. Ελευθέριος) με τα παρακάτω θέματα:

Εγκρίθηκε μελέτη για την κατασκευή παιδικού σταθμού στο Ζηπάρι

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Θεοδόση Νικηταρά και του κ. Αντώνη Χατζαντώνη Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του τέως Δήμου Δικαίου, συζητήθηκε στη Σύρο και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Δημοσίων Έργων Νοτίου Αιγαίου, η μελέτη για την κατασκευή παιδικού σταθμού στο Ζηπάρι δυναμικότητας 95 παιδιών, ηλικίας από 2.5 ετών, έως την εγγραφή τους στο Δημοτικό σχολείο.

Επαγγελματική εκπαίδευση Κρεοπωλών στη Ρόδο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιήσει στην Ρόδο από 31 Οκτωβρίου έως 08 Δεκεμβρίου 2011, κύκλο εκπαίδευσης της «Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος» που οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος κρεοπωλών.

Πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων για τη δημόσια τηλεόραση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Πρωτοβουλία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τις απειλές που αντιμετωπίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση σε χώρες μέλη λόγω της κρίσης ανέλαβαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Η Ελένη Σβορώνου και ο ντετέκτιβ Βεντουζίνι στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Το βιβλιοπωλείο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινός, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και ο ντετέκτιβ Βεντουζίνι καλούν τους μικρούς φίλους του βυθού και της στεριάς να τους συμπαρασταθούν στις επικίνδυνες έρευνες τους για την διαλεύκανση ενός μυστηρίου που έχει κάνει άνω κάτω την Άνω Μπουρμπουλήθρα και το σημαντικότερο να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τον φοβερό Μι Κάππα!

Οι ερευνητές του ΙΜΕΤ παρουσίασαν το πλαίσιο και τους στόχους της έρευνας για τη δημιουργία ενός ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα για ολόκληρο το νησί

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Η Δημοτική Αρχή, τηρώντας απαρέγκλιτα τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, προχωράει στην υλοποίησή τους με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ανακοίνωση για τη βλάβη στο ασύρματο δίκτυο Ασφενδιού και Πυλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Υπηρεσία Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Κω, ενημερώνει τους συνδημότες μας των Δημοτικών Κοινοτήτων Ασφενδιού και Πυλίου πως η βλάβη που έχει παρουσιαστεί στο ασύρματο δίκτυο από κεραυνό, δεν κατέστει δυνατό να αποκατασταθεί τοπικά και παρακαλούμε για την κατανόησή τους, έως ότου εξειδικευμένο συνεργείο αποκαταστήσει τη βλάβη εντός των επόμενων 10 ημερών.

Μια Καλλιθεάτισσα από την Κω στην Φλόριντα

Στήλη: Αθλητισμός

Ανθή Χατζηγιακουμή

Ξεκίνησε πριν λίγα 24ωρα η Αμερικάνικη εμπειρία της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ Ανθής Χατζηγιακουμή που όπως νωρίτερα η Άρτεμις Σπανού, η Τζέσικα Ογκουνόριν και η Άννα Καβάσιλα και φέτος η Ρία Πατεράκη δοκιμάζει την τύχη της σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ . Το Φλόριντα Γκολφ Κόουστ ξεκίνησε προπονήσεις στην Άλικο Αρίνα ενόψη της νέας σεζόν του NCAA που ξεκινά γι΄ αυτό 11 Νοέμβρη κόντρα στις «Πειρατίνες» του Σέτον Χολ στο Σάουθ Όραντζ του Νιού Τζέρσεϊ (οι παλιοί θυμούνται ότι είναι το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε ο Νίκος Γκάλης).

Ολοκληρώνεται η μεταφορά του Πνευματικού Κέντρου και της Φιλαρμονικής στους χώρους του Αθλητικού Πολύκεντρου

Στήλη: Πρόσφατα

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κω

Στα πλαίσια της ξεκάθαρης πολιτικής θέσης της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση των Δημοτικών ακινήτων προς όφελος της κοινωνίας, ολοκληρώνεται σήμερα η μεταφορά του Πνευματικού Κέντρου και της Φιλαρμονικής στους χώρους του Αθλητικού Πολύκεντρου.

Την Κυριακή τα «Χοιροσφάγεια» του Απελλή

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πυλίου, ο «ΑΠΕΛΛΗΣ», διοργανώνει την καθιερωμένη γιορτή τω« Χοιρασφαγείων» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην πλ. Αγ. Νικολάου στο Πυλί.

Το Υπ. Παιδείας δεν έχει λάβει καμία αναφορά για κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σχετικά με τις καταγγελίες του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει καμία αναφορά, ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών αναφορικά με κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία.

Δήμος Κω: στη διοίκηση Κυρίτση παραπέμπουν οι διαδικασίες αδειοδότησης νέων τουριστικών καταλυμάτων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Πριν από λίγες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο δελτία τύπου, το πρώτο από την Συμπαράταξη Ελπίδας και το δεύτερο από τη Δύναμη Αλλαγής ως απάντηση στον κύριο Μυλωνά.

Εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες με εικονικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία

Στήλη: Διαδίκτυο

1

Σημαντική υπόθεση εξαπάτησης, μέσω διαδικτύου, πολιτών και ιδιοκτητών ξενοδοχείων, με εικονικές κρατήσεις και χρεώσεις πιστωτικών καρτών εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Χρηματοδότηση Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων

Στήλη: Πρόσφατα

Δήμος Κω - Υπηρεσία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Χρηματοδότηση Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων

Σχετ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Μέτρου 123 Α « Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων»

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2007-2013 που αφορά την αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων.

Δήμος Κω: η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

Πρόσκληση σε συνεδρίαση

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 62 και 63 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης» σας καλούμε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 13η Οκτωβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 στο Γραφείο Δημάρχου, με θέματα συζήτησης:

Ο Δήμος Κω για καταγγελίες της Δύναμης Αλλαγής για το Ο.Τ της Γρηγορίου Ε΄

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με αφορμή επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες της Δύναμης Αλλαγής για το Ο.Τ της Γρηγορίου Ε΄, και αφού πρώτα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ξεκίνησε το έργο, επιτρέψτε μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια!

Τα Θεατρικά Εργαστήρια Δήμου Κω προσκαλούν νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ανακοινώνει ότι τα Θεατρικά Εργαστήρια Α' και Β΄ σκηνή προσκαλούν νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραστάσεις των Θεατρικών Ομάδων, για την περίοδο 2012, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Ο Ν. Μυλωνάς για τη μετατροπή κοινόχρηστου χώρου σε πάρκινγκ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΘΕΜΑ: '' για την μη νόμιμη μετατροπή χώρων πρασίνου σε χώρο παρκινγκ του Δήμου Κω''

--- Και η νυν και η προηγούμενη δημοτική αρχή έχουν ευθύνη για τον κακό χειρισμό της υπόθεσης της μετατροπής του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου της Γρηγορίου Ε! σε παρκινγκ.

Χθες, Σάββατο πρωί μας τηλεφωνούν από την Αστυνομία να τους πούμε τια το που είναι το Οικοδομικό Τετράγωνο 224 για να επικολλήσουν διαταγή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας για ''παύση εργασιών''.

Γράψτε εσείς την μουσική στο νέο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Στήλη: Ψυχαγωγία

wikimedia

«Καιρό τώρα μας έρχονται πάρα πολλά email με προσπάθειες νέων καλλιτεχνών και απλών ανθρώπων, είτε αυτό αφορά την μελώδια, είτε τον στίχο .

Έτσι λοιπόν, μετά και από μια αρχική ιδέα ενός φίλου αλλά και αξιοποιώντας όλα τα σχόλια και προτάσεις που γίνονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα vasilisp.com προτείναμε στον Βασίλη να τραγουδήσει αλλά και να βοηθήσει νέες ιδέες και προσπάθειες .

Ο Βασίλης και ο Οδυσσέας (Ιωάννου) δέχτηκαν λοιπόν να γράψετε εσείς τη μουσική στη δισκογραφική δουλειά τους .

Δήμος Κω: συνάντηση εργασίας με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Θέμα: Ανάπτυξη & οργάνωση των δημόσιων συγκοινωνιών στο Δήμο Κω

Αγαπητοί Φίλοι,

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, ο Δήμος μας έχει αναθέσει στο Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσίας σύνταξης μελέτης για την οργάνωση των Δημοσίων Συγκοινωνιών του Δήμου Κω», με στόχο τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος Δ.Σ. του νησιού μέσα από τη διαμόρφωση ενός νέου ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα.

Ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών

Στήλη: Παιδεία

1

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, ώστε η αναπλήρωση να γίνει εντός του διανυόμενου τριμήνου.

Ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Δημοτικός  Οργανισμός  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ανακοινώνει ότι η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να φέρει τους νέους της περιοχής μας κοντά στη Μουσική, ανακοινώνει ότι αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα Πνευστών και Κρουστών οργάνων για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 μέχρι 12 ετών, με σκοπό την πλαισίωση της Φιλαρμονικής και των Μουσικών Συνόλων της καθώς και τη Θεωρητική και Πρακτική κατάρτιση των νέων στη Μουσική .

Συνάντηση Δημάρχου με διευθυντές ξενοδοχείων για αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή των Διευθυντών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού μας πραγματοποιήθηκε χθες (10.10.2011) στο ΕΒΕΔ η πρώτη συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης με στόχο την οριστική αλλαγή του μοντέλου αποκομιδής των απορριμμάτων και την εφαρμογή του πλέον ενδεδειγμένου, περιβαλλοντικά, τρόπου με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή.

Συναντήσεις Γ. Νικητιάδη στο Παρίσι

Στήλη: Τουρισμός

Με τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρεντερίκ Μιτεράν

Σειρά επαφών για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς την Ελλάδα, το οποίο φέτος σημείωσε αύξηση 24% σε σχέση με πέρυσι, πραγματοποίησε σήμερα στο Παρίσι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας ανακοινώνει ότι το 2ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το κλάδεμα των δεντροστοιχιών από τον κόμβο της Μαρίνας μέχρι τον Άγιο Φωκά.

Απαγορεύθηκε για λόγους ασφάλειας η κάθοδος στα Θερμά

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κω ανακοινώνει ότι, για λόγους ασφάλειας, απαγορεύεται η κάθοδος προς την πηγή στη θέση «Εμπρός Θέρμη», μετά τις κατολισθήσεις που έγιναν την τελευταία περίοδο και την τεχνική γνωμάτευση που ζητήθηκε από το ΙΓΜΕ σχετικά με την επικινδυνότητα της περιοχής.

Ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ανακοινώνει ότι η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Κω, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να φέρει τους νέους της περιοχής μας κοντά στη Μουσική, ανακοινώνει ότι αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα Πνευστών και Κρουστών οργάνων για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 μέχρι 12 ετών, με σκοπό την πλαισίωση της Φιλαρμονικής και των Μουσικών Συνόλων της καθώς και τη Θεωρητική και Πρακτική κατάρτιση των νέων στη Μουσική .

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: συναντήσεις

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Α) Συνάντηση με τους Εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Νεωρίου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από το Γιάννη Δραγασάκη πρώην βουλευτή, τον επικεφαλής της παράταξης μας Νίκο Συρμαλένιο, τον γραμματέα του ΣΥΝ Σύρου – Μυκόνου Γρηγόρη Μισκεδάκη και τη Μαρίνα Μακρή, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 7/10 το ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης.

Η νομοθετική ρύθμιση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Στήλη: Ποικίλα

Η νομοθετική ρύθμιση για την κοινωνική οικονομία στην Ελλάδα

-γράφει η Διονυσία Τελλή-

Η νομοθετική ρύθμιση για την κοινωνική οικονομία στην Ελλάδα ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους· η διαρκής προσπάθεια και η εμμονή αυτών που ασχολήθηκαν με το θέμα βοήθησε να υλοποιηθεί τόσο στην θεωρία, όσο και στην πράξη· τώρα, μ'αυτά τα δεδομένα, προέχει η πράξη, η οποία σύντομα θα φέρει τους καρπούς της.

Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ο Παύλος Γερουλάνος

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia

Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια εκλέχθηκε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο Συνέδριο του ΠΟΤ που πραγματοποιείται στην Κορέα.

Διήμερο με σκηνές διοργανώνει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Στήλη: Πρόσφατα

ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Κω

Το τοπικό τμήμα Κω του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) διοργανώνει, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, διήμερο για τους οδηγούς (11-14 ετών), αλλά και για τους ναυτοδηγούς (14-17 ετών), στον Αγιο Γεώργιο, στα Μαυροκάμπια.

Δύναμη Αλλαγής: απάντηση στη Συμπαράταξη Ελπίδας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Στο τελευταίο δελτίο τύπου του κ. Μυλωνά για νέο ξενοδοχείο στον Άγιο Φωκά, για μια ακόμα φορά, αποτυπώνεται η αγωνία του να ταυτίσει τη πολιτική του νυν Δημάρχου με τη δική μας δημοτική περίοδο στο δήμο της Κω.

Το Μεταναστευτικό Ζήτημα στη Μεσόγειο

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Κωνσταντίνος Π. Καλοφωλιάς, ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, Μελέτη

Η ιδιαίτερα αξιόλογη αυτή μελέτη, μέσα από τις πηγές της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας, δίνει στον ανα­γνώστη τη δυνατότητα να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για τις διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή της Μεσογείου.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ψεκασμών Δακοκτονίας στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Όπως μας ενημέρωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Δωδεκανήσου, αρχίζει από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και προβλέπεται να διαρκέσει έως την 16η Οκτωβρίου, δολωματικός επίγειος ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου στα ελαιόδενδρα του νησιού.

Νέο 15μελές στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ

Σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011, στην Αντιμάχεια και στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου του Γυμνασίου Αντιμάχειας. Οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και σε αυτές, με συντονισμό του καθηγητών – υπεύθυνων των τμημάτων, εξελέγησαν οι ακόλουθοι ως μέλη του 15μελούς συμβουλίου μετά την καταμέτρηση των ψήφων:

Ομιλία Γ. Νικητιάδη στο άτυπο συμβούλιο υπουργών τουρισμού στην Κρακοβία

Στήλη: Τουρισμός

1

Την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για να υιοθετηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτικές διευκόλυνσης εισόδου τουριστών στην Ευρώπη από χώρες που χρειάζονται visa επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας χθες στις εργασίες του άτυπου συμβουλίου υπουργών τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Κρακοβία.

Πορεία μαθητών στην πόλη της Κω

Στήλη: Παιδεία

KoSALive.gr

Πορεία, με σκοπό να ακουστούν τα αιτήματά τους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές των δυο Γενικών Λυκείων της Κω, του ΕΠΑΛ και των Γυμνασίων.

Επιστολή Γερασκλή προς Νικητιάδη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κως, 07.10.2011

Προς: Αξιότιμο κ. Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού,

κ. Γιώργο Νικητιάδη

Κοιν: Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε προκειμένου η Ελλάδα να επωφεληθεί τα μέγιστα από την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του τουρισμού κρουαζιέρας.

Την επόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου τα «Χοιροσφάγια»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Τα «Χοιροσφάγια» που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στην πλ. Αγ. Νικολάου από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Πυλίου « ΑΠΕΛΛΗ », ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ για την επόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου – την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο - λόγω βροχής.

Ν. Μυλωνάς: Τα ψέματα των νυν και πρώην δημάρχων έχουν κοντά πόδια

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Τα ψέματα των νυν και πρώην δημάρχων έχουν κοντά πόδια και δεν μπορεί να πάνε μακριά

Η πολιτική ιστορία: Έχουμε πρόβλημα με την δημιουργία νέων κλινών στο νησί μας. Πρώτα γιατί η προσφορά τους ξεπερνά την ζήτηση και αυτό συμπιέζει τις τιμές του τουριστικού προϊόντος, δρώντας καταστροφικά στα ίδια τα υπενδεδυμένα κεφάλαια. Μετά γιατί έχουμε πρόβλημα με την ποιότητα και την ποσότητα των αποθεμάτων νερού στο νησί μας. Τέλος γιατί οι νέες κλίνες που γίνονται δημιουργούν τεράστια συγκροτήματα που δουλεύουν με το σύστημα all inclusive και ασκούν ασφυκτικές πιέσεις σε όλες τις υπάρχουσες μικρομεσαίες μονάδες.

Συμμετοχή και εποπτεία του ΑΣΕΠ στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κατατίθεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μπορεί το ΑΣΕΠ να αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Η ρύθμιση θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές και άλλες ρυθμίσεις που ολοκληρώνεται στις αμέσως επόμενες ημέρες και κατατίθεται στη Βουλή.

Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, χρηματοδοτεί Πρόγραμμα μέσω του οποίου θα παρέχεται η δυνατότητα σε νέους οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία δύο χρόνια από ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ να συμμετάσχουν σε προγράμματα μαθητείας 4-6 μηνών σε επιχειρήσεις σχετικές με τον κλάδο των σπουδών τους.

Άγιοι και Δαίμονες στο Πολύκεντρο

Στήλη: Πρόσφατα

1

Το βιβλιοπωλείο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου «ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΑΝ ΠΟΛΙΝ», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στις 7.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου.

«Δημήτρης Πικιώνης (1887-1968) – Αρχιτεκτονική», στο Χάνι

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΔΟΠΑΒΣ) ενημερώνει, πως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπατριώτες μας επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση «Δημήτρης Πικιώνης (1887-1968) – Αρχιτεκτονική» που ξεκινάει την Παρασκευή 7.10.2011 στο Χάνι (19:30) με αφορμή την 4η Συνάντηση Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου – Μούγλων που διοργανώνει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και την Παρασκευή 14.10.2011 κατά τις ώρες 10πμ με 2μμ.

Δήμος Κω: συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Καθαριότητας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, κ. Σταμάτη Πη και παρουσία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7μμ στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης με θέματα:

Δύναμη Αλλαγής: ο Δήμαρχος συνεχίζει με λαϊκισμούς και εξαγγελίες κενές περιεχομένου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος και για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι συνεχίζει με λαϊκισμούς και εξαγγελίες κενές περιεχομένου να προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.

Δήλωση Μιλτιάδη Φάκκου

Στήλη: Πρόσφατα

Δήμος Κω

Με αφορμή το συνέδριο «Κρουαζιέρα και Τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης 3 & 4 Οκτωβρίου 2011, στο οποίο συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω κ. Μιλτιάδης Φάκκος και ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας Κω κ. Μιχάλης Παστρικός, ο κ. Φάκκος δήλωσε τα εξής:

Καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της Κω

Στήλη: Παιδεία

1

Μετά τις αποφάσεις για κατάληψη στα δυο Γυμνάσια της πόλης, στο Γυμνάσιο στο Ζηπάρι και στο Ιπποκράτειο Λύκειο, κατάληψη αποφάσισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μαθητές του ΕΠΑΛ και του 2ου Γενικού Λυκείου.

Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη

Στήλη: Νέα

1

Η εισήγηση του Δημάρχου:

«Έτυχε σε μας να σηκώσουμε το μεγάλο βάρος και την μεγάλη ευθύνη της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Διαβλέποντας την κατάσταση είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι τα όπλα μας θα πρέπει να είναι η ενότητα της κοινωνίας μας και οι συνεργασίες των παραγωγικών δυνάμεων μας.

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των τομεαρχών της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στην Αντιμάχεια

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντιμάχεια η συνεδρίαση του δωδεκαμελούς οργάνου των τομεαρχών της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, με την παρουσία των πρώην Δημάρ­χων Ηρακλειδών Ντίνου Παπανικολάου και Στέργου Μπίλλη.

Ανάκληση αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων MERCEDES-BENZ μοντέλα ML-Class για αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων MERCEDES-BENZ μοντέλα ML-Class τύπος 163.

Ευνοϊκά επενδυτικά δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 4 τράπεζες και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ

Στήλη: Οικονομία

1

Με την υπογραφή των Συμφωνιών Χρηματοδότησης και Συνεπένδυσης με τέσσερις Αναδόχους Τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), ολοκληρώθηκε η επιλογή των τραπεζών που θα συνεπενδύσουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας», για τη δημιουργία πέντε Ταμείων Δανειοδότησης της πραγματικής οικονομίας.

«Ιάτωρ» και Όμιλος ΥΓΕΙΑ: πακέτο εξετάσεων καρδιολογικού προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή

Στήλη: Υγεία

iator.grΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), το διαδικτυακό Ιατρικό περιοδικό Ιάτωρ http://www.iator.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, προσφέρουν αποκλειστικά στους αναγνώστες του περιοδικού, προνομιακό πακέτο εξετάσεων καρδιολογικού προληπτικού ελέγχου στην τιμή των 60€.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ που διακρίθηκαν στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες θα βραβεύσει ο Δήμαρχος

Στήλη: Αθλητισμός

Δήμος Κω

Η εκπροσώπηση του νησιού μας από όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους 24ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες καθώς και οι επιτυχίες που σημείωσαν, τιμούν ιδιαίτερα το νησί μας και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους ίδιους όσο και στους γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν καθώς και στους συλλόγους που αναλαμβάνουν την εκγύμναση τους.

Παρουσίαση της στρατηγικής Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού 2011-2021

Στήλη: Τουρισμός

1

Τις βασικές αρχές της στρατηγικής της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Ε. ενόψει του Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.

Γερασκλής, Κιάρης, Πη, Τριανταφυλλοπούλου: επιστολή για την ανακύκλωση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Κως 3 Οκτ. 11

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας (29 Σεπτεμβρίου 2011) στο χώρο της ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΦΑΣΙΟΝ, μετά από καταγγελίες πολιτών, διαπιστώσαμε ότι η ανακύκλωση ουσιαστικά έχει σταματήσει να λειτουργεί με αποτέλεσμα όλα τα ανακυκλώσιμα να οδηγούνται στο ΧΥΤΑ μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια.

Βάσω Σοφού: οι νέοι ζητούν ρεαλιστικό σχεδιασμό

Στήλη: Δελτία Τύπου

Βάσω Σοφού

Στο τοπικό συμβούλιο Πυλίου που έγινε στης 23 Σεπτεμβρίου , η συζήτηση για το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα που αφορά τη Δημοτική κοινότητα Πυλίου εξαντλήθηκε κυρίως στη δημιουργία των γνωστών συνεργατικών ομάδων, χωρίς να παρθούν αποφάσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων.

«Χοιροσφάγια» στο Πυλί την Κυριακή

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πυλίου «Ο ΑΠΕΛΛΗΣ», διοργανώνει τα «Χοιροσφάγια», την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στην πλ. Αγ. Νικολάου στο Πυλί.

Πρόσκρουση σκαφών στη Μαρίνα Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή μαρίνας Κω, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, το Θ/Γ-Α/Ψ "LOJA 7" σημαίας Λετονίας, προσέκρουσε στο Ε/Γ-Τ/Ρ "COOL" Ν. Κω 73, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στον ανωτέρω προβλήτα.

Έξυπνα καθαριστικά πανάκια

Στήλη: Νέα

Jangneus Design
Η Jangneus Design είναι μια καινούργια εταιρία που βασίστηκε σε μια Σουηδική ιδέα για την δημιουργία αυτών των καθαριστικών πανιών που βρίσκουμε συνήθως και στις ελληνικές κουζίνες. Εμείς ακόμα τα αποκαλούμε με το όνομα της πρώτης εταιρίας που τα κυκλοφόρησε - βετέξ.

Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ: Η Καρδάμαινα αποφάσισε

Στήλη: Εκλογές 2010

30 Οκτωβρίου 2010 – Η Καρδάμαινα αποφάσισε

Επτά ημέρες πριν το κλείσιμο της αυλαίας, καλό είναι να θυμίσουμε γιατί η παράσταση της γνωστής παρέας που «λυμαίνεται» το νησί τα τελευταία 4 χρόνια, λαμβάνει τέλος διαπαντός.

Πασχάλης Γ. Χατζηνικολάου: ο Καλλικράτης, το Μνημόνιο και Εμείς

Στήλη: Εκλογές 2010

Πλησιάζοντας προς την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, και μετά τις παρουσιάσεις των προγραμμάτων και θέσεων των Δημοτικών Παρατάξεων μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη επ' αυτών και να κρίνουμε τις προτάσεις τους.

Αναζήτηση Εργασίας – Νέα σελίδα στο KoSALive.gr

Στήλη: Ανακοινώσεις

3D Character and Question Mark'
Το KoSALive.gr βοηθά όσους ψάχνουν για δουλειά με τη μηχανή αναζήτησης για θέσεις εργασίας που μας παρέχει το Careerjet.gr

Η σελίδα προστέθηκε και στο μενού «Χρήσιμες Σελίδες», στην αρχική σελίδα του KoSALive.gr (στη δεξιά στήλη)

«Η Επιστήμη στην Τέχνη» από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Στήλη: Πολιτισμός

Πιστεύετε ότι η επιστήμη και η τέχνη δεν διασταυρώνονται πουθενά; Η πρώτη θεματική ενότητα της νέας σειράς πειραμάτων και δραστηριοτήτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου αναλαμβάνει να ρίξει φως στους τρόπους, με τους οποίους η επιστήμη εφαρμόζεται στην Τέχνη!

2 συν 3 καινοτομίες στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

KoSALive.gr
Τις τεχνολογικές λύσεις καθώς και τις πέντε νέες ενέργειες/καινοτομίες που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία και ειδικά τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών 2010 παρουσίασαν σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η εταιρία SingularLogic σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Συμπαράταξη Ελπίδας: συνέντευξη τύπου

Στήλη: Εκλογές 2010

Καλημέρα! Αγαπητοί συνδημότες, σας θυμίζουμε:
Σήμερα Παρασκευή 29-10-2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΚΩΣ θα δώσουμε την μοναδική -ΔΥΣΤΥΧΩΣ!- συνέντευξη τύπου που δικαιούμαστε την προεκλογική περίοδο.

Για την Σ. Ε. Νίκος Μυλωνάς

 

Οικολογικός Άνεμος: Η ανεργία χτυπάει άσχημα το Ν. Αιγαίο. Εμείς τι κάνουμε;

Στήλη: Εκλογές 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2010, η ανεργία χτυπάει ιδιαίτερα άσχημα το Ν. Αιγαίο και ειδικότερα τις γυναίκες και τους νέους από 15 έως 24 ετών. Στο σύνολο της χώρας η ανεργία από 7,7% το 2008 ανέβηκε στο 9,5% στο σύνολο του πληθυσμού, από 11,4% σε 13,1% στις γυναίκες και από 22,1% σε 25,8% στους νέους από 15 έως 24 ετών.

Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ: συγκέντρωση στο Εκλογικό Κέντρο Δικαίου

Στήλη: Εκλογές 2010

Χθες βράδυ, και η Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού επέλεξε Δήμαρχο. Επέλεξε τον Δήμαρχο όλων των Κώων, επέλεξε τον Κώστα Καΐσερλη.

Στο κατάμεστο από κόσμο Εκλογικό Κέντρο Δικαίου, στο Ζηπάρι, ο Κώστας Καΐσερλης εξειδίκευσε, στην ομιλία του, το αναπτυξιακό πρόγραμμα της παράταξής μας για τη Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού.

Ομιλία Κώστα Καΐσερλη στη Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού

Στήλη: Εκλογές 2010

Ένα θερμό ευχαριστώ, από τα βάθη της ψυχής μου, για τη σημερινή σας παρουσία. Μου δίνετε δύναμη και κουράγιο.
Οπλίζετε με δύναμη και θέληση τους συνεργάτες μου, να δώσουν αυτό τον όμορφο αγώνα με περισσότερη όρεξη, περισσότερο χαμόγελο.
Γνωρίζετε αγαπητοί συμπατριώτες, γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι, ότι η περίοδος που διερχόμαστε είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2010

Στήλη: Οικονομία

Υποβλήθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και το Υπουργικό Συμβούλιο η Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2010, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό της.

UNICEF: 10 Βήματα για Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Μωρά

Στήλη: Υγεία

Η UNICEF υποδέχεται τη φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με το σύνθημα «Μητρικός Θηλασμός: Μόνο 10 Βήματα - ο Φιλικός προς τα Μωρά Τρόπος» που εστιάζεται στο ζωτικό ρόλο των υπηρεσιών υγείας στην εμπέδωση ορθών πρακτικών μητρικού θηλασμού.

Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου: Κουβέντα να (μη) γίνεται

Στήλη: Εκλογές 2010

Φαίνεται δυστυχώς ότι κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν στις εκλογές του 2ου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς οι πολίτες να μπορούν να ενημερωθούν για το τι υποστηρίζει ο κάθε συνδυασμός σε μια σειρά θεμάτων όπως η οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, το μοντέλο ανάπτυξης των νησιών αλλά και για συγκεκριμένους τομείς όπως είναι η υγεία, η παιδεία, οι μεταφορές, η ενέργεια, η αλιεία, η παράκτια ζώνη, τα απόβλητα, η γεωργία, η απασχόληση, ο τουρισμός κ.ά.

Σημαντική υποχώρηση της νοσηλευτικής κίνησης το 2010 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια

Στήλη: Υγεία

Ο εγχώριος κλάδος των υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγείας εξετάζεται σε πρόσφατη μελέτη της Hellastat Α.Ε. ( www.hellastat.eu ). Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης είναι πλέον ορατές και στον κλάδο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Το 2009 η ανοδική πορεία της αγοράς συνεχίστηκε, αν και με σαφή τάση επιβράδυνσης, ενώ φέτος παρατηρείται σημαντική μείωση της νοσηλευτικής κίνησης στις ιδιωτικές μονάδες και προτίμηση των ασθενών για τα δημόσια νοσοκομεία.

Ομιλία Αλκ. Χατζηνικολάου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Στήλη: Εκλογές 2010

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες, Φίλες και Φίλοι,

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια πορείας της Ανθρώπινης Κω στο πλευρό σας, έχοντας αποδείξει, ότι είμαι ένας από εσάς, ότι είμαστε πολίτες του τόπου μας, περιμέναμε όλοι , αλλά κι εγώ προσωπικά, πολύ καιρό αυτή τη στιγμή.

14ο Trial Λέσχης 4x4 Κω

Στήλη: Αυτοκίνητο

Η Λέσχη 4x4 της Κω και η ΕΛΠΑ, διοργάνωσαν το 14ο TRIAL στο OFF ROAD PARK ΠΥΛΙΟΥ, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου, στο Συκαμίνι

Δύναμη Αλλαγής: περιοδείες Γ. Κυρίτση στην Κω και την Αντιμάχεια

Στήλη: Εκλογές 2010

Στις οδούς ΚΑΝΑΡΗ και ΑΒΕΡΩΦ της πόλης Κω συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οι περιοδείες του Δημάρχου Κω και υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιώργου Κυρίτση επικεφαλής υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ: εκδήλωση για την εκπαίδευση

Στήλη: Εκλογές 2010

Σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 στις 18:00 στο Ξενοδοχείο Μαριτίνα, ο Κώστας Καΐσερλης και η ομάδα εκπαιδευτικής πολιτικής του Κινήματος Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ, διοργανώνει εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί η πρόταση μας για την εκπαίδευση.

Οικολογικός Άνεμος Νοτίου Αιγαίου: διαβούλευση πολιτών - υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ '10 - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Ο Οικολογικός Άνεμος Νοτίου Αιγαίου επιθυμεί κατ΄αρχήν να συγχαρεί την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (Τοπική Επιτροπή Πάρου) για την ιδιαίτερα σημαντική της πρωτοβουλία, καθώς και όλους τους συλλόγους ενεργών πολιτών της Πάρου που συμμετέχουν με ερωτήματά τους στη διαβούλευση.

Ο «Οικολογικός Άνεμος» στην Άνδρο

Στήλη: Εκλογές 2010

Την Άνδρο επισκέφθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ» το διήμερο 23-24/10/2010 και είχε επαφές σε Χώρα, Κάπαρη, Κόρθιο και Γαύριο με ενεργούς πολίτες, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς φορείς του νησιού, εκπρόσωπο του συλλόγου δασοπυροσβεστών, επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού και μαγαζάτορες.

Νίκος Μυλωνάς: ερώτημα στον ΔΗΡΑΣΚ

Στήλη: Εκλογές 2010

Προς την Διεύθυνση του ΔΗΡΑΣΚ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ DEBATE
κ. Διευθυντά

1.Σας παρακαλούμε να διευκρινιστεί ΑΜΕΣΑ το θέμα του DEBATE ( πότε, πως, με ποιους κλπ) και το περιεχόμενο των 3 συζητήσεων εφ όλης της ύλης της τελευταίας εβδομάδας 1-7 Νοεμβρίου που αναφέρεται στο πρόγραμμά σας.

Ομιλία Γ. Κυρίτση στο Πυλί

Στήλη: Εκλογές 2010

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου "Γαληνός Φλάσκος" στο Πυλί μίλησε ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Μουσική Κασετίνα από τη Φιλαρμονική

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ/Σ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη συναυλία της  Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στο Ξενοδοχείο ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ για την παρουσίαση της Μουσικής Κασετίνας, αφιερωμένης στα 50 χρόνια από την ίδρυση της φιλαρμονικής στο νησί μας.

Μ. Χρυσοχοϊδης: Να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στον τουρισμό μέσω του ΕΣΠΑ

Στήλη: Τουρισμός

Πρόσκληση στους φορείς του τουρισμού να διαμορφώσουν από κοινού με την κυβέρνηση ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο, μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, απηύθυνε ο Μ. Χρυσοχοϊδης, από το βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Φτιάξε κι εσύ ένα διαστημόπλοιο

Στήλη: Ψυχαγωγία


Εντυπωσιακό βίντεο από κάποιους πιτσιρικάδες στο Μπρούκλιν, που μαζί με τους μπαμπάδες τους κατάφεραν να στείλουν στο διάστημα μια κάμερα, χρησιμοποιώντας απλά καθημερινής χρήσης υλικά.

Περισσότερα εδώ...

 

 

Ανθρώπινη Κως: εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Στήλη: Εκλογές 2010

Ο επικεφαλής της "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΩ" Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σας προσκαλούν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στην Ελευθερίου Βενιζέλου 15, στο κέντρο της πόλης.

Περιοδείες Γ. Κυρίτση στην πόλη της Κω - Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Κεφάλου

Στήλη: Εκλογές 2010

Στις οδούς ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΣ – ΧΑΡΜΥΛΟΥ - ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β', βρέθηκε χθες Παρασκευή 22 Οκτώβρη το πρωί, ο Δήμαρχος Κω & Υποψήφιος Δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνεχίζοντας τις περιοδείες του στην πόλη της Κω.

12ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld

Στήλη: Διαδίκτυο

Ο παλμός της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η οποία επιχειρεί να βρει διεξόδους από την κρίση και να επανέλθει στην αναπτυξιακή της πορεία, «ακούστηκε» και φέτος στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld.

Το Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ, σχετικά με δημοσκόπηση

Στήλη: Εκλογές 2010

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία Δήμαρχος, δεν κατάφερε να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο. Αντί 93, μόνο 87 υποψήφιοι, και αυτοί μόνο ξέρουν πως εξαναγκάστηκαν σε αυτή την επιλογή.
Η κοινωνία τους απέρριψε ήδη. Όμως δεν πτοούνται.

Οικολογικός άνεμος: η πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη

Στήλη: Εκλογές 2010

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ και στέλεχος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, με θέμα "The Green Agenda after Copenhagen" , την Τετάρτη 20/10/2010.

Παρουσίαση - δραματοποίηση παιδικών ποιημάτων της Μαρίας Τουλαντά-Παρισίδου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλίου ''ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑ'' σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 5 μ.μ στην αίθουσα του Αγ. Γεώργιου στο Πυλί.

Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ: Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου

Στήλη: Εκλογές 2010

Φίλες και Φίλοι,
ο υποψήφιος Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης, και το Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30.

Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται επί της οδού Αντ. Ιωαννίδη 5, μετά την αφετηρία ΚΤΕΛ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 22420-26600 από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 12:00 το βράδυ.

Κως, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
«Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ»

 

Περιοδεία Α. Χατζηνικολάου στο Ζηπάρι

Στήλη: Εκλογές 2010

Περιοδεία στη Δημοτική Κοινότητα Ζηπαρίου θα πραγματοποιήσει η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΩΣ" σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. υπό τον επικεφαλής Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, συνοδεία υποψηφίων και πολιτών.

Δύναμη Αλλαγής: περιοδεία και ομιλία Γ. Κυρίτση

Στήλη: Εκλογές 2010

Στην πόλη της Κω, ξεκινώντας από την Πλατεία Κονίτσης και συνεχίζοντας στις οδούς Βασιλέως Παύλου – Ακτή Κουντουριώτη – Βερροιοπούλου – Μανδηλαρά – Μπουμπουλίνας περιόδευσε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης, επικεφαλής πολυπληθούς ομάδας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

2η Προκήρυξη LEADER Αλείας

Στήλη: Θάλασσα

wikimedia
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης υπέγραψε τη 2η προκήρυξη στο πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης των αλιευτικών περιοχών (Άξονας 4) του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αλιείας 2007-2013 (ΕΠΑΛ), προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ (20 εκατ. για τις περιοχές στόχου σύγκλισης και 5 εκατ. ευρώ για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης).

Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Δήμου Κω - δημοπράτηση

Στήλη: Νέα

Μετά την ένταξη του έργου : «Αποκατάσταση Χώρου Διάθεσης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δήμου Κω στη θέση Κοκκινόνερο», στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013 (ΕΠΠΕΡΑΑ) προϋπολογισμού 1.200.000,00 € περίπου, ο Δήμος Κω προχώρησε στη δημοπράτησή του.

Πρωτοβουλία Νικητιάδη σχετική με low cost carriers

Στήλη: Τουρισμός

KoSALive.gr

Δυναμική ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (low cost carriers) στην Ελλάδα προδιαγράφεται μέσα από τη συνεργασία τους με Περιφέρειες της χώρας και φορείς του τουρισμού, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών: Η αναγκαιότητα ύπαρξης των δημοτικών ΜΜΕ στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Στήλη: Νέα

Τα δημοτικά ΜΜΕ αποτελούν μιαν εναλλακτική δυνατότητα στο σημερινό τοπίο της ενημέρωσης, την οποία οι πολίτες έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

Ο Νίκος Μυλωνάς για την αφισοκόλληση

Στήλη: Εκλογές 2010

Προς την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Κω
Σχετ. α.π. 21268/20-10-2010

- Με το έγγραφο σας α.π. 21268/20-10-2010 γνωστοποιείται ότι μπορούμε να αναθέσουμε στα τεχνικά συνεργεία του Δήμου μας να τοποθετήσουν τις αφίσες των 5 υποψηφίων συνδυασμών στις πινακίδες που έχουν κατασκευάσει και τοποθετήσει σε σημεία της πόλης.

Συστήματα ελάχιστου εισοδήματος για την καταπολέμηση της φτώχειας

Στήλη: Οικονομία

Exhibition of pictures with European colours © European Union, 2010

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν, με ψήφισμα τους που υιοθετήθηκε την Τετάρτη (20.10.10), την εισαγωγή συστημάτων ελάχιστου εισοδήματος σε όλα τα κράτη μέλη προκειμένου να καταπολεμηθεί η φτώχεια.

Περιοδεία Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου στην Καρδάμαινα - φωτογραφίες

Στήλη: Εκλογές 2010

Περιοδεία στη Δημοτική Κοινότητα Καρδάμενας πραγματοποίησε η “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΩΣ” την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα υπό τον επικεφαλής Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, συνοδεία υποψηφίων και πολιτών.

Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού συνομίλησαν με τους πολίτες για τα προβλήματα του τόπου. Επίσης, τους ενημέρωσαν για τις προγραματικές δράσεις και θέσεις της “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΩ”.

Η νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τα μικρά νησιά

Στήλη: Εκλογές 2010

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ επισκέφθηκε τη Φολέγανδρο το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου, για προσωπικό λόγο, αλλά είχε την ευκαιρία παράλληλα να συζητήσει με κατοίκους του νησιού και να συνεργαστεί με την υποψήφια του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Δέσπω Δανασσή Καλλιαντά.

Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Κω - ευχαριστήριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η προσφορά των λαογραφικών αντικειμένων του καθενός από τους συμπολίτες μας συμβάλλει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο συνθέτοντας την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, συνδέοντας το χθες με το σήμερα, αναδεικνύοντας την κληρονομιά μας. Αυτά τα αντικείμενα μάς θυμίζουν αγαπημένα μας πρόσωπα και ιστορίες μιας ζωής. Η έκθεσή τους στο Μουσείο θα αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού όλων μας, θα ξυπνάει και θα ζωντανεύει μνήμες.

Πράσινες λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στα ναυπηγεία

Στήλη: Εκλογές 2010

Στην εκδήλωση με θέμα "Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με καινοτόμες κατασκευές στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης" που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς την Δευτέρα 18/10/2010 συμμετείχε και μίλησε ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ» με δεδομένο ότι έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα ναυπηγεία στην περιβαλλοντική αναγέννηση ρυπασμένων περιοχών αλλά και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΥ Σύρου, θέματα τα οποία είχε συζητήσει πρόσφατα και με τους εργαζόμενούς του.

Και ο Χ. Κόκκινος συμφωνεί με την πρόταση Χρυσόγελου για προγραμματικό διάλογο

Στήλη: Εκλογές 2010

Χαιρόμαστε που ο κ. Κόκκινος απαντάει σε πρόσκληση που έχω απευθύνει ως επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και δημοσίως από τις 4/10, από τη Ρόδο, και στον ίδιο και στους υπόλοιπους συν-υποψήφιους. Έστω κι αν αποδέχεται μερικώς την πρόσκληση του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ γιατί εμείς είχαμε προτείνει 6 δημόσιες συζητήσεις (σε Ρόδο, Σύρο, Νάξο, Θήρα, Κω και Κάλυμνο) με τη συμμετοχή όχι μόνο ΜΜΕ αλλά και πολιτών και φορέων.

Περιοδεία Γ. Κυρίτση στο Μαστιχάρι και την Αντιμάχεια - Φωτογραφίες

Στήλη: Εκλογές 2010

Στο Μαστιχάρι και την Αντιμάχεια περιόδευσε χθες, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους του Τοπικού Συμβουλίου Αντιμάχειας, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του ενιαίου Δήμου και στελέχη της "ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ".

Ο βιολογικός της Κεφάλου έργο πνοής για τον τόπο και την κοινωνία

Στήλη: Εκλογές 2010

Είναι να αναρωτιέσαι αν αξίζει να προσπαθείς να θέσεις περιβαλλοντικά ζητήματα όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με γεγονότα χρόνιου βιασμού της ομορφιάς της Κωακής φύσης σε μία από τις αγαπημένες περιοχές που είναι η Κέφαλος.

Το Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ για συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης

Στήλη: Εκλογές 2010

18 ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης, ξεπερνά κάθε όριο.
Κάποιοι στη Δημοτική Αρχή του Δήμου της Κω, προεξάρχοντος του κ. Κυρίτση, οχυρώνονται πίσω από τη δύναμη που τους δίνει η εφήμερη εξουσία που ασκούν, και νομίζουν ότι μπορούν να κατευθύνουν τα πάντα.

Το Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ για τον Παναγιώτη Κατσιματίδη

Στήλη: Ανακοινώσεις

Μετά την αναγγελία θανάτου του Παναγιώτη Κατσιματίδη, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Νισύρου, ο επικεφαλής Κώστας Καΐσερλης και τα μέλη της Παράταξης «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» εκφράζουν στην αγαπημένη του σύζυγο Άννα, στις κόρες του Ειρήνη και Ανθούλα και σε όλους τους οικείους του τα θερμά τους συλλυπητήρια.

«Πολίτες Κόντρα στον Καιρό»: ανακοίνωση για την πρόταση Κόκκινου

Στήλη: Εκλογές 2010

Ρόδος 19 Οκτωβρίου 2010

Με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χαράλαμπου Κόκκινου για δημόσιο διάλογο μεταξύ όλων των υποψηφίων περιφερειαρχών, από την περιφερειακή παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό», εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Επιστολή προς συλλόγους αποδήμων και ενδεικτικό πρόγραμμα συνεδρίου 2012

Στήλη: Ομογένεια

Αγαπητέ  κ. Πρόεδρε  και  Διοικητικό  Συμβούλιο,

Επικοινωνούμε  μαζί  σας  σήμερα  για  να  σας  ενημερώσουμε σχετικά με  τα  ˝πραχθέντα˝  του  προσυνεδρίου  φέτος  το  καλοκαίρι  στην  Κω.

Ανθρώπινη Κως: λειτουργία του επίσημου εκλογικού κέντρου του συνδυασμού

Στήλη: Εκλογές 2010


ΚΩΣ, 18/10/2010
Η Διαχειριστική Ομάδα της Ανθρώπινης Κω ανακοινώνει τη λειτουργία του επίσημου εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 15, στο οποίο οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με υλικό από τη δημόσια δράση του, καθιστώντας το σημείο αναφοράς, κέντρο συναντήσεων πολιτών και υποφηφίων.

Ευρωπαϊκός προορισμός αριστείας 2010 - υδάτινος τουρισμός

Στήλη: Τουρισμός

Λίμνη Κερκίνη
Είκοσι πέντε τουριστικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη βραβεύτηκαν με τον τίλο «ευρωπαϊκός προορισμός αριστείας 2010» με θέμα «υδάτινος τουρισμός» στη διάρκεια τελετής για την απονομή του βραβείου στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση Αηδόνη με το Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για την προώθηση των ωφελημάτων υγείας

Στήλη: Υγεία

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κ. Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, με το Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κώστα Παπακώστα. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων και αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων διατροφής και άθλησης, των δύο χωρών.

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: η κατάθεση των συνδυασμών μήνυμα ξεκάθαρης νίκης στις 7 Νοεμβρίου για την παράταξή μας

Στήλη: Εκλογές 2010

Το συνδυασμό της παράταξης Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ» κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ο επικεφαλής της Κώστας Καΐσερλης, συνοδευόμενος από το σύνολο των υποψηφίων.

ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. - ευχαριστήρια επιστολή προς την Bluestar ferries

Στήλη: Ανακοινώσεις

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Υποστήριξης Δικαίου θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας για τη άμεση ανταπόκριση της Bluestar ferries και ιδιαίτερα του Τμήματος πωλήσεων και marketing γραμμών εσωτερικού (ιδιαίτερα τον κ. Θεοδωράτο και την κα Βέντου) στο αίτημά μας την 13η Οκτωβρίου 2010 για την οικονομική στήριξη (χορήγηση δύο δωρεάν ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Κω προς Ρόδο και επιστροφή) μιας έγκυου μητέρας με προβλήματα υγείας, η οποία κατοικεί στην Κω.

Οικολογικός Άνεμος: ανακοίνωση ψηφοδελτίου

Στήλη: Εκλογές 2010

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου κατέθεσε σήμερα το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» ο επικεφαλής του και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Νίκος Χρυσόγελος. Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ είναι για τις Κυκλάδες η Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου και για τα Δωδεκάνησα ο Μιχάλης Κουμπιός.

«Υγεία»: νέα ενότητα στο KoSALive.gr

Στήλη: Ανακοινώσεις

Suat Eman,stethoscope
Δημιουργήσαμε σήμερα την ενότητα «Υγεία». Μεταφέρθηκαν στη νέα ενότητα κάποια από τα άρθρα που ήδη είχαν δημοσιευθεί στην ενότητα «Επιστήμη – Τεχνολογία» και τα οποία είναι σχετικά με θέματα υγείας. Την ενότητα «Υγεία» του KoSALive.gr θα υποστηρίζει τακτικά με άρθρα το διαδικτυακό ιατρικό περιοδικό www.iator.gr

Οι Ευρωπαίοι και η κρίση: δημοσκόπηση

Στήλη: Οικονομία

Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τον συμβεβλημένο με το Ευρωβαρόμετρο οργανισμό TNS Opinion πραγματοποίησε πρόσφατα μία δημοσκόπηση σχετικά με "τους Ευρωπαίους και την κρίση".

Διεθνής Εβδομάδα Aνοικτής Πρόσβασης στη γνώση

Στήλη: Παιδεία

Ανοικτή Πρόσβαση είναι η ελεύθερη, άμεση και διαρκής διαδικτυακή πρόσβαση σε ψηφιακό επιστημονικό περιεχόμενο. Στόχος είναι η διευκόλυνση της ανταλλαγής επιστημονικών πληροφοριών, η ενίσχυση της έρευνας και η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Η Βάσω Γρηγοριάδου – Παντελίκιζη με τη Δύναμη Αλλαγής

Στήλη: Εκλογές 2010

Η κα Γρηγοριάδου – Παντελίκιζη Βασιλική (Βάσω) του Κίμωνα είναι ελεύθερη επιχειρηματίας και είναι κόρη του αείμνηστου δασκάλου Κίμωνα Γρηγοριάδη και της Μαρίτσας το γένος Πασσανικολάκη. Είναι παντρεμένη με τον κ. Νίκο Παντελίκιζη και έχουν δύο παιδιά, που επίσης δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επιχειρηματίες.

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενους του Κέντρου Πρόληψης της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης»

Στήλη: Εκλογές 2010

Το Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ» με πίστη στις θέσεις και τις αρχές του, που εκφράστηκαν από τον Κώστα Καΐσερλη στις 5 του Σεπτέμβρη, συνεχίζει τις επαφές του με τους κοινωνικούς φορείς, αναδεικνύοντας την ουσιαστική συμμετοχή τους, από την 1η Ιανουαρίου 2011, στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών του νησιού μας.

Δήλωση Β.Ν. Ξυπολητά

Στήλη: Εκλογές 2010

Για ενημέρωση των συμπατριωτών μας που κατοικούν σε όλο το νησί, του ΒΑΣΙΛΗ ΞΥΠΟΛΥΤΑ του Νικολάου εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου με την "Δύναμη Αλλαγής" στον Δήμο της πόλης Κω με δήμαρχο τον κ. Γιώργο Κυρίτση ότι θα ΕΙΜΑΙ υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις 7 Νοεμβρίου για τον ΕΝΙΑΙΟ Δήμο του νησιού, για να επιτύχουμε σαν ομάδα με τον Δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση την διοικητική μεταρρύθμιση σε ολόκληρο το νησί, με σίγουρες ελπίδες για μια καλύτερη πορεία του τόπου μας, όπως έγινε με τον Δήμο της πόλης Κω.

Δύναμη Αλλαγής: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Την υποψηφιότητα των κ.κ.:
1.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ – ΨΥΡΗ ΕΥΤΕΡΠΗΣ του Γρηγορίου,
2.ΣΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ (ΒΑΣΩΣ) του Βασιλείου,
3.ΝΕΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ (ΝΤΙΝΑΣ) του Γεωργίου,
4.ΦΡΑΖΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΝΙΚΟΥ) του Μιχαήλ,
5.ΦΩΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΝΙΚΟΥ) του Χαράλαμπου,
6.ΚΑΡΑΘΩΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΚΩΣΤΑ) του Ασλάνη,
7.ΠΕΤΡΗ ΠΕΤΡΟΥ του Εμμανουήλ,
8.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΑΛΛΗ ΑΛΕΚΑΣ του Ηλία,
9.ΣΑΡΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ του Ιωάννη,
10.ΚΑΡΑΘΩΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΘΑΝΑΣΗ) του Δημητρίου,
11.ΧΑΤΖΗΑΜΜΑΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ (ΤΙΝΑΣ) του Εμμανουήλ,
12.ΖΕΡΒΑΝΟΥ ΗΛΙΑ του Ιπποκράτη,
13.ΜΟΥΡΤΟΥ – ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) του Στυλιανού,
14.ΦΑΡΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) του Χρήστου
ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος για τον ενιαίο Δήμο κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Το Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ» ανακοινώνει σήμερα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας τριών (3) ακόμα συμπολιτών μας, στην πορεία νίκης που έχει ήδη ξεκινήσει με ηγέτη τον Κώστα Καΐσερλη.
Πρόκειται για τους:

Ένταξη χρηματοδοτούμενης πράξης του Δήμου Κω στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007- 2013»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Δήμος Κω ανακοινώνει ότι αξιολογήθηκε θετικά για την πράξη με τίτλο: «Λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων Δήμου ΚΩ για την εφαρμογή του Προγράμματος "Καλλικράτης" », συνολικού προϋπολογισμού 64.044,00 € .

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Τη δυναμική πορεία που αγκαλιάζει όλο το νησί, με την υποστήριξη συμπατριωτών μας από όλο το κοινωνικό φάσμα, για την ολοκλήρωση συγκρότησης του ψηφοδελτίου του, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία, το «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ».
Ως συνέχεια των πρωτοβουλιών του Κινήματος ανακοινώνουμε σήμερα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας πέντε (5) ακόμα συμπολιτών μας, στην πορεία νίκης που έχει ήδη ξεκινήσει με ηγέτη τον Κώστα Καΐσερλη.

Εκστρατεία «Ευρωπαϊκές Πόλεις για την Ένταξη»

Στήλη: Οικονομία

Μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ισχυρή πολιτική δέσμευση και μία ολοκληρωμένη προσέγγιση απαιτούνται για τη μείωση της συγκέντρωσης της φτώχειας στις πόλεις της Ευρώπης: Αυτές είναι μερικές από τις βασικές συστάσεις που απορρέουν από την εκστρατεία EUROCITIES «Ευρωπαϊκές Πόλεις για την Ένταξη».

Ο Πρόεδρος της Βουλής βράβευσε την Νάνα Μούσχουρη

Στήλη: Πολιτισμός

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, υλοποιώντας απόφαση που έλαβε το 2009 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, βράβευσε την διακεκριμένη διεθνώς καλλιτέχνη Νάνα Μούσχουρη.

Οι έφηβοι θα επιλέγουν θεράποντα ιατρό και νοσοκομείο

Στήλη: Υγεία

KoSALive.gr
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, λαμβάνοντας υπόψη την 12η απόφαση της 226ης Ολομ. του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, αποφάσισε πως οι έφηβοι έως 16 ετών έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν τον Παιδίατρο ως θεράποντα ιατρό και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία για την νοσηλεία τους.

Ο Ν. Κιλιμάτος με το Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»

Στήλη: Εκλογές 2010

Τη δυναμική πορεία που αγκαλιάζει όλο το νησί, με την υποστήριξη συμπατριωτών μας από όλο το κοινωνικό φάσμα, για την ολοκλήρωση συγκρότησης του ψηφοδελτίου του, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία, το «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ».
Ως συνέχεια των πρωτοβουλιών του Κινήματος ανακοινώνουμε σήμερα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας του Νίκου Δ. Κιλιμάτου.

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Το Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ» και ο Κώστας Καΐσερλης, τηρώντας τη δέσμευση της ανανέωσης και της δυναμικής παρουσίας της νέας γενιάς στη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Κω από την 1η Ιανουαρίου 2011, ανακοινώνουν τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας δύο ακόμα νέων ανθρώπων που ενώνουν τις δυνάμεις τους στη νικηφόρα πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει, με ηγέτη τον Κώστα Καΐσερλη.

Οικολογική Παρέμβαση: ελεύθερα κατσίκια έχει μόνο η Ελλάδα, από όλη την Ε.Ε.

Στήλη: Δελτία Τύπου


Ναι στον πρωτογενή τομέα. Ναι στη κτηνοτροφία. Ναι στους νέους κτηνοτρόφους που εφαρμόζουν τους Νόμους
Στήριξη στα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και στα τοπικά κρέατα και ανάδειξή τους από το δήμο μας.

Οικολογικός Άνεμος: ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND τώρα

Στήλη: Εκλογές 2010

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ" συμμετείχε σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου στην εκδήλωση της Επιτροπής για την Ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζερόπλοιου Sea Diamond" στο Σύνταγμα.

Δύναμη Αλλαγής: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Την υποψηφιότητα των κ.κ.:
1. ΖΑΜΑΓΙΑ ΚΩΣΤΑ του Φραγκ.,
2. ΚΑΤΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΗ του Διαμαντή,
3. ΦΑΡΑΝΤΟΥ ΓΙΩΤΑ του Χρίστου,
4. JERRAM CAROL,
5. ΠΑΠΑΗΛΙΑ (ΛΟΥΙΣ) ΗΛΙΑ του Γεωργίου και της Αγγέλας,
6. ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ του Ιωάννη και της Αγγελικής,
ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος για τον ενιαίο Δήμο κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Ανθρώπινη Κως: συνέλευση για θέματα εσωπαραταξιακής φύσεως και τοπικής σημασίας

Στήλη: Εκλογές 2010

Αντιμάχεια, 10.10.2010

Συνέλευση στελεχών και υποψηφίων υπό τον επκεφαλής του Συνδυασμού κο Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου πραγματοποίησε η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΩΣ" στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλειδών.

Ημερίδα στη Νάξο με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Στήλη: Εκλογές 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν στη Νάξο το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων με θέμα "Βιώσιμη Ανάπτυξη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου: Μια δημιουργική πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση".

Στη Silicon Valley η Άννα Διαμαντοπούλου

Στήλη: Παιδεία

wikimedia

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την Έρευνα και Τεχνολογία, επισκέπτεται από Δευτέρα 11/10 μέχρι και Τετάρτη 13/10 την περιοχή της Silicon Valley, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Επίσκεψη Χρυσόγελου στη Σαντορίνη

Στήλη: Εκλογές 2010

Επίσκεψη στη Σαντορίνη πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ" και η Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με την κίνηση.

Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ: ανακοίνωση υποψηφιότητας του Ζεκή Κοτζαογλάν

Στήλη: Εκλογές 2010

Τη δυναμική πορεία που αγκαλιάζει όλο το νησί, με την υποστήριξη συμπατριωτών μας από όλο το κοινωνικό φάσμα, για την ολοκλήρωση συγκρότησης του ψηφοδελτίου του, συνεχίζει το «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ».

Στο Ζηπάρι και το Τιγκάκι ο Κώστας Καΐσερλης

Στήλη: Εκλογές 2010

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού τον Δήμαρχο όλου του νησιού, όπως έλεγαν, Κώστα Καΐσερλη και τους υποψήφιους του Κινήματος Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ» που περιόδευσαν εχθές στο Ζηπάρι και το Τιγκάκι.

Προκήρυξη υποτροφιών της UNESCO-Aschberg για νέους ηλικίας 25-35 ετών έτους 2011

Στήλη: Πολιτισμός

Η UNESCO προκηρύσσει τις υποτροφίες Aschberg για νέους ηλικίας 25-35 ετών για το 2011 και καλεί καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών, συγγραφείς και μουσικούς να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, αφού επισκεφθούν για λεπτομερείς πληροφορίες το site www.unesco.org/culture/aschberg.

Νέο Σχολείο: Η ψηφιακή διάσταση -Όλη η γνώση με ένα «κλικ»

Στήλη: Παιδεία

{youtube}OIZaDd3DPxo{/youtube}
Παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:

"Ούτε ένα παιδί δεν πρέπει να μείνει πίσω από τη μεγάλη ψηφιακή επανάσταση που γίνεται σε όλο τον κόσμο"

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Το Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ» και ο Κώστας Καΐσερλης, τηρώντας τη δέσμευση της ανανέωσης και της δυναμικής παρουσίας της νέας γενιάς στη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Κω από την 1η Ιανουαρίου 2011, έχουν την τιμή να ανακοινώσουν σήμερα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας τριών ακόμα νέων ανθρώπων που ενώνουν τις δυνάμεις τους στη νικηφόρα πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει, με ηγέτη τον Κώστα Καΐσερλη.
Πρόκειται για τις κυρίες:

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: συνάντηση με επαγγελματίες της Αβέρωφ, της Κανάρη και της παραλιακής

Στήλη: Εκλογές 2010

Να εφαρμόσει στο ακέραιο το αναπτυξιακό του πρόγραμμα για την ενίσχυση των οικογενειακών επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης των νέων του νησιού μας, ζήτησαν από τον Κώστα Καΐσερλη και τους υποψήφιους του Κινήματος Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ» οι επαγγελματίες της Αβέρωφ, της Κανάρη και της παραλιακής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του Κινήματος στην πόλη της Κω.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της θανατικής ποινής

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Σηματοδοτώντας την όγδοη Παγκόσμια Ημέρα κατά της θανατικής ποινής, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν τη θανατική ποινή σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ζητούν την παγκόσμια, άνευ όρων αναστολή των εκτελέσεων.

Σημαντική εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Βερολίνο

Στήλη: Πολιτισμός

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την πορεία της σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη εμφάνισή της στο Βερολίνο, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20.00 (τοπική ώρα) στο Konzerthaus Berlin, όπου θα τιμήσει το «Έτος Μητρόπουλου».

Περιοδεία Νίκου Χρυσόγελου σε νησιά

Στήλη: Εκλογές 2010

Περιοδεία Νίκου Χρυσόγελου σε νησιά των Κυκλάδων 08-11/10

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης για το Ν. Αιγαίο με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ συνεχίζει την περιοδεία του στη Σαντορίνη, στην Νάξο, στην Μύκονο και στην Άνδρο, το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου.

Στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού στις Βρυξέλες ο Γιώργος Νικητιάδης

Στήλη: Πολιτισμός

Magritte Museum (Michel wal, wikimedia)

Τα κριτήρια που πρέπει να διακρίνουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο του Πολιτισμού, έθεσε στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Δύναμη Αλλαγής: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Την υποψηφιότητα των κ.κ.:
1. ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ - ΣΑΡΟΥΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,
2. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ,
3. ΤΡΙΤΣΑΡΗ ΕΦΗ,
4. ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ,
ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος για τον ενιαίο Δήμο κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Εκπαιδευτήρια στην Κέφαλο επισκέφτηκε ο Γιώργος Κυρίτσης

Στήλη: Εκλογές 2010

Τα εκπαιδευτήρια του τοπικού Διαμερίσματος Κεφάλου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού τοπικού Διαμερίσματος Κεφάλου κ. Μανώλη Ζερβό και τον πρόεδρο του βρεφονηπιακού σταθμού Δήμου Ηρακλειδών κ. Γιάννη Καματερό καθώς και τα στελέχη της παράταξης, Ράπανο Μιχάλη, Φρατζή Νίκο, Θεωνά Σταύρο, Πιστικάκη Μιχάλη, Μαλακτάρη Πλουσία, Δραμουντανή Νεκτάριο, Οικονόμου Αγγελική.

Νίκος Συρμαλένιος: απάντηση στην πρόταση Χρυσόγελου

Στήλη: Εκλογές 2010

Θεωρώντας ότι ένας ουσιαστικός ανοιχτός διάλογος, με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων και θέσεων για τις πολιτικές που θα πρέπει να ασκηθούν στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, είναι εκ των ων ουκ άνευ για μια δημοκρατική προεκλογική διαδικασία, συμφωνούμε με την πρόταση-πρόσκληση του κ.Νίκου Χρυσόγελου για τη διοργάνωση δημόσιων συζητήσεων, δεσμευόμαστε για την παρουσία μας και καλούμε τα ΜΜΕ να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της πρότασης και τους υπόλοιπους συνυποψήφιους να συμμετέχουν.

Στην Καρδάμαινα ο Κώστας Καΐσερλης

Στήλη: Εκλογές 2010

Για την πρόταση αναγέννησης της Καρδάμαινας και αναβάθμισής της ως Κέντρο Παραθερισμού και Αναψυχής συνομίλησαν το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Καΐσερλης και υποψήφιοι σύμβουλοι του Κινήματος Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ», που τον συνόδευαν στην περιοδεία του στη Δημοτική Κοινότητα, με κατοίκους, επιχειρηματίες και νέους της Καρδάμαινας.

Στο Τιγκάκι o Γ. Κυρίτσης

Στήλη: Εκλογές 2010

Στο Τιγκάκι, περιόδευσε χθες Τετάρτη 6 Οκτώβρη το απόγευμα ο Δήμαρχος Κω και Υποψήφιος Δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνοδευόμενος από υποψηφίους και στελέχη της "ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ".

Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού προγράμματος Fibonacci στα ελληνικά σχολεία

Στήλη: Παιδεία

KoSALive.gr

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 06/10/2010, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθηγητή Dusan Sidjanski, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ, Βασίλη Κουλαϊδή, προκειμένου να συζητήσουν για τη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Fibonacci στα ελληνικά σχολεία.

Στην Κρήτη ο Γ. Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

Lapplaender, Chania on the island of Crete - Western part of the venetian harbor (wikimedia)

Στους τέσσερις νομούς της Κρήτης περιόδευσε την Δευτέρα και την Τρίτη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης πραγματοποιώντας ευρύτατες συσκέψεις με φορείς του τουρισμού, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους της εκκλησίας.

Οικολογικός Άνεμος: Διαφοροποίηση του τουριστικού μοντέλου, σεβασμός στο περιβάλλον

Στήλη: Εκλογές 2010

Στο πλαίσιο νέας περιοδείας του σε νησιά των Δωδεκανήσων, o Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης για το Ν. Αιγαίο με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, επισκέφθηκε στις 2 και 3/10/2010 για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες την Κω. Είχε ξαναβρεθεί στο νησί για την ημερίδα που οργάνωσαν στις 19/9 οι Οικολόγοι Πράσινοι Δωδεκανήσων.

Δύναμη Αλλαγής: επισκέψεις Γ. Κυρίτση στην Αντιμάχεια

Στήλη: Εκλογές 2010

Το σύνολο των εκπαιδευτηρίων του Τοπικού Διαμερίσματος Αντιμάχειας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Ζουμπά Παναγιώτη, Ράπανο Μιχάλη, Θεωνά Σταύρο, Πιστικάκη Μιχάλη, Φραζή Νίκο και τις κυρίες Σκουφεζή Μαρία, Μαλακτάρη Πλουσία, Παπαχρήστου Ευτέρπη.

Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ»: ανακοίνωση υποψηφίων

Στήλη: Εκλογές 2010

Το Κίνημα Πολιτών Κω «ΟΡΑΜΑ», ακολουθώντας σταθερή τροχιά νίκης προς τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου, πυκνώνει τις γραμμές του με επίλεκτα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που πιστεύουν στη δύναμη των πολιτών και στο μοναδικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μια νέα αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας.

ΕΛΚΕΚΑ: Αυξήσεις μαμούθ μέχρι και 40%

Στήλη: Οικονομία

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ σε 260 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες , τα οποία συνθέτουν το οικογενειακό καλάθι, για την χρονική περίοδο Αύγουστος-10 σε σχέση με Αύγουστο-09, προκύπτουν αυξήσεις μέχρι και 39,58.%.

Ο Νίκος Μυλωνάς για το μνημείο των Ιταλών στρατιωτών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στην μνήμη των Ιταλών θυμάτων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

-Το γεγονός της ημέρας είναι η παρουσία των φίλων, συμμαχητών και απογόνων των Ιταλών στρατιωτών που δολοφονήθηκαν στην Κω το 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές στο Λινοπότη, για να τοποθετήσουν μια μεταλλική κινητή μνημειακή κατασκευή.

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: έτοιμο το λογισμικό για την εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δίνει στη δημοσιότητα το λογισμικό και τις τέσσερις Τεχνικές Οδηγίες (ΤΟΤΕΕ) για την εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (Κ.Εν.Α.Κ).

Τα οικογενειακά επιδόματα Ε΄ διμήνου του ΟΓΑ

Στήλη: Οικονομία

Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανακοινώνει ότι τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Ε΄ Διμήνου 2010, θα καταβληθούν σε 435.089 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2010.

H δάδα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics του 2011

Στήλη: Αθλητισμός

Λιτή και απέριττη, απολύτως αντιπροσωπευτική του κινήματος Special Olympics, είναι η δάδα των Παγκόσμιων Αγώνων του 2011 που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο. Δημιουργία του οίκου ΖΟΛΩΤΑΣ, σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, με ύψος 45 εκατοστά και βάρος 1.450 γραμμάρια, είναι η δάδα με την οποία θα μεταφερθεί η Φλόγα της Ελπίδας κατά τη λαμπαδηδρομία που θα ολοκληρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στις 25 Ιουνίου 2011, στην Τελετή Έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics.

Με εκπροσώπους της επαρχίας Latina της Ιταλίας συναντήθηκε ο Δ. Γερασκλής

Στήλη: Νέα

Σήμερα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Κω κ. Δαυίδ Γερασκλής δέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επίσημους εκπροσώπους της επαρχίας Latina της Ιταλίας που συνοδευόταν από τον επαρχιακό σύμβουλο πολιτισμού της επαρχίας Latina καθώς και ομάδα σπουδαστών ενός λυκείου επιστημονικής κατεύθυνσης της πόλης Άνδρια συνοδευόμενοι από καθηγητές τους.

Εκπαιδευτήρια στον Δήμο Δικαίου επισκέφτηκε ο Γιώργος Κυρίτσης

Στήλη: Εκλογές 2010

Το σύνολο των εκπαιδευτηρίων της σχολικής και προσχολικής ηλικίας του Τοπικού Διαμερίσματος Ασφενδιού και Πυλίου, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνοδευόμενος από τις υποψήφιες με την παράταξη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" κα Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη, κα Βρόντου – Λαμπρόγλου Άννα και τον υποψήφιο κ. Μηνά Κιάρη.

Επίσκεψη Γ. Κυρίτση στα σχολεία Ασφενδιού και Πυλίου

Στήλη: Εκλογές 2010

Τo πρωί της Τρίτης 5 Οκτωβρίου και της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου 2010 ο Δήμαρχος Κω, και υποψήφιος Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου επικεφαλής της παράταξης "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" κ. Γιώργος Κυρίτσης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα σχολεία του Τοπικού Διαμερίσματος Ασφενδιού και Πυλίου.

Συνάντηση Δημάρχου Κω με Β. Μπρακουμάτσο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Μετά από παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλη Μπρακουμάτσο, πέτυχε να αποσπάσει την υπόσχεση του Γενικού Γρ. και εντός της ημέρας αναμένεται η υπογραφή της απόφασης του Γενικού, με την οποία παρατείνεται αναδρομικά από 01-01-2010 μέχρι 31-10-2010 η υποχρέωση διενέργειας Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Φορτηγών και Λεωφορείων) από τα ΚΤΕΟ για το νησί μας (με εξαίρεση τα επιβατικά οχήματα λόγω της ύπαρξης ΚΤΕΟ στο νησί).

Οι νέοι του «Κινήματος Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Στήλη: Εκλογές 2010

Οι νέοι του «Κινήματος Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» στηρίζοντας έμπρακτα τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών παρευρέθηκαν χθες (Κυριακή 3 Οκτωβρίου) στην εκδήλωση της Φιλοζωικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Στο γραφείο του Αθλητικού Ομίλου Δικαίου στο Πυλί, ο Γιώργος Κυρίτσης

Στήλη: Εκλογές 2010

Την Παρασκευή στις 7:30 μ.μ. στο γραφείο του Αθλητικού Ομίλου Δικαίου στο Πυλί, ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Φιλάθλων Α.Ο. Δικαίου, με τους οποίους είχε συζήτηση για την πορεία της ομάδας, τις ανάγκες και τα προβλήματά της.

50 + 50 οι απουσίες

Στήλη: Παιδεία

Η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπέγραψε σήμερα, 04/10/2010, εγκύκλιο που αποστέλλεται προς όλα τα σχολεία της χώρας, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το όριο απουσιών των μαθητών.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δικαίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα την 6η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Στην Αθήνα την Παρασκευή η Ιωάννα Ρούφα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στην Αθήνα μετέβη την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. κα Ιωάννα Ρούφα για την είσπραξη ποσού 94.500 €, που αφορούσε την επιτυχή υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για την περίοδο 2009-2010.

Συνάντηση Γ. Κυρίτση με Ν. Χρυσόγελο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Χθες, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υποψήφιο Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Νίκο Χρυσόγελο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα περιβάλλοντος που αφορούν στο νησί μας όπως την αειφορία στην ανάπτυξη, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, την ανακύκλωση κα.

Οι Νέοι του «Κινήματος Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ», χθες στο Island

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οι Νέοι του «Κινήματος Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ», πλαισιωμένοι από εκατοντάδες συνομηλίκους τους, έστειλαν χθες βράδυ, από το Island, το πλέον ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, ανατροπής και νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Συνέλευση και εκλογές στη Λέσχη 4x4 Κω

Στήλη: Αυτοκίνητο

H Λέσχη 4x4 της Κω καλεί τα μέλη της σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση και εκλογές την Παρασκευή 22 Οκτώβρη, στις 21:00, στα γραφεία του συλλόγου, Μανούση 8, απέναντι απο τη μαρίνα της Κω.

Νίκος Μυλωνάς: συμπληρωματικές σκέψεις για την κατάσταση στο νοσοκομείο μας

Στήλη: Εκλογές 2010

Για πολλούς λόγους, ίσως επειδή γράφουμε τακτικά, γινόμαστε δέκτες επιστολών συμπολιτών μας. Με αφορμή την κατάσταση στο νοσοκομείο, δημοσιεύουμε τμήματα μιας επιστολής που απευθύνονταν στο πρόεδρο του νοσοκομείου και κοινοποιήθηκε και σε μας.

Ζωοφιλική Οικολογική Ενωση Κω - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ζώα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, η Ζωοφιλική Οικολογική Ενωση Κω, σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 12:00 στο πάρκο απέναντι από την καφετέρια Bellavista με σκοπό την ενίσχυση της Φιλοζωικής και την ευαισθητοποίηση / πληροφόρηση του κοινού πάνω σε θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων οπως το κυνήγι, η απραξία της τοπικής αυτοδιοίκησης, το θέμα του κυνοκομείου, η χρήση ζώων στα τσίρκα, η φυλάκιση ζώων, οι συνθήκες στα σφαγεία, η διάσωση σπανίων ζώων κτλ.

Στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας χρονιάς των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας χρονιάς των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου της Κω, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Θεόφιλο Μουζουράκη.

Δύναμη Αλλαγής: απάντηση στο «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ»

Στήλη: Εκλογές 2010

Ευχαριστούμε το «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» που με το Δελτίο Τύπου της 30/9/2010 υπενθύμισε στους πολίτες της Κω, αποδέχθηκε και επιβεβαίωσε μετά από τέσσερα χρόνια, τα στοιχεία που επιμελώς είχαν «ξεχαστεί» στους πριν το 2006 απολογισμούς του Δήμου μας από τους τιμητές του «παρελθόντος» και που η Δημοτική Αρχή της «Δύναμης Αλλαγής» ανακάλυψε μετά την 1/1/2007 και τα έφερε στο φως από την πρώτη κιόλας στιγμή.

«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»: με επιτυχία η παρουσίαση - δωρεάν η διανομή του βιβλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του παραμυθιού διατροφικής αγωγής και εκπαίδευσης της Διατροφολόγου – Διαιτολόγου κας Μαλαχία Καλλιόπης με τίτλο: «Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές», η οποία διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.