Συνάντηση Γ. Κοπάδη με τον Πρέσβη και τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.06.12) και ώρα 12:30 στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημοτικού Συμβούλου Κω και Α΄ Αντιπροέδρου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω-Νισύρου, κ. Γιώργου Κοπάδη με τον Ρώσο Πρέσβη κ. Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι και τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Βαλέρι Νικολάεφ.

Ο κοινωνικός ρόλος των τοπικών επιχειρήσεων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Εργασιακές σχέσεις και ο κοινωνικός τους ρόλος στις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κω

Mε αφορμή την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων λέγαμε ότι δεν είναι δυνατό μετά από τόσα και τόσα βήματα ανάπτυξης στο νησί μας και τόσες δημόσιες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, οι εργαζόμενοι στον χώρο να βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση οικονομικού στριμώγματος και επαγγελματικής υποτίμησης τέτοιου βαθμού που τους οδηγεί στην αλλαγή επαγγέλματος.
Υπηρξε απάντηση ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε και ότι υπάρχουν σοβαρές εξαιρέσεις.

Μακάρι να υπάρχουν εξαιρέσεις και καλό θα ήταν να τις γνωρίζαμε.

Συνεργείο της RAI-3 στην Κω

Στήλη: Τουρισμός

 

 

 

Συνεργείο της RAI-3 στην Κω

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω – Νισύρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μιλάνου, φιλοξένησε στην Κω συνεργείο του Ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού RAI-3 για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής "Alle Falde del Kilimangiaro".

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. για την εφαρμογή των ειδικών ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κ. Κώστα Ασκούνη έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητώντας να ενημερωθούν για το εάν οι Δημοτικές αρχές τις χώρας έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή της υπ'αριθ. 52907/28.12.2009 Απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΦΕΚ 2621/31-12-2009/Τεύχος Β΄), με την οποία εγκρίνονται οι προδιαγραφές που εφαρμόζονται για τη διαμόρφωση ή ανακατασκευή των κοινόχρηστων χώρων των οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών ώστε να εξυπηρετούν και άτομα με αναπηρία.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Δύναμη Αλλαγής: «η διάλυση και η καταστροφή συνεχίζεται»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η διάλυση όλων των δομών του δήμου, η απαξίωση των συμβουλίων και η οριστική απόφαση του δημάρχου να σταματήσει τη συνεργασία με τη RYANAIR αποκαλύφτηκαν για άλλη μια φορά χθες επιβεβαιώνοντας έτσι όλους όσοι λένε πια ανοικτά ότι η Κως βαδίζει ολοταχώς προς την καταστροφή.

Δύναμη Αλλαγής: «η μεγάλη διαφορά»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Δυο ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα των τελευταίων ημερών έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά και με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη διαφορά μεταξύ δυο πολιτικών, σχολών και επιλογών.

Επισκέψεις Γ. Κυρίτση σε Οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δήμου

Στήλη: Δελτία Τύπου

G Kiritsis

Σειρά επισκέψεων θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» και ο επικεφαλής της Γιώργος Κυρίτσης, σε Οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δήμου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του προγραμματισμού της .

Η Δύναμη Αλλαγής για Θερμά - αποχετευτικό Καρδάμαινας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Μετά από δύο χρόνια πλήρους απραξίας της δημοτικής αρχής Καίσερλη, σήμερα κεφαλαιοποιούνται δύο σημαντικά έργα για τα οποία έτρεξαν την περίοδο 2007-2010 οι δημοτικές αρχές Κυρίτση στη Κω και Μπίλλη στο δήμο Ηρακλειδών:

«Γλυκά δεκάξι» από την Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"

Στήλη: Κινηματογράφος

sweet sixteen

Η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών σας προσκαλεί στην προβολή ταινίας SWEET SIXTEEN – "ΓΛΥΚΑ ΔΕΚΑΞΙ" του Κen Loach, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:30 στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ορφέας και την ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ.

Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω - Νισύρου: ταξίδια γνωριμίας του νησιού μας

Στήλη: Τουρισμός

1

Ταξίδια γνωριμίας του νησιού μας με πράκτορες από παλιές και νέες αγορές, καθώς και δημοσιογραφικές αποστολές ποικίλης ύλης, ξεκίνησαν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Κω από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω - Νισύρου.

«Το Ρεμπέτικο» στο Σφαγείο

Στήλη: Πολιτισμός

rempetiko sfageio

Η Σκηνή Β΄του θεατρικού εργαστηρίου Δήμου Κω, παρουσιάζει την Μουσικοθεατρική παράσταση "ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ" του Κ. Φέρρη στο Θέατρο Πολυχώρος Σφαγείο στα πλαίσια των Ιπποκρατείων 2012.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: Να αποτρέψουμε άμεσα την περικοπή χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Τις μέρες αυτές και ενώ τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στις εκλογές, η Περιφέρεια μας δέχθηκε ακόμα ένα κτύπημα, πέραν των γενικότερων, που απορρέουν από την μέχρι σήμερα εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Δήμος Κω: απάντηση στην Β. Πη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Την κα. Βασιλεία Πη δεν ενημέρωσαν (ή το πιθανότερο της απέκρυψαν την αλήθεια), τα μέλη της παράταξης της (τα οποία και φωτογράφισαν το αυτοκίνητο) που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.

Βάσω Πη: «δάσκαλε που δίδασκες»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Βάσω Πη

Τον περασμένο Απρίλιο σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε ο κύριος Νικηταράς "κήρυξε" τον πόλεμο απέναντι σε όσους παρανομούν, κινούμενοι με τροχοφόρα πάνω σε πεζόδρομους η ποδηλατόδρομους, και κυρίως σε όσους παρκάρουν οπουδήποτε τους βολεύει ,ακόμα και πάνω σε πεζόδρομους!

Εκλογές τέλος ...ελπίζουμε

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νίκος Κανταρζής

Ολοκληρώθηκε λοιπόν και η δεύτερη εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τις ψύχραιμες φωνές που έλεγαν ότι η δεύτερη αναμέτρηση ήταν ανώφελη και επιζήμια για τη χώρα και για τη φιλοσοφία περί κυβερνήσεων συνεργασίας.

Γιάννης Κρητικός: «Εδώ ο κόσμος καίγεται...»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η χώρα μας περνάει σήμερα την πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Μόλις βγήκαμε από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σε ένα μόλις μήνα. Αυτή τη στιγμή γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης με σκοπό τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Οι βουλευτές που εκλέγονται

Στήλη: Νέα

*

Στα Δωδεκάνησα η Νέα Δημοκρατία χάνει τη μία από τις τρεις έδρες (εκτός Βουλής ο Ι. Παππάς). Μία έδρα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Γάκης).

«Γυναίκα Μπονσάι» στη Ρόδο

Στήλη: Πολιτισμός

Γυναίκα Μπονσάι

Αγαπητές/οί φίλες/οι,

σάς προσκαλούμε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Βούλας Μάστορη "Γυναίκα Μπονσάι" (Εκδόσεις Πατάκη, 2012), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΚΣΜΡ (Α. Λάσκου 10α και Παπαλουκά).

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων: ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση – επανέλεγχος των φακέλων απογραφής

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κω με ικανοποίηση ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς, εγκαίρως και στο 100% την ταυτοποίηση – επανέλεγχο των φακέλων απογραφής μέσω ηλεκτρονικού συστήματος (και για τους 319 συνδημότες μας).

Νίκος Μυλωνάς: «μια νέα μέρα ξεκινά»

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Νίκος Μυλωνάς

Είναι σίγουρο πως μια νέα μέρα ξεκινά από την Δευτέρα.

Το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές το δείχνει το διεθνές ενδιαφέρον σε όλο τον ''ανεπτυγμένο καπιταλιστικά'' κόσμο. Φαίνεται ότι από το εκλογικό αποτέλεσμα διακυβεύονται κάποια πολύ σοβαρά θέματα στην κατεστημένη παγκόσμια οικονομική τάξη.

Οικολόγοι Πράσινοι: όχι στα πυρηνικά της Τουρκίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Ούτε καν στα ψιλά της «εκλογικής ατζέντας» δεν πέρασε η ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας πριν λίγες μέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς της για την ανέγερση 23 πυρηνικών μονάδων έως το 2023. Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, ορισμένες από τις πυρηνικές αυτές μονάδες πρόκειται να κατασκευαστούν απέναντι από ελληνικά νησιά

Στέργος Μαρίνος: Συγχαρητήρια στην Α.Ε. Δικαίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στην Α.Ε. Δικαίου για την άνοδο στην Δ' Εθνική

Πίστη - Αφοσίωση - Εργατικότητα - Επιμονή και υπομονή είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην κορυφή.
Όλα τα παραπάνω τα επιδείξατε καθόλη την διάρκεια της σεζόν.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μου για ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου σε συνεδρίαση, την Πέμπτη 14/06/2012 και ώρα 17:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Φώτης Κουβέλης: η ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜ.ΑΡ

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο

Πολίτες της Αθήνας, Πολίτες όλης της Ελλάδας, Γυναίκες και άντρες, νέες και νέοι, Φίλες και Φίλοι

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΩΡΑ 16:00, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Η συμμετοχή της Κω στην διεθνή Ναυτιλιακή έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012»

Στήλη: Θάλασσα

Optimized-posidonia

Με θετικό πρόσημο για τους Ελληνικούς προορισμούς κρουαζιέρας ολοκληρώθηκε η μεγάλη διεθνής Ναυτιλιακή έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012» που διοργανώθηκε από 4 έως 8 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo Center της Αθήνας.

Έκδοση - ανανέωση αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου της Κω ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ο Δήμος μας πρόκειται να προβεί στην έκδοση και ανανέωση αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 254/2005, όπως ισχύει.

Εθελοντές Ρόδου: ευχαριστήριο στον Ν. Χρυσόγελο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ρόδος, 12/6/2012

Η Συντονιστική Γραμματεία της ΑΜΚΕ Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου ευχαριστεί το Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή και Περιφερειακό Σύμβουλο στο Ν. Αιγαίο, για την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας μας αλλά και άλλων ιδρυμάτων του νησιού μας από την αμοιβή του ως ευρωβουλευτή.

Δήλωση Νίκου Κάππα, υποψήφιου βουλευτή με τους Οικολόγους Πράσινους

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νίκος Κάππας

Το τελευταίο 24ωρο καταστράφηκαν 300.000 στρέμματα τροπικών δασών.13 εκατομμύρια τόνοι τοξικών χημικών αφέθηκαν στην ατμόφαιρα.45.000 άνθρωποι πέθαναν απο λοιμό.130 είδη φυτών η ζώων έχουν οδηγηθεί προς εξαφάνιση.

Αποτελέσματα Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που είχαν κάνει αίτηση για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος της Κω εξασφαλίζοντας 100 θέσεις εργασίας πεντάμηνης διάρκειας, να επισκέπτονται τους δικτυακούς τόπους του Περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας Νοτίου Αιγαίου της ΓΣΕΕ και του Δήμου της Κω για να ενημερωθούν ως προς τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων τους καθώς και για τις απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες.

Η γυναίκα της βορινής κουζίνας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γκίκα "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας"

Αγαπητοί φίλοι,

σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γκίκα "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη, 2012), που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο της Ροδιακής Έπαυλης την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 19.30.
Με χαρά σας περιμένουμε.
Ευχαριστούμε πολύ.

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου
Τμήμα: Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, 851 00 Ρόδος
Τηλ. 22410 32510, 22410 32520
Fax: 22410 32455

Ημέρα Άθλησης 2012 «Θέλω = Μπορώ»

Στήλη: Αθλητισμός

*

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και ο Α.Σ. Κώων Ιπποκράτης στο πλαίσιο της Ημέρας Άθλησης 2012 «Θέλω = Μπορώ» σας προσκαλεί στον αγώνα καλαθοσφαίρισης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 στις 11.00 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Κω.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά μας

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Χίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρθηκε στη νησιωτικότητα και στις προγραμματικές θέσεις για την ανάπτυξη των νησιών μας. Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα της ομιλίας του:

Ο Τρίτος δρόμος, ο ευρωπαϊκός δρόμος της λογικής και της δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Του Νίκου Χρυσόγελου,
ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων
/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο

 Η αδιέξοδη, η ανόητη και η τρελή πολιτική

Σε συνθήκες πόλωσης, οργής, πανικού και φόβου ίσως δεν είναι εύκολο να αναπτύξει η κοινωνία μια στρατηγική που βασίζεται στην λογική. Όμως σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες επιβεβαιώνεται η αξία της πολιτικής ως μεθόδου επίλυσης των προβλημάτων.

Συνέντευξη θα παραχωρήσει η Άννα Καραμάνου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΑΣΟΚ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και τέως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άννα Καραμάνου , τη Δευτέρα 11/6 και ώρα 12.00 στο χώρο της Μαρίνας Κω.

Ημερίδα Αστροφυσικής από τον Ο.Φ.Α. Κω

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

ΟΦΑ Κω

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Κω (Ο.Φ.Α. Κω) και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κω (Ε.Κ.Φ.Ε Κω), σας προσκαλούν στην Ημερίδα Aστροφυσικής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στο «Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού» στην πόλη της Κω, από 17:30 έως 21:30

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το Athens Pride 2012

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Μια γιορτή για την πολυμορφία, το σεβασμό της προσωπικής ζωής του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου όλων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για μια ακόμη χρονιά στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Athens Pride, μια γιορτή για την ελευθερία, την πολυμορφία και το σεβασμό στην προσωπική ζωή, του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου όλων. Μια γιορτή για την εξάλειψη της ομοφοβίας, της λεσβιοφοβίας της τρανσφοβίας και των κοινωνικών προκαταλήψεων.

Προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας τη Δευτέρα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νέα Δημοκρατία

Την Δευτέρα 11-06-2012 στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ θα γίνει προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με την παρουσία των Βουλευτών του κόμματος και τον περιφερειάρχη κ. Δ. Παπαδάκη.

Για τις ελλείψεις σε τρόφιμα στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο μέχρι χθες υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος περιφέρεται στα κανάλια μιλώντας ως αναμορφωτής του δημόσιου συστήματος υγείας προκαλώντας με τις δηλώσεις του, τα προβλήματα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Ολοκαύτωμα Κάσου: Ιστορικές Μνήμες και προπτικές του νησιού

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΚΑΣΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Ιστορικές μνήμες και προοπτικές του νησιού
Του Κων/νου Φούντη, μέλος της ΠΚ Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων

Σήμερα, 7 Ιουνίου 2012 η ΚΑΣΟΣ και ο λαός της γιορτάζει, είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχει προσφέρει  το μικρό νησί σε αυτό που ονομάζουμε εθνική ιστορία. Θεώρησα ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγονούς μου να αναφερθώ και να ενημερώσω τους συνοδοιπόρους μου και όλους τους πολίτες της Δωδεκανήσου, πιστεύοντας ότι η γνώση της ιστορίας είναι επιβεβλημένη σε ότι μας αφορά και ειδικά μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι

Μηνάς Κιάρης: ένας χρόνος εγκατάλειψης, δυο εβδομάδες προχειρότητας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Αφού πέρασε ένας χρόνος εγκατάλειψης των τομέων αθλητισμού και πολιτισμού, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Καϊσερλη, συμπληρώνουμε ήδη δυο εβδομάδες προχειρότητας με την προεδρία του κ. Μπαραχάνου στο ΔΟΠΑΒΣ.

6 ναυαγοσώστες θα προσλάβει ο Δήμος της Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλούνται όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα και ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως ναυαγοσώστες (6 θέσεις με δίμηνη σύμβαση) να προσέρχονται ή επικοινωνούν με το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου της Κω (τηλ. 22423 60427) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

 

 

 

Έληξε το πρόγραμμα «Τα σχολεία παίζουν τένις»

Στήλη: Αθλητισμός

1

Έληξε το προηγούμενο Σάββατο το πρόγραμμα που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κω «Τα σχολεία παίζουν τένις», με τη διεξαγωγή ενός ομαδικού τουρνουά και την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά .

Η Ιθάκη της Ευρώπης

Στήλη: Ποικίλα

Alikes Salt Lake, Tigaki Kos Greece, by GanMed64

Το ποίημα πρέπει να προτείνει ένα τρόπο για να συνεχίσουμε να ζούμε σαν χώρα, έπειτα από την τραγωδία, από την οικονομική σφαγή, η οποία μπορεί να έχει ακρωτηριάσει το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά εμείς, οφείλουμε να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε να ζούμε, όσο μας επιτρέπεται, όχι για μας, αλλά γιατί το οφείλουμε στην νέα γενιά. Και αυτό το ισχυρό μήνυμα πρέπει η γενιά αυτή να το μεταφέρει στην επόμενη.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος : Η Πράσινη Οικονομία αφορά τους πάντες, ακόμα και τα ελληνικά κόμματα.

Στη σημερινή του ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) σημειώνει:

Συμπαράταξη Ελπίδας: η εισήγηση στη συνέντευξη Τύπου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας 

Δημοτική Πολιτική σήμερα: αλλαγή παραγωγικού προτύπου με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή στην σημερινή εποχή της κρίσης αντί να χαράξει μια πολιτική προσαρμοσμένη στις δημοτικές αρμοδιότητες και δυνατότητες, ακολουθεί μια λαϊκιστική πολιτική προβολής ψεύτικης μεγαλοστομίας, πελατειακών παραχωρήσεων και υποσχέσεων μεγαλοϊδεατισμού.

Ευχαριστήριο Τριτώνων

Στήλη: Δελτία Τύπου

tritones

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της 2ης αγωνιστικής του πανελλήνιου πρωταθλήματος φουσκωτών , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς του αγώνα για την υποστήριξή τους

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: δεν αντέχει άλλο πόλεμο ο εθελοντισμός

Στήλη: Εθελοντισμός

Optimized-diasvsh

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Προσπαθώντας και προσφέροντας εδώ και χρόνια οι εθελοντές του τόπου , ποτέ δε φανταζόμασταν πως εδώ και περίπου ένα χρόνο , από τότε που ακούστηκε η λέξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα μας αντιμετώπιζαν με αυτό τον τρόπο.
Λες και βρεθήκαμε ως μάνα εξ ουρανού, λες και δε μας ήξεραν , λες και στη Κω πέσαμε ένα βράδυ με αλεξίπτωτο προερχόμενοι από το αχανές υπερπέραν.

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜ.ΑΡ

Οι «οριζόντιες» περικοπές στο χώρο της υγείας, ο ανορθολογισμός και η προχειρότητα στην δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική του κατάρρευση, οδήγησαν στην απαράδεκτη κατάσταση να στερούνται οι ασφαλισμένοι βασικά φάρμακα.

Από την περιοδεία του Νίκου Χρυσόγελου σε Ρόδο, Σύμη και Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες για έξοδο από την κρίση με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο

Επισκέψεις Ν. Χρυσόγελου σε Ρόδο, Σύμη και Κω

Τη Ρόδο, Σύμη και Κω επισκέφτηκε ο ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ Ν. Χρυσόγελος στις 1 και 2 Ιουνίου 2012.

Ν. Τσακίρης: απάντηση σε καταγγελία

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Σχετικά με την καταγγελία εκ μέρους δύο μελών του ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων στον Δήμο της Κω .

Στην καταγγελία δεν αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο ανάφερα το όνομα του εργαζομένου , και είμαι αναγκασμένος να το πράξω.

ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου: απάντηση στον Α. Σαμαρά

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι θεωρεί ότι οι πολίτες της Ρόδου δεν έχουν μνήμη και κρίση. Γνωρίζει ο λαός του νησιού μας και της Δωδεκανήσου ότι ο κ. Σαμαράς ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για επαναληπτικές εκλογές σε περίπτωση που το κόμμα του δεν κέρδιζε την αυτοδυναμία. Τότε δεν ανησυχούσε για τον τουρισμό;

Στις Βρυξέλλες ο Φώτης Κουβέλης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Φώτης Κουβέλης

Τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί από την Κυριακή 3 έως την Τρίτη 5 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο.

ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου: απαντήσεις σε δηλώσεις Υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου απαντώντας σε δηλώσεις του Υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνου Κόνσολα, υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του βόρειου και νότιου Αιγαίου για το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, τον Μάρτιο του 2012, δήλωσε τα ακόλουθα:

Ο λαός μας δεν αντέχει νέες αυταπάτες που οδηγούν σε ήττες

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τις προγραμματικές θέσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι πρώτα θα καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο και μετά θα προτείνει διάλογο με την ΕΕ. Δηλαδή προτείνει πρώτα ρήξη και μετά διαπραγμάτευση.

Μετά από ένα χρόνο ίσως ελεγχθεί η κατάσταση από την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Optimized-IMAG0553

Προς την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος
Ανακοινωση πρώτη

Μετά από ένα χρόνο ίσως ελεγχθεί η κατάσταση από την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ!!

Με αφορμή το καταστροφικό γεγονός της πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ Κω, πέρυσι τέτοια εποχή, προσφύγαμε σε 11 κρατικές υπηρεσίες.
Ουδεμία αντέδρασε! Λες και δεν καταστράφηκε δημόσια περιουσία!

«Παίζουμε Οικολογικά – Ζούμε Λογικά – Ενεργούμε Ομαδικά»

Στήλη: Πολιτισμός

«Παίζουμε Οικολογικά»

77 καλλιτέχνες, 40 διαφορετικά σημεία της Αττικής και ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, συνθέτουν τον καμβά της δράσης και της δημιουργίας του «εναλλακτικού» video «Παίζουμε Οικολογικά – Ζούμε Λογικά – Ενεργούμε Ομαδικά»!

Επιστολή Δαυίδ Γερασκλή προς τον Δήμαρχο Κω για την επέκταση του ΧΥΤΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

-1

Κύριε Δήμαρχε,

Η διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων είναι ένα κορυφαίο ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά και σε βάθος χρόνου προκειμένου να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τις συνέπειες της εγκληματικής, για το περιβάλλον, πολιτικής που ακολουθήθηκε στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπόμνημα Μυλωνά στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Γκούφα

Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους

Συμπαράταξη Ελπίδας

Κύριε πρόεδρε

εκ μέρους της παράταξης μας «Συμπαραταξη Ελπίδας Κω» και με την ευκαιρία της συνόδου σας στην πόλη μας, σας καταθέτουμε το παρακάτω υπόμνημα με ερωτήσεις που θα ήταν χρήσιμο να απαντηθούν.

10 χρόνια ΑΕ Δικαίου

Στήλη: Αθλητισμός

AE Δικαίου

{youtube}bWqunon0NsA{/youtube}

Ένα μικρό βίντεο με φωτογραφίες του ανδρικού τμήματος της ομάδας, των τελευταίων 10 ετών!

Να σημειώσουμε ότι άρχισαν οι βελτιωτικές εργασίες στο ανοιχτό γήπεδο του Πυλίου, με τα συνεργεία του Δήμου Κω να πιάνουν δουλειά (φώτο), ξεκινώντας από το ξήλωμα του παλιού τάπητα. Τις επόμενες μέρες θα βγουν και οι μπασκέτες από τις βάσεις τους, θα ακολουθήσει η περίφραξη του γηπέδου, οι κερκίδες και τα αποδυτήρια.

Μ. Κιάρης: «Τι κι αν αλλάζουν οι καιροί...»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δύναμη Αλλαγής

ΤΙ ΚΙ' ΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!

Ο κ. ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ ΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟΣ.

Τις τελευταίες μέρες, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο, ζούμε καταστάσεις και γεγονότα της δεκαετίας του '80 στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νησιού μας.

Συναυλία του Τρίτου Προγράμματος στο studio C

Στήλη: Ανακοινώσεις

p1

«Δια χειρός Τρίτου!»

Μουσικοί παραγωγοί και συνεργάτες του Τρίτου αναδεικνύουν και την καλλιτεχνική τους ταυτότητα ως σολίστ και συνθέτες στη συναυλία που διοργανώνει το Τρίτο Πρόγραμμα στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή).

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Νίκος Χρυσόγελος

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οικολογικός Άνεμος

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει, με την ευκαιρία του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στην Κω στις 2/7/2011, ο επικεφαλής του Οικολογικού Ανέμου Ν Αιγαίου και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Χρυσόγελος.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/7/2001 στις 11.15 πμ στο χώρο της πρώην εβραϊκής συναγωγής και θα έχει δύο βασικούς άξονες:

Χορηγημένος περίπατος για την «Κιβωτό»

Στήλη: Νέα

Xορηγημένος περίπατος

Η «Κιβωτός» είναι ένας μη κερδοσκοπικός διασωστικός οργανισμός ζώων στην Ελλάδα. Ο βασικός σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ξανά στέγη, να στειρώνουμε και να θεραπεύουμε τραυματισμένα σκυλιά και γάτες στην Κω. Δουλεύουμε μόνο εθελοντικά.

AEGEAN AIRLINES: Τροποποίηση προγράμματος στις 28 Ιουνίου 2011

Στήλη: Ανακοινώσεις

Λόγω των 4ωρων στάσεων εργασίας την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 από τις 08:00 – 12:00 και από τις 18:00 – 22:00, που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN AIRLINES αναγκάζεται να τροποποιήσει το πρόγραμμά της με την αλλαγή της ώραw αναχώρησης πολλών πτήσεων και με την ακύρωση κάποιων άλλων.

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

Στήλη: Απόψεις

Patrick Hoesly, 379 - Tile Clock

-γράφει ο Γ. Κανετάκης-

Το φάντασμα της χρεοκοπίας πλανάται ωσάν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, των Ιρλανδών, των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Αμερικανών, των....Λαών.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κω συμμετέχει στα Ιπποκράτεια

Στήλη: Πολιτισμός

KΙΛΕΚΩ - Ιπποκράτεια 2011

Και φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη της Κω συμμετέχει στα Ιπποκράτεια με προβολές ταινιών στο πάρκο της 25ης Μαρτίου. Η είσοδος στο διήμερο των προβολών θα είναι ελεύθερη. Για τις ταινίες αναλυτικά και για πληροφορίες για τη συναυλία του Αγγελάκα διαβάστε παρακάτω...

Τοποθέτηση Γιώργου Κυρίτση στο ΔΣ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠ

Παρακολουθώ, όπως και πολλοί συμπολίτες μας, την προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμαρχος να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό για όσα λέει τόσο καιρό, για τα όσα υποσχέθηκε και δεν πρόκειται να κάνει για τους νέους.

Φαίνεται πια, ότι ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να πείσει.

Εκδήλωση εις μνήμην Σταματίου Μανούση

Στήλη: Ανακοινώσεις

«Με την παρούσα, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι μετά από μακρά περίοδο προσπαθειών σε πολλά επίπεδα, υλοποιείται η γραπτή επιθυμία του αείμνηστου πατέρα μου Σταμάτη Κ. Μανούση, Οφθαλμιάτρου, Πρώην Υπουργού Υγείας και Βουλευτού Δωδεκανήσου να μεταφερθούν τα οστά του στην γενέτειρα του Κω.

Σενάριο άσκησης θαλάσσιας διάσωσης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Στήλη: Θάλασσα

1

Η βάση της Ελληνικής Oμάδας Διάσωσης στην Κώ δέχθηκε κλήση απο το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για ναυάγιο και δυο άτομα στη θάλασσα στις συντεταγμένες Β 36 53 44, Α 27 17 14

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: σχετικά με την παρελκυστική τακτική της Περιφερειακής Αρχής και την απαξίωση της μειοψηφίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(σχετικά με την παρελκυστική τακτική της Περιφερειακής Αρχής και την απαξίωση της μειοψηφίας)

Κύριε Πρόεδρε,

διαβάζοντας την ημερήσια διάταξη του προσεχούς περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στην Κώ στις 2/7, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά με έκπληξη ότι, στα θέματα δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε ο Κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου, ούτε πολύ περισσότερο το θέμα της Υγείας, που κατά κοινή ομολογία αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες στο νησιωτικό μας χώρο.

Νεκταρία Σκαλέρη: «Δεν μας βοηθάτε κ. Δήμαρχε στις προθέσεις που έχουμε...»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νεκταρία Σκαλέρη

ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Κω

κ. Δήμαρχε,

Θέλω να καταγγείλω δημόσια την πάγια πλέον τακτική σας να απαξιώνετε το ρόλο των Δημοτικών Κοινοτήτων! Εσείς που μιλούσατε για 'ενδυνάμωσή τους' και για 'ουσιαστική παρουσία τους με περισσότερες αρμοδιότητες' δυστυχώς δεν τηρείτε ούτε αυτά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

H διαβίωση, η οικιστική αποκατάσταση, η εκπαίδευση των Ρομά στο νησί μας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Προς το προεδρείο του δημ. συμβουλίου Κω

Θέμα : H διαβίωση, η οικιστική αποκατάσταση, η εκπαίδευση των Ρομά στο νησί μας

α. Nαι! Οι Τσιγγάνοι δημιουργούν προβλήματα. Το παραδέχονται και οι ίδιοι. Έχουν ένα τρόπο ζωής που είναι ασύμβατος με τις τοπικές συνήθειες. Θέλουν την βοήθεια μας.

Σύλλογος Γυναικών Πυλίου: πρόσκληση

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΛΙΟΥ ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΜΕΖΕ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ "ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗ" (ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΟΣ) ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΥΘΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00 Μ.Μ.

Οι Προκλήσεις για τον Ενεργειακό Τομέα στην Ελλάδα με ορίζοντα το 2050

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

ianmunroe, Wind Power

Τις μεγάλες προκλήσεις για την μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον ενεργειακό τομέα στη χώρα μας παρουσιάζει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Καλοκαίρι δημιουργικής απασχόλησης στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού

Στήλη: Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Φέτος το καλοκαίρι δημιουργούμε μαζί με τους συνεργάτες μας πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για να περάσουν τα παιδιά ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι , δημιουργικές κατασκευές, χορό, ζωγραφιές και να αναπτύξουν την φαντασία και τις γνώσεις τους.

Δημιουργία συνεργατικής ομάδας «ΑΝΑΣΑ» για την ανακύκλωση

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΔΗΜΟΣ ΚΩ .

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αγαπητοί συνδημότες,

Στα πλαίσια της καλής μας συνεργασίας και με δεδομένο τη δημιουργία συνεργατικής ομάδας με την επωνυμία «ΑΝΑΣΑ», που έχει ως αντικείμενο τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και στην οποία μετέχουν αποκλειστικά Ρομά, σας ενημερώνουμε ότι η συλλογή των συγκεκριμένων υλικών θα γίνεται σε συνεργασία με την προαναφερόμενη συνεργατική ομάδα, με ανοιχτό φορτηγό του Δήμου τύπου Canter και με μικρά φορτηγά αυτοκίνητα που θα έχουν το διακριτικό σήμα της ανακύκλωσης και το σήμα της συνεργατικής ομάδας «ΑΝΑΣΑ».

45 δωρεάν θέσεις βρεφών και νηπίων από το Baby-PLAYLAND, στην Κω, για 2 χρόνια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Playland

Διάθεση 45 ΔΩΡΕΑΝ θέσεων βρεφών και νηπίων από το Baby-PLAYLAND!

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Baby-PLAYLAND καλεί τις εργαζόμενες και αυτοαπασχολούμενες μητέρες με παιδιά από 8 μηνών έως 5 ετών (γεννημένα το 2007) όπως εκμεταλευτούν την ευκαιρία Ευρωπαϊκού επιδοτούμενου προγράμματος και εντάξουν τα παιδιά τους στη δύναμη του σταθμού, εντελώς δωρεάν, για 2 χρόνια.

Ακυβέρνητο σκάφος και ανατροπή άλλου με πτώση επιβαινόντων στη θάλασσα, στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, χθες στις 17.00, το Α/Κ σκάφος «ΜΠΑΡΜΠΑΜΙΧΑΛΗΣ» Ν. Καλύμνου 472, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ» νήσου Κω, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη, καλά στην υγεία του.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου: ΙΖ΄ Πολιτιστικό Συμπόσιο

Στήλη: Ανακοινώσεις

-1

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΙΖ΄ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (Ρόδος, 30 Ιουνίου -3 Ιουλίου 2011)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Δ.Σ. της Σ.Γ.Τ.Δ. σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το ΙΖ΄ Πολιτιστικό Συμπόσιο Δωδεκανήσου, που πραγματοποιείται στη Ρόδο (αίθουσα «Γ.Καραγιάννης» του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου).

Δημοτική Κοινότητα Κω: πρόσκληση για ανάληψη δράσεων στους τομείς της προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Κοινότητα Κω προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο με γνωστική κατάρτιση στους τομείς της προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής (νηπιαγωγούς, βρεφοκόμους, κλπ) σε συνάντηση εργασίας στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού σχολείου, την Πέμπτη στις 23 του μηνός -ώρα 6:00μμ, και αντικείμενο διαβούλευσης την ανάληψη δράσεων που αφορούν στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και τα συνεργατικά σχήματα.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στο Διαδίκτυο

Στήλη: Παιδεία

-1-

Άννα Διαμαντοπούλου: Υπάρχει ένα όραμα για την Εθνική Βιβλιοθήκη, να έρθει σε επαφή με τους νέους και μέσα στη νέα εποχή του «ψηφιακού σύμπαντος» να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα «φλασάκι».

40 δωρεάν θέσεις στον Παιδικό Σταθμό Πυλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

40 ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΣΕΩΝ

Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. ανακοινώνει την ένταξη του Παιδικού Σταθμού Πυλίου στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και την εξασφάλιση 40 θέσεων, που αφορούν τη δωρεάν φοίτηση παιδιών. Προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες μητέρες, που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε μέχρι την 8η /07/2011.

K.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α ΚΩ: 15 δωρεάν θέσεις

Στήλη: Ανακοινώσεις

K.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α ΚΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

15 ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΣΕΩΝ

Η Κ.Ε.ΔΗ.Κ. ανακοινώνει την ένταξη του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. ΚΩ στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και την εξασφάλιση 15 θέσεων, που αφορούν τη δωρεάν φοίτηση παιδιών. Προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες μητέρες, που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε μέχρι την 8η /07/2011..

Εκδηλώσεις του «Φιλητά» στα φετινά Ιπποκράτεια

Στήλη: Πολιτισμός

Εκδηλώσεις του «Φιλητά» στα φετινά Ιπποκράτεια

1. Θεατρική εκδήλωση στις 23/7 στο Ωδείο. "Οι Τρωάδες του Ευριπίδη" με απαγγελία στίχων και προβολή εικόνων, (Θέατρο αναλογίου), σε διασκευή και εικαστική απόδοση Γ. Σιδερή με το θεατρικό σχήμα του Δήμου Κω, σε επιμέλεια Μιχ. Σβύνου.

ΣΥΓΓΡΟΥ RIVER στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού

Στήλη: Πολιτισμός

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Καλατζοπούλου – Τσιρπανλή «ΣΥΓΓΡΟΥ RIVER»

Tο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ , η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Καλατζοπούλου – Τσιρπανλή «ΣΥΓΓΡΟΥ RIVER» (εκδόσεις ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ) που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου), το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, στις 8.00 μ.μ.

Παζάρι από τα παιδιά του Εργαστηρίου Ξυλουργικής του Κ.Δ.Α.Π Μ.Ε.Α.

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αγάπη, μεράκι και χαρά τα παιδιά του Εργαστηρίου Ξυλουργικής του Κ.Δ.Α.Π Μ.Ε.Α. ΚΩ δημιούργησαν ξύλινες κατασκευές, γλάστρες, φύτεψαν άνθη και σας προσκαλούν στο παζάρι που διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ. στον αύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλίου.

Ο Γιώργος Νικητιάδης για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου

Στήλη: Τουρισμός

146

Στη σημασία που έχει για την οικονομία και τις τουριστικές επιχειρήσεις μια οργανωμένη προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας σε συνέδριο με σχετικό θέμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και οργανώθηκε από το περιοδικό «Χρήμα και Τουρισμός».

Επιστολή Γ. Κυρίτση προς τον Δήμαρχο, σχετικά με υλοποίηση έργων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κύριε Δήμαρχε,

Πριν ένα μήνα (25.05.2011), με επιστολή μου, σας κατέθετα την αγωνία, όχι μόνο δική μου αλλά πολλών συμπατριωτών μας, για το μέλλον των χρηματοδοτούμενων έργων και ειδικά αυτών των δικτύων αποχέτευσης της Καρδάμαινας.

Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

«Κάτω απ' τα πόδια μου οι δρόμοι καίγονται

Τρέχω σαν ξένος στην πιο ξένη ερημιά

Κι ακούω τις γέφυρες που πίσω μου γκρεμίζονται

μα δε με νοιάζει αν θα γυρίσω πίσω πια»

(ΤΡΥΠΕΣ)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2011

Στηρίζουμε μια κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου!

Στηρίζουμε τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κέντρων Φιλοξενίας!

Ο Κήπος της Εδέμ: το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ

«Όσοι σε ψάχνουν βασανίζονται αδικαιολόγητα.

Εσύ έρχεσαι κοντά μας από έναν άλλο κόσμο.

Πέρα από τον ορίζοντα και του σύμπαντος το κενό.

Είσαι ο πολύχρωμος, ο ευωδιαστός κήπος.

Όταν είμαι μέσα σου και κλείσω τα μάτια μου,

Μπορώ να δω την ομορφιά που χορεύει»

Με αυτή την εισαγωγή ξεκινά, το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη, το ταξίδι στο κόσμο της πνευματικής αναζήτησης και τους μυστικούς τόπους των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Όπως ο ίδιος λέει, είναι αφιερωμένο «σε όλους αυτούς που φύτεψαν ένα σπόρο στη γη και θέρισαν καρπούς. Σε όλους αυτούς που φύτεψαν ένα σπόρο στη ψυχή και γεύτηκαν την ευτυχία»

Η Δύναμη Αλλαγής για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που ματαιώθηκε

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Μετά από επτά (7) προσκλήσεις για τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή της Κω κατάφερε και το ακατόρθωτο.

Πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνεδρίασή του ματαιώνεται λόγω έλλειψης απαρτίας...

Προετοιμασία Πανευρωπαϊκού για την Ανθή

Στήλη: Αθλητισμός

1

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Τάκης Μπακογεώργος και Θάνος Σόφτσης κάλεσαν τις εξής αθλήτριες για την προετοιμασία της Εθνικής Νέων Γυναικών-Νεανίδων ενόψει των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων των κατηγοριών αυτών:

Δήλωση Μάνου Ν. Κόνσολα για τις πολιτικές εξελίξεις

Στήλη: Δελτία Τύπου

«Όλα όσα συνέβησαν χθες, με κύρια και αποκλειστική ευθύνη του κ. Παπανδρέου, δε συνιστούν μόνο μία χαμένη ευκαιρία για τη χώρα.

Απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το πολιτικό σύστημα, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Ανακοίνωση που ενδιαφέρει καλλιεργητές εσπεριδοειδών και πατάτας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Ανακοινώνεται ότι αναρτώνται στα Δημοτικά καταστήματα Πόλης Κω, Πυλίου και Λινοποτίου οι καταστάσεις δικαιούχων και απορριπτομένων στρεμματικής ενίσχυσης για καλλιέργειες πατάτας και εσπεριδοειδών έτους 2010 που εκδόθηκαν από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α).

Νίκος Ιερομνήμων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: παρουσίαση με θέμα τα τσουνάμι

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΕΟΔ

Ο γεωλόγος Νίκος Ιερομνήμων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου θα πραγματοποιήσει μια παρουσίαση με θέμα τα τσουνάμι. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΟΔ στο Πλατάνι στις 19/6/2011 και ώρα 19:00 και θα είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Από 17-6-2011 ως και 28-6-2011 η Υποβολή Μηχανογραφικού

Στήλη: Παιδεία

minedu.gov.gr

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  έθεσε προ καιρού σε συζήτηση και δημόσια διαβούλευση τη διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων  των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συμπαράταξη Ελπίδας: για τον Μάνο Χατζιδάκι

Στήλη: Δελτία Τύπου

17 XΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε το 1925 στην Ξάνθη και πέθανε το 1994 στην Αθήνα.

Στις δεκαετίες του '40 και του '50 στην ελληνική μουσική σκηνή κυριαρχούν ρυθμοί και μελωδίες που μας έχουν έρθει κυρίως από την Αμερική και την Ευρώπη. Από τα τραγούδια αυτά απουσιάζουν τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, το πάθος και το μεράκι του έλληνα. Απουσιάζει δηλ. η ελληνική ψυχή.

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παιδοδοντιατρικής

Στήλη: Υγεία

23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Σημαντικές είναι οι εφαρμογές της σύγχρονης Γενετικής Επιστήμης στη φροντίδα της στοματικής αλλά και γενικής υγείας του παιδιού. Η γονιδιακή διάγνωση αλλά και ο ρόλος των βλαστοκυττάρων στις περιπτώσεις έλλειψης δοντιών, δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

Επιστολή Γ. Κυρίτση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Θέμα: Πρόσκληση-θεματολογία Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριε Πρόεδρε,

Από την πρώτη, μετά τη συγκρότηση σε σώμα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σας βάλαμε το θέμα της έγκαιρης επίδοσης των προσκλήσεων για τις συνεδριάσεις του σώματος και βεβαίως την φροντίδα εκ μέρους σας ώστε ο φάκελος κάθε θέματος να είναι πλήρης ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερώνονται σοβαρά για τα θέματα που εισάγει η δημοτική αρχή.

Επιστολή Γ. Κυρίτση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Uncategorised

Θέμα: Πρόσκληση-θεματολογία Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριε Πρόεδρε,

Από την πρώτη, μετά τη συγκρότηση σε σώμα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σας βάλαμε το θέμα της έγκαιρης επίδοσης των προσκλήσεων για τις συνεδριάσεις του σώματος και βεβαίως την φροντίδα εκ μέρους σας ώστε ο φάκελος κάθε θέματος να είναι πλήρης ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερώνονται σοβαρά για τα θέματα που εισάγει η δημοτική αρχή.

«Τα πυρηνικά»

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του ΜΑΡΙΟΥ ΒΕΡΕΤΤΑ

ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Παγκόσμια ιστορία των πυρηνικών εξοπλισμών, των πυρηνικών εργοστασίων και των πυρηνικών ατυχημάτων.

Η Ιωάννα Μπουλντούμη στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜΗ

Σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13/06/2011 και ώρα 19.00 έως 20.30, θα γίνει στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού η νέα συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης. Μαζί τους θα είναι η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπουλντούμη.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: επερώτηση για το Διεθνές Συνέδριο για το μέλλον των ευρωπαϊκών νησιών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Προς τον πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου κ. Γ. Γκούφα

ΚΟΙΝ: Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδη

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Διεθνές Συνέδριο για το μέλλον των ευρωπαϊκών νησιών

Κύριε πρόεδρε,

πληροφορηθήκαμε από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής μας, ότι οργανώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στην Τήνο Διεθνές Συνέδριο με θέμα το μέλλον των ευρωπαϊκών νησιών.

Δήμος Κω: προγραμματισμός επισκέψεων στις Δημοτικές Κοινότητες

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Δήμος Κω

Η Δημοτική Αρχή τηρώντας τη δέσμευσή της να είναι όσο το δυνατόν κοντά στους πολίτες όλου του νησιού, αποφάσισε, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, να δημιουργήσει ένα συστηματικό πρόγραμμα επισκέψεων των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας σε όλο το εύρος του νησιού, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών όσο και για την αποτελεσματικότερη καταγραφή και ιεράρχηση των προς επίλυση προβλημάτων.

Δαυίδ Γερασκλής: Πολιτική Ανεντιμότητα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας συγκεκριμένου ανθρώπου να αναβιώσει μία ιστορία λάσπης και συκοφαντίας που ο ίδιος κατασκεύασε από το 1998 και ανασύρει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, πάντα σε περιπτώσεις που πιστεύουν ότι τους βολεύει, για να πετύχουν τους μικροπολιτικούς τους στόχους.

Υπ. Παιδείας: δελτίο τύπου για τον αριθμό εισακτέων 2011 αναλυτικά

Στήλη: Ανακοινώσεις

Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου έχει αναρτηθεί η απόφαση του αριθμού των εισακτέων με τα λεπτομερή στοιχεία για την κατανομή του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οικολογική Παρέμβαση: βλέποντας την αδιαφορία αποφάσισε να μαζέψει τα σκουπίδια

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογική Παρέμβαση

«Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ βλέποντας την αδιαφορία των υπευθύνων του δήμου που εδώ και ένα μήνα αγνοεί τις καταγγελίες των πολιτών αλλά και τ άρθρα μας σε όλα τα ΜΜΕ αποφάσισε να μαζέψει τα σκουπίδια και να τα μεταφέρει στην είσοδο του εργοταξίου του δήμου της Κω

Επίσκεψη Ν. Συρμαλένιου σε Σαντορίνη και Νάξο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Επίσκεψη στη Σαντορίνη και στη Νάξο πραγματοποίησε από τις 7-9/6 ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες κόντρα στον Καιρό» Νίκος Συρμαλένιος με κύριο στόχο την καλλίτερη ενημέρωση μας στα θέματα της υγείας, μιας και διαφαίνεται ότι θα συζητηθούν στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο.

1ο Greek Power Summit 2011: Helping Greece Rebuild

Στήλη: Ομογένεια

1ο Greek Power Summit 2011

Μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις, να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας;

«Ναι» λένε καταξιωμένοι και άκρως επιτυχημένοι ομογενείς επιχειρηματίες όπως η Έλενα Αμβροσιάδου, ο John Calamos, ο Nick Lazares, ο George Koukis, ο Con Makris, ο Andreas Pittas, ο Nikos Gitsis και ο Stephen Cucchiaro.

Παρουσίαση του «Τεχνολογικού Λυκείου» στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στήλη: Παιδεία

minedu.gov.gr

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μιχάλης Κοντογιάννης, παρουσίασε την πρόταση του Υπουργείου για το «Τεχνολογικό Λύκειο», στη συνεδρίαση του ΣΠΔΕ, στις 07/06/2011.

Νίκος Κιλιμάτος: η εισήγηση στη συνέντευξη για τα απόβλητα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Η σημερινή συνέντευξη τύπου αφορά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των συγχρόνων κοινωνιών που έχει να κάνει με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα που απαιτεί την εφαρμογή μιας γενικής και συνεπούς πολιτικής για την πρόληψη της παραγωγής και την ανακύκλωση των αποβλήτων.

Ποδηλατικός Ο. Κω: συνάντηση με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Π.Ο.Κω

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου και με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Κώ, συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία μπροστά από το ξενοδοχείο «Κώς» για να πάμε όλοι μαζί με τα ποδήλατά μας στον υδροβιότοπο Ψαλιδίου και να παρατηρήσουμε «ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ και ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ενόψει της συνάντησης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2011 στην Κω, κατά την διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν οι θέσεις του Δήμου Κω για την εφαρμογή Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και θα συζητηθούν οι θέσεις, οι απόψεις και οι υποχρεώσεις των Εθνικών Συστημάτων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καλούνται οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι κύριοι Πης Σταμάτης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Πασσανικολάκης Γιώργος, Πρόεδρος ΔΕΥΑ Κω, Κιλιμάτος Νίκος, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Κω και Γερασκλής Αντώνης, Προϊστάμενος της Διέυθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Κω.

Ταξίδι Χρυσόγελου στο Βερολίνο

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ενδυνάμωση της στενής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για έμπρακτη αλληλεγγύη προς την χώρα μας αλλά και δρομολόγηση κοινών δράσεων που αφορούν και στο Νότιο Αιγαίο προέκυψαν από το ταξίδι του Νίκου Χρυσόγελου, επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, και της αντιπροσωπείας Ελλήνων πράσινων αυτοδιοικητικών που συμμετείχαν στο 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Πράσινων Αυτοδιοικητικών, στο Βερολίνο, 26-29 Μαΐου.

Για τις υπόλοιπες 364 μέρες, μετά την Ημέρα Περιβάλλοντος!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Συνηθίζεται πλέον σχεδόν όλοι να βγάζουν ανακοινώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εξυμνώντας την προστασία του περιβάλλοντος. Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ επέλεξε να σιωπήσει εκείνη τη μέρα και να μιλήσει δυο μέρες μετά για όσα πρέπει να κάνουμε τις υπόλοιπες 364 μέρες για το Περιβάλλον, για τις υπόλοιπες μέρες, μετά την Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου: Όχι στη Μνημονιακή Πολιτική στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Στο εφιαλτικό τοπίο του Mνημονίου, της κυβέρνησης και των επιτελείων της ΕΕ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής» αποτελεί όχι μόνο δεκανίκι, αλλά πολιορκητικό κριό για την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών κατακτήσεων, του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Στο Διαδίκτυο οι Ψηφιακές Βιβλιοθήκες των Δημόσιων Βιβλιοθηκών Σερρών και Λιβαδειάς

Στήλη: Διαδίκτυο

pc

Ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλία, συλλογές και εφημερίδες, με σημαντική εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία, παρέχονται στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες των Δημόσιων Βιβλιοθηκών Σερρών και Λιβαδειάς.

«Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου» το 2012

Στήλη: Πολιτισμός

EKEBI

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακήρυξε το 2012 «Ετος Βρεττάκου»  με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου και ανέθεσε στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τον επιτελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.

Συμπαράταξη Ελπίδας: συνέντευξη Τύπου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

«...με αφορμή την κατάθεση του πορίσματος μας για το μεγάλο πολιτικό ζήτημα της χορήγησης βεβαίωσης άρσης ''δέσμευσης χορήγησης φορολογικής ενημερότητας στην εταιρεία MITSIS COMPANY μετά την βεβαίωση χρεών πολλών ετών της επιχείρησης προς τον Δήμο Ηρακλειδών Κω'' με του απόφαση Δημάρχου Κω

Παγκόσμια ημέρα δοκιμών της τεχνολογίας IPv6

Στήλη: Διαδίκτυο

World IPv6 Day

Στις 8 Ιουνίου, ημέρα που ορίσθηκε διεθνώς ως World IPv6 Day, μια σειρά από γνωστές εταιρίες του Διαδικτύου, όπως η Google, Facebook, Yahoo!, Akamai και Limelight Networks θα προσφέρουν το ψηφιακό υλικό τους μέσω IPv6, στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης δοκιμής νέων τεχνολογιών και πρωτοκόλλων.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ζηπάρι

Στήλη: Νέα

256

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω και το Γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας της Κοινότητας Ασφενδιού ανακοινώνεται ότι, από Δευτέρα 06 Ιουνίου 2011, ισχύουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (μονοδρομήσεις οδών) στο κέντρο του Ζηπαρίου.

Google: πρόσβαση και στους Έλληνες σε περισσότερες εφαρμογές του Android Market

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Η Google ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το Android Market για τις επί πληρωμή εφαρμογές σε μία σειρά νέων χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Από τις (18.05.2011) λοιπόν, καταναλωτές από 99 επιπλέον χώρες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράζουν και αυτοί εφαρμογές από το Android Market.

Δήμος Κω: «Χρηματικά βοηθήματα απόρων δημοτών»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Κω στα πλαίσια της διαφάνειας στη διαχείριση των ευαίσθητων υποθέσεων του τομέα ευθύνης της, γνωστοποιεί στους δημότες το πλαίσιο και τους όρους παροχής εκτάκτου οικονομικού βοηθήματος, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στο νόμο.

Επιστολή Γερασκλή - Θαλασσινού προς τον πρόεδρο του ΔΛΤ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Προς: κ. Πρόεδρο ΔΣ

Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΚΩ

Κοιν:Υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Νικητιάδη

Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του ΔΛΤ Κω για το 2011 που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Κω, σας ακούσαμε με ιδιαίτερη χαρά να αναφέρεστε με μεγάλο ενδιαφέρον στην συμμετοχή του ΔΛΤ Κω στην μεσογειακή ένωση λιμένων κρουαζιέρας, την MedCruise.

Ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τους «ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία»

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα.

Η τελετή λήξης του τριεθνούς τουρνουά γυναικών στην Κω

Στήλη: Αθλητισμός

1

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του τουρνουά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το συγκρότημα χορού Ballarines and dreams της Μελίτας Κανταρτζή τα κορίτσια του οποίου χόρευαν σε όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Δωρεάν εφαρμογή για κινητά android από το KoSALive.gr: εφημερεύοντα φαρμακεία

Στήλη: Ανακοινώσεις

kosalive_android_app

Ενημερωθείτε για τα εφημερεύοντα φαρμακεία στην Κω και από το κινητό σας. Η σελίδα για τα φαρμακεία από το KoSALive.gr έγινε τώρα και android app. Μπορείτε να την εγκαταστήσετε στο κινητό σας, δωρεάν φυσικά, σκανάροντας την παραπάνω εικόνα με το κινητό σας (με κάποιο πρόγραμμα, όπως το NeoReader, που συνήθως διαθέτουν τα κινητά android)

Οι Πολίτες κόντρα στον Καιρό για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Η 5η Ιουνίου, η φετινή παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, καθότι μας βρίσκει με τις πλατείες γεμάτες και ειρηνικά εξεγερμένες ενάντια στο μνημόνιο της φτώχειας, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Αντίμετρα

Στήλη: Απόψεις

marfis75, Zensus (retouched by KoSALive.gr)

 -γράφει ο Σπύρος Α. Γεωργίου-

Σημείωμα για τα Δημοσιονομικά πράγματα

«Δημοσιονομία: ο κλάδος που ασχολείται με τη συστηματική μελέτη των δημοσίων οικονομικών και συγκεκριμένα με την εξεύρεση τρόπων και μεθόδων για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των οικονομικών του κράτους.»

Οικολογικός Άνεμος: Πράσινη Ενέργεια στα νησιά προς όφελος περιβάλλοντος και κοινωνιών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Οι θέσεις και πρωτοβουλίες του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Τα νησιά μας να ακολουθήσουν το δρόμο του Γκιούσινγκ/ Güssing

Ομιλία Γ. Μπαμπινιώτη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ρόδου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ρόδου σάς προσκαλεί στην ομιλία του καθηγητή γλωσσολογίας κ. Γ. Μπαμπινιώτη για τη γλώσσα, εξαφορμής του νέου βιβλίου του «Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας».

Δημιουργία Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης στον Δήμο Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κω ανακοινώνει τη δημιουργία Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, στο οποίο απασχολούνται 1 Ψυχολόγος (κα Παναγιωτοπούλου Μελίνα) και 1 Κοινωνική Λειτουργός (κα Λασιθιωτάκη Ειρήνη).

ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.: ευχαριστήριο για τη δωρεά χρηματικού ποσού 500 €

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης Δικαίου Κω (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.) ευχαριστεί θερμά την εταιρεία COLOPLAST Αναστάσιος Μαυρογένης Α.Ε. - Ιατροτεχνικά είδη για τη δωρεά χρηματικού ποσού 500 € προς την Επιχείρηση.

Αστρο-πάρτι από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Κω

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους φίλους και όσους ενδιαφέρονται για την Παρατηρησιακή Αστρονομία ( τους έχοντες ή μη όργανα παρατήρησης- κιάλια, τηλεσκόπια ), την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Πρώτο Αστροπάρτι που διοργανώνει ο Σύλλογος μας, στον Υγροβιότοπο Ψαλιδίου και ώρα 20:30, για να παρατηρήσουμε ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ και ΟΥΡΑΝΙΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σήμερα ο πρώτος αγώνας του Διεθνούς Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών

Στήλη: Αθλητισμός

1

Ξεκινά σήμερα, στις 5:30 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών, που διοργανώνει ο Δήμος της Κω, η Ε.Ο.Κ. και ο Α.Σ. «Ιπποκράτης». Συμμετέχουν, η Εθνική μας Ομάδα και οι ομάδες της Ιαπωνίας και του Ισραήλ.

Ομιλία Γ. Νικητιάδη στην Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας

Στήλη: Τουρισμός

1

«Βρισκόμαστε στην περίοδο των επόμενων μεγάλων βημάτων για τον ελληνικό τουρισμό στα οποία περιλαμβάνεται και ο τομέας της κρουαζιέρας» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE) που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Hotel.

Ανάκληση αυτοκινήτων RENAULT

Στήλη: Ανακοινώσεις

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της RENAULT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων RENAULT μοντέλα Fluence και Megane III.

Τράπεζα της Ελλάδος: Έκθεση της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής

Στήλη: Νέα

ΤΤΕ

Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεωργίου Α. Προβόπουλου, το Φεβρουάριο του 2009 συστάθηκε Επιτροπή από διακεκριμένους επιστήμονες, στην οποία ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης σχετικά με τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα.

Δύναμη Αλλαγής: «απτή, αποτελεσματική και εφαρμοσμένη πολιτική έχει ανάγκη ο τόπος μας»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Για άλλη μια φορά στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος, μας εξέπληξε όλους με τις θεωρίες του, που τελειωμό δεν έχουν... και παράλληλα εμπλουτίζονται με «νέες» ακόμα πιο «πρωτοποριακές» και «μοναδικές» ακόμα και σε παγκόσμια πρωτοτυπία ιδέες!

Λευτέρης Κώστογλου: έργα σε εκκρεμότητα στη Δημοτική Κοινότητα Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Λ. Κώστογλου

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩ.

Το προηγούμενο έτος ξεκίνησε να κατασκευάζεται το συντριβάνι στην είσοδο της πόλης. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν προχωρούσε το έργο, με μεγάλη χαρά είδαμε να τελειώνει επιτέλους, με την τοποθέτηση των μαρμάρων.

Υπ. Παιδείας: αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α' και Β') οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 11 Ιουνίου μέχρι και 20 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.

Aegean: 99.000 θέσεις από 39 ευρώ προς Αθήνα και 59 ευρώ από Αθήνα

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Η προσφορά αφορά συνολική χρέωση €39 για απλή μετάβαση με τους φόρους των περιφερειακών αεροδρομίων προς Αθήνα και €59 για απλή μετάβαση με τους φόρους από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η διαφορά των δύο ναύλων είναι ίση με την διαφορά της χρέωσης ανά επιβάτη των περιφερειακών αεροδρομίων με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Γιάννης Κρητικός: «θα δουλέψουμε, όλοι μαζί, για να καταρτίσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιάννης Κρητικός

Ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Κρητικός με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ως Συντονιστής του Προγράμματος της ΝΔ για το Νομό Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος, τη Γραμματεία Οργανωτικού και τη ΝΟΔΕ για την τιμή που μου έκαναν.

Πρόγραμμα «ΑΡΙΣΤΕΙΑ»

Στήλη: Παιδεία

1

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), ύστερα από εισήγηση και συντονισμό του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, σχεδίασε και προκηρύσσει το πρόγραμμα «ΑΡΙΣΤΕΙΑ», προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ. Προθεσμία υποβολής είναι η 1Η Σεπτεμβρίου 2011.

Καθαρίζουμε δάση, παραλίες, πόλεις

Στήλη: Νέα

Καθαρίζουμε δάση, παραλίες, πόλεις

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, και με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού & Τουρισμού, αναδεικνύουμε όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των δύο Γερμανών Πράσινων βουλευτών στην Αθήνα

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ,
ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας των Γερμανών Πράσινων βουλευτών Viola von Cramon και Markus Tressel στην Αθήνα, μέλη αντίστοιχα των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων και τουρισμού της ομοσπονδιακής Βουλής.

Τράπεζα της Ελλάδος: Τραπεζική χρηματοδότηση των εγχώριων επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Στήλη: Οικονομία

Ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης των εγχώριων επιχειρήσεων και νοικοκυριών επιβραδύνθηκε περαιτέρω το Μάιο του 2010 και διαμορφώθηκε σε 2,8% από 3,2% τον Απρίλιο του 2010 και 4,2% το Δεκέμβριο του 2009.

Ένταξη της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων

Στήλη: Νέα

auspices, go
Πραγματοποιήθηκε, σήμερα (30-6-2010), η 2η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, υπό την προεδρεία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Χάρη Τσιόκα, καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Συγκοινωνιολόγων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.

Πράσινες Συμβάσεις για προϊόντα, υπηρεσίες και έργα του Δημοσίου

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Η επιλογή προϊόντων, υπηρεσιών και έργων που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον ήταν το θέμα του συνεδρίου, με τίτλο «Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (ΠΔΣ): το Δημόσιο πρωταγωνιστής του πρασινίσματος της εγχώριας αγοράς», που συνδιοργάνωσαν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ), σήμερα, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΕΕ.

Ίδρυση της εταιρείας SOUTH STREAM GREECE S.A

Στήλη: Οικονομία

wikimedia
Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Vladimir I. Chkhikvishivili, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η πράξη ίδρυσης της εταιρείας South Stream Greece Α.Ε. μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Gazprom.

Ενίσχυση της Διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο

Στήλη: Διαδίκτυο

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο νόμος για την "Ενίσχυση της Διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο - πρόγραμμα Διαύγει@"

Ο Δήμαρχος Κω, επίσημος προσκεκλημένος του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Στήλη: Δελτία Τύπου

wikimedia
Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης μετά από πρόσκληση του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κυρίου Daniel V. Speckhard, θα παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου στην οικία του Πρέσβη, επ' ευκαιρία της 234ης επετείου κήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση

Στήλη: Ανακοινώσεις

KoSALive.gr
Εντείνεται η ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση, καθώς το διήμερο 28 και 29/06/2010 εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συναντήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της εφαρμογής του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής.

Συνάντηση Νικητιάδη με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Στήλη: Τουρισμός

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανο Ταμβάκη είχε το πρωί στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ομογένεια για την στήριξη και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Η «Οικολογική Παρέμβαση» για το δημοτικό συμβούλιο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Παρακολουθήσαμε το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.
Χαιρετίζουμε τη διάθεση πολλών δημοτικών συμβούλων αλλά και του δημάρχου να ασχοληθούν τόσο πολύ με το περιβάλλον
Φαίνεται ότι η ίδρυση και μόνο της «Οικολογικής παρέμβασης», ότι θα παρασύρει τους πάντες σε πιο πράσινες δράσεις και απόψεις.

Η «Οικολογική Παρέμβαση» για τα αδέσποτα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η «Οικολογική παρέμβαση» χαιρετίζει τις ζωοφιλικές οργανώσεις και όλους του ζωόφιλους που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ,που έγινε στο δημαρχείο, για να σταματήσουν οι φόλες στα ζώα.
Παρ όλα αυτά εκτός από ευχολόγια θα πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Αποτελέσματα επίσκεψης του Παύλου Γερουλάνου στο Πεκίνο

Στήλη: Τουρισμός

Beijing International Tourism Expo 2010
Tο μεγάλο ενδιαφέρον της Κίνας για την Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό αλλά και ως πεδίο επενδύσεων, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο Πεκίνο (25 και 26 Ιουνίου 2010), με αφορμή την σημαντική τουριστική έκθεση Beijing International Tourism Expo (BITE) 2010.

Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: οι 10 ταινίες για το 2010

Στήλη: Κινηματογράφος

Βραβείο LUX του ΕΚ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίασε σήμερα (28.06.10) τις δέκα ταινίες που προεπιλέχθηκαν να διαγωνιστούν για το φετινό Βραβείο LUX στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βρυξελλών.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κω - Ώρες λειτουργίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από την Δευτέρα 28/06/2010 η δημοτική βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή 10.00 – 2.00 και 18.00 – 20.30 κάθε μέρα, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία για την πρόσληψη ενός ατόμου ΤΕ βιβλιοθηκονόμου.

 

Λαογραφικό Μουσείο Κω

Στήλη: Πολιτισμός

Το Σάββατο 26/6/2010, συνεδρίασε η επιτροπή του Λαογραφικού Μουσείου Κω, η οποία συστήθηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Κ. Ε. Πολιτισμού του Δήμου Κω.

Υποβολή Δικαιολογητικών Εξετάσεων Ομογενών

Στήλη: Ομογένεια

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από 1 Ιουλίου μέχρι και 12 Ιουλίου 2010 όσοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων στο εξωτερικό και επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ειδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με τις ειδικές αυτές κατηγορίες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην αρμόδια επιτροπή που εδρεύει:

Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Κω: Πρόσκληση

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω την Τρίτη  29 Ιουνίου 2010 και ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω με τα παρακάτω θέματα:

Στο πρόγραμμα Intelligent Energy Europe 2010 ο Δήμος της Κω

Στήλη: Νέα

Ο Δήμος Κω, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα Intelligent Energy Europe 2010, ως εταίρος σε διεθνές σχήμα, το οποίο απαρτίζεται από 16 εταίρους από 7 διαφορετικές χώρες - Ελλάδα, Πορτογαλία, Γερμανία, Τσεχία, Ιρλανδία, Βουλγαρία και Ιταλία, στο έργο ENERGY EFFICIENCY FOR GREENER SCHOOLS (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ).

Βραβείο για το «Θαύμα Θεών»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το θυμαρίσιο μέλι «Θαύμα Θεών» της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ βραβεύτηκε από την ITQI (Κορυφαίος Ανεξάρτητος Διεθνής Οργανισμός Γεύσης & ποιότητας) στις 27/5/2010. Σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες τιμήθηκε το «Θαύμα Θεών» με το μεγαλύτερο βραβείο 3 αστέρων για την εξαιρετική του ποιότητα, την υπέροχη γεύση του και το ξεχωριστό άρωμά του. Το «Θαύμα θεών» παράγεται από το καλύτερο θυμαρίσιο μέλι που συλλέγεται από νησιά της Δωδεκανήσου όπως τη Ρόδο, τη Κάλυμνο , τη Χάλκη , τη Τήλο, τη Κω κ.α.

 

Μέχρι 30 Ιουνίου οι ρυθμίσεις οφειλών στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Δικαίου

Στήλη: Οικονομία


Καλούνται οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων (ξενοδοχείων, εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης κτλ) που έχουν οφειλές προς το Δήμο Δικαίου να προσέλθουν έως και τις 30/06/2010 στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές αυτές.

Αίτηση του Νίκου Μυλωνά eν όψει της συζήτησης του απολογισμού του 2009 του ΛΤΚω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Αίτηση του Νίκου Μυλωνά (δημοτικός σύμβουλος)

Εν όψει της συζήτησης του απολογισμού του 2009 του ΛΤΚω μας είναι χρήσιμο πέρα από τα λογιστικά στοιχεία και κάποια στοιχεία πολιτικού απολογισμού.

Συνάντηση Δημάρχου Κω με τον Υφυπουργό Εσωτερικών

Στήλη: Νέα

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 12:00 μ.μ., στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου, του Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλη Μπρακουμάτσου και του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση, με θέμα τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της Κω.

Πρόσκληση στους επαγγελματίες του βιβλίου από το EKEBI

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η ανάγκη προσαρμογής στη γενική οικονομική κρίση που χτυπά πολύ σκληρά τελευταία τον χώρο του βιβλίου καθώς και η ανάγκη απάντησης στις καινούργιες απαιτήσεις της αγοράς, ιδιαίτερα της ψηφιοποίησης, κύρια διακύβευση των επόμενων χρόνων, απαιτούν να τεθούν τα θεμέλια ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για το βιβλίο.

20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2010

Στήλη: Νέα

«Πατρίδα» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου, σε αναγνώριση των δοκιμασιών που αντιμετωπίζουν πάνω από 40 εκατομμύρια ξεριζωμένοι ανά τον κόσμο.

{youtube}i0W30KQDSl4{/youtube}

Ξεκίνησε το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμό χαιρετισμό με την Πρύτανη του Παν/μίου Σορβόνης και Καγκελάριο των Πανεπιστημίων των Παρισίων Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, η οποία ήταν ομιλήτρια στο συνέδριο

Ξεκίνησαν την Παρασκευή (18/6) οι εργασίες του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού, που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών «Η ΑΘΗΝΑ», στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης», στο Μαρούσι, με τίτλο: «Γυναίκες - Όραμα και Δημιουργία για Ανθρώπινες Πόλεις».

Εορτασμός της Ημέρας της Ελλάδας στην EXPO 2010

Στήλη: Νέα

Με θέμα ''Καλύτερη Πόλη Καλύτερη Ζωή'' πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σαγκάη ο εορτασμός της Ημέρας της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2010, παρουσία της Yπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκας Τ. Κατσέλη.

Συνάντηση Κουβέλη με φοιτητές του προγράμματος «The Greek Cultural Experience»

Στήλη: Ομογένεια

O Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο ΥΠΕΞ Ομάδα ελληνοαμερικανών φοιτητών που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «The Greek Cultural Experience» του National Hellenic Society.

Στο Λονδίνο αύριο ο Γιώργος Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μεταβαίνει αύριο στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Θα έχει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων διεθνών ταξιδιωτικών οργανισμών για την ενίσχυση των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής» προς τη χώρα μας, το φετινό καλοκαίρι.

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή ακινήτου ιδιοκτησίας Χατζημάρκου προς τον Δήμο της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Και τυπικά πια, το ακίνητο ιδιοκτησίας Χατζημάρκου, επί των οδών Αμερικής και Αλικαρνασσού, περιήλθε στο Δήμο της Κω μετά από τη μεταγραφή του συμβολαίου που υπέγραψε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης και οι κληρονόμοι Χατζημάρκου.

Η Apple ανακοίνωσε το νέο Mac mini

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Αpple σε Ελλάδα και Κύπρο, γνωστοποιεί ότι η Apple παρουσίασε την τελευταία έκδοση του Mac mini, του πιο αποδοτικού υπολογιστή στον κόσμο σε σχέση με την ενέργεια που καταναλώνει.

Ελεγχος στην αλίευση του ερυθρού τόνου για την αποφυγή της παράνομης αλίευσης

Στήλη: Θάλασσα

KoSALive.gr
Ένα νέο σύστημα για την καταγραφή της διακίνησης του ερυθρού τόνου, από την αλίευση μέχρι την πώλησή του, έτσι ώστε να προστατευτούν τα ανησυχητικά μειωμένα αποθέματά του στον Ατλαντικό, εγκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη (17.06.10).

Ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής από την Υπουργό Παιδείας

Στήλη: Ομογένεια

wikimedia
Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ενημέρωσε σήμερα (17/6/2010) την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, σχετικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη και προβολή της Ελληνικής Γλώσσας.

848.420 ευρώ θα κοστίσει το Μουντιάλ, ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Στήλη: Αθλητισμός

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, με γνώμονα τον διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό, αλλά και τη λειτουργία της ΕΡΤ σε καθεστώς διαφάνειας ως προς τη διαχείριση των οικονομικών της, σας ενημερώνει ότι ο προϋπολογισμός για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010 στη Ν. Αφρική ανέρχεται στο ποσό των 848.420 ευρώ.

Απάντηση Νικητιάδη για τα παράνομα στοιχήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου

Στήλη: Αθλητισμός

Τη βούληση της Κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως και να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που αφορούν σε παράνομα στοιχήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Στη Ρόδο ο Γιάννης Φουντωτός

Στήλη: Νέα

Σήμερα 17/6/2010 ο Αντιδήμαρχος Κω κ. Φουντωτός Γιάννης θα μεταβεί στη Ρόδο για να εκπροσωπήσει το Δήμο Κω μετά από πρόσκληση της Γενικής Δ/νσης Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών της ΟΤΕ ΑΕ  σε εκδήλωση με θέμα:

Αποτελέσματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Στήλη: Νέα

Στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου 2010 του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ως μέλος, εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" καθώς και στο "Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2007-2013".

22 ως 27 Ιουνίου στη Ρόδο, το Ecofilms με ταινίες από όλο τον κόσμο για το περιβάλλον, και νέα αφιερώματα

Στήλη: Κινηματογράφος

Σε μια περίοδο οικονομικής μετρολαγνείας, το Ecofilms συνεχίζει ακούραστα "να φιλοξενεί τις προτάσεις ανεξάρτητων δημιουργών οι οποίοι φωτίζουν τη θετική πλευρά της ζωής, προτείνουν δημιουργικές λύσεις απεμπλοκής μας από την κρίση, και υπογραμμίζουν τις πιο σημαντικές αξίες της ύπαρξής μας" σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντριά του, Λουκία Ρικάκη.

Συμπαράταξη Ελπίδας: SOS από το δάσος Παναγιάς Τσουκαλαριάς

Στήλη: Δελτία Τύπου


"Η πολιτική πρέπει να έχει σχέση με τη γνώση και όχι μόνο με τη γνώμη" Αλέν Μπαντιού.

Τι μας έπιασε και εν μέσω κρίσης ασχολούμαστε με το δάσος; Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η κοινωνία μας έχουν ως αιτία την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση του μοντέλου ανάπτυξης. Οι λάθος επιλογές του παρελθόντος αλλά και του παρόντος έχουν οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειακών οικονομιών. Μαζί με τους ανθρώπους υποφέρει και η φύση! Είναι κι αυτή κάτι από μας!

Σχέδια για αποθήκευση φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα

Στήλη: Νέα

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη και τη συμμετοχή του Γ.Γ καθ. Κων/νου Μαθιουδάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερωτική συνάντηση για την περαιτέρω αξιοποίηση του Κοιτάσματος Φυσικού Αερίου «Νότιος Καβάλα» και τη μετατροπή του σε υπόγεια αποθήκη Φυσικού Αερίου.

Νέα οικονομική διακυβέρνηση ενόψει του 2020 ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στήλη: Οικονομία

Μια νέα μορφή οικονομικής διακυβέρνησης κρίθηκε απαραίτητη από το ΕΚ την Τετάρτη (16.06.10), ώστε η Ένωση να είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε μελλοντικές κρίσεις και για να διασφαλισθεί η επιτυχία της στρατηγικής ΕΕ2020 για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Συναντήσεις του Γώργου Νικητιάδη με το HATTA και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Στήλη: Τουρισμός

KoSALive.gr
Σημαντικές συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και με το προεδρείο του «Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων» (HATTA), είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης.

Νομοσχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας

Στήλη: Νέα

Το σχέδιο νόμου για την προστασία της βιοποικιλότητας παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το νομοσχέδιο επιχειρεί με ολοκληρωμένο τρόπο την προστασία της βιοποικιλότητας ως εθνικού κεφαλαίου και κρίσιμης παρακαταθήκης της χώρας για το μέλλον.

Στη Σύρο ο Γιώργος Κυρίτσης

Στήλη: Νέα

Στη Σύρο βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, προκειμένου να συμμετάσχει ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση που γίνεται σήμερα με θέματα:

Αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης του Γιώργου Νικητιάδη στην Κύπρο

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, η συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με τον Κύπριο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Πασχαλίδη.

Υιοθετήθηκε η έκθεση Τρεμόπουλου για τη Διαφάνεια

Στήλη: Νέα

wikimedia
Με τεράστια πλειοψηφία υπερψηφίστηκε σήμερα από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, η "Έκθεση Τρεμόπουλου" για τη Διαφάνεια στις Περιφερειακές Χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Έκθεση υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες, συγκεντρώνοντας 629 θετικές ψήφους ευρωβουλευτών, 6 αρνητικές και 26 λευκά.

Στις 27 Αυγούστου η ελληνική έκδοση του Office 2010

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Η Microsoft Corp. ανακοινώνει σήμερα την παγκόσμια διάθεση των νέων προϊόντων της, Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010. Οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν στην αγορά του αγγλικού Office 2010, επισκεπτόμενοι 35.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το ελληνικό Office 2010 θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου 2010.

Νέα προγράμματα Ψηφιακής Σύγκλισης

Στήλη: Οικονομία

Νέα προγράμματα προϋπολογισμού 539 εκ. ευρώ για το 2010 από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση", παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνη Μαρκόπουλου.

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για τα 16 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε το 1925 στην Ξάνθη και πέθανε το 1994 στην Αθήνα.
Το 1944 και σε ηλικία 19 ετών γράφει για πρώτη φορά μουσική για το Θέατρο Τέχνης και έκτοτε ήταν συνέχεια δημιουργικά παρών σε όλη τη μεταπολεμική μουσική ζωή του τόπου, εκτός από την περίοδο 1966 ως το 1972 όταν έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη.

ΕΛΙΞ: Ομάδες εθελοντών από όλο τον κόσμο «δίνουν ζωή» σε δήμους και κοινότητες και αυτό το καλοκαίρι

Στήλη: Τουρισμός

Για 23η χρονιά η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ διοργανώνει Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος των προγραμμάτων, που αποτελούν τη βασική δραστηριότητα της οργάνωσης, είναι να καλλιεργηθεί η εθελοντική συνείδηση και να προωθηθεί η εθελοντική προσφορά μέσα από την εκμάθηση τεχνικών προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω με τα παρακάτω θέματα:

Η επιλογή των εφήβων βουλευτών: Μια από τις τέσσερις έδρες της Δωδεκανήσου στο Ιπποκράτειο Λύκειο

Στήλη: Παιδεία

Με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης επελέγησαν σήμερα οι έφηβοι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στη ΙΕ΄ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η Μάχη του Μαραθώνα: Ιστορία και Θρύλος». Εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής

Στήλη: Πολιτισμός

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος θα εγκαινιάσει την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 20.00, την έκθεση που διοργανώνει τo Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με τίτλο «Η Μάχη του Μαραθώνα: Ιστορία και Θρύλος», στο νέο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμαλίας 14.

Διαφάνεια - αειφορία - υπευθυνότητα. Το μέλλον της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Στήλη: Οικονομία

Πολιτικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί και διακεκριμένα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και το Εξωτερικό διατύπωσαν απόψεις και προτάσεις για το σήμερα και το αύριο του θεσμού της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που ενδεχομένως τον επηρεάζει αρνητικά, αλλά και των διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία παρέχουν νέες δυνατότητες στην εφαρμογή των σχετικών δραστηριοτήτων, καθώς και στην αμεσότητα της επαφής μεταξύ επιχειρήσεων και ευρύτερου κοινού.

Για τρίτη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ο Παιδικός Σταθμός Πυλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Υ.Δ ανακοινώνει ότι ο Παιδικός Σταθμός Πυλίου για τρίτη συνεχή χρονιά, με συνέχεια και συνέπεια, υπέβαλε αίτημα και εντάχθηκε στο πρόγραμμα δράσης «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που εκπονείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

Στην Κύπρο ο Γιώργος Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia
Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Πρόγραμμα «Παιδί & θάλασσα» από τον ΟΠΑΔΔΙ. Πληροφορίες - οδηγίες

Στήλη: Αθλητισμός

Ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Δικαίου ενημερώνει τους γονείς και τα παιδιά ότι οι εγγραφές για το πρόγραμμα «Παιδί & θάλασσα», ξεκινούν την Τετάρτη 9 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Στήλη: Νέα


Εντείνονται οι προσπάθειες για εξάλειψη των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας που εορτάζεται στις 12 Ιουνίου 2010, είναι ειδικά αφιερωμένη τη χρονιά αυτή στην επείγουσα αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν οι χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας, να επιταχυνθούν σχετικές πρωτοβουλίες και να ενσωματωθεί το ζήτημα της παιδικής εργασίας στις στρατηγικές για τη μείωση της φτώχειας, την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση.

Βελτίωση για δεύτερο συνεχή μήνα στις ελληνικές εξαγωγές

Στήλη: Οικονομία

Θετικά είναι τα μηνύματα για τις ελληνικές εξαγωγές σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ) για το εξωτερικό εμπόριο και για τον μήνα Απρίλιο 2010, όπου οι ελληνικές εξαγωγές εμπορευματικών συναλλαγών κατέγραψαν αύξηση κατά 4,7% συγκριτικά με τον Απρίλιο 2009, ενώ σε αξία ανήλθαν σε €1.264,0 εκατ.

Οι ειδοποιήσεις της Google διαθέσιμες και στην Ελλάδα

Στήλη: Διαδίκτυο

Με τόσες πολλές νέες πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο κάθε μέρα, καθίσταται πολύ δύσκολο να παρακολουθεί κανείς διαρκώς τι γράφεται για οποιοδήποτε θέμα. Οι ειδοποιήσεις της Google (google alerts) είναι ένα απλό εργαλείο που βρίσκει ιστοσελίδες, καταχωρήσεις σε ιστολόγια και ειδησεογραφικά άρθρα που σας ενδιαφέρουν και τα παραδίδει στα εισερχόμενα μηνύματά σας. Απλά εισάγετε το ερώτημά σας, ακριβώς όπως θα κάνατε αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης της Google και όταν υπάρχουν νέα διαθέσιμα αποτελέσματα, η υπηρεσία Google Alerts σας τα αποστέλλει.

Οι τοπικές αρχές ζητούν από την Ευρώπη να τις προστατέψει από τις επιβλαβείς επιπτώσεις του ανεπαρκώς ρυθμιζόμενου χρηματοπιστωτικού τομέα

Στήλη: Οικονομία

Η Συνέλευση των Τοπικών και Περιφερειακών Εκπροσώπων της ΕΕ

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δημοσιονομικά των τοπικών και περιφερειακών αρχών κατέλαβαν σημαντικό μέρος των συζητήσεων των μελών της Επιτροπής των Περιφερειών κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου ολομέλειας. Δίνοντας έμφαση σε θέματα επί των οποίων οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συζητήσουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Ιουνίου, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν με τον Επίτροπο κ. Michel Barnier τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, αλλά και να επαναλάβουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη στρατηγική "Ευρώπη 2020" και την επίτευξη της φιλοδοξίας της σχετικά με τη μείωση της φτώχειας.

Νέο Δελτίο Τιμών για 48 φαρμακευτικά προϊόντα (ινσουλίνες)

Στήλη: Νέα

Εκδόθηκε σήμερα το με αριθμό 2/2010 Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που θα έχει ισχύ από 14/6/2010 και στο οποίο περιλαμβάνονται νέες τιμές σε 48 φαρμακευτικά προϊόντα (Ινσουλίνες), που υπολογίστηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα Αγορανομική Διάταξη.

Παράταση λειτουργίας των παλαιών σφαγείων Δήμου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Μετά την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση προς τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και σε συνεννόηση με τον Αντινομάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο, εστάλη άμεσα η παράταση λειτουργίας των παλαιών σφαγείων Δήμου Κω έως τις 31 Ιουλίου 2010.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΩ

 

 

Από τις καθαρότερες στην Ευρώπη οι ακτές της Ελλάδας

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Σύμφωνα με αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα, οι ακτές της Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Πορτογαλίας σχεδόν στο σύνολό τους πληρούν τα μικροβιολογικά κριτήρια για ασφαλή κολύμβηση και βρίσκονται στην κορυφή των 20.000 ακτών και εσωτερικών υδάτων κολύμβησης της Ευρώπης. Οι ελληνικές ακτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου της Ευρώπη.

Η Κως το 1961

Στήλη: Ψυχαγωγία

{youtube}B1osTdbohmw{/youtube}

Από την ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα;»

Από την ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα;»

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου από τον ΟΓΑ

Στήλη: Πολιτισμός

Με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ο ΟΓΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της "Αγροτικής Εστίας", θα εφαρμόσει για την φετινή θερινή περίοδο 2010 και χειμερινή περίοδο 2010-2011 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση, αίτηση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Η ισότητα των φύλων στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης»

Στήλη: Νέα

Με πρόταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων περιελήφθησαν στον νέο Νόμο για τη «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ν.3852/2010 ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010) διατάξεις που προωθούν την ισότητα των φύλων και ειδικότερα:

Τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας- Θέσπιση κοινωνικού οικιακού τιμολογίου- καθορισμός τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Στήλη: Οικονομία

1. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δηλώνει ότι καμιά αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα γίνει μέσα στο 2010 εκτός της αναπροσαρμογής του ειδικού τέλους ΑΠΕ, αναπροσαρμογή η οποία δεν θα ισχύσει για τους οικιακούς καταναλωτές. Αντίθετα για τους οικιακούς καταναλωτές που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες θα υπάρξει και μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από την εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου.

Τράπεζα της Ελλάδος: Καθαρές δανειακές ανάγκες της Κεντρικής Κυβέρνησης σε ταμειακή βάση - Ιανουάριος-Μάιος 2010

Στήλη: Οικονομία


Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) μειώθηκε σε 9.544 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 14.628 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν από 18.338 εκατ. ευρώ πέρυσι, σε 19.897 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, το πρώτο πεντάμηνο του έτους μειώθηκαν σε 25.257 εκατ. ευρώ από 29.236 εκατ. ευρώ πέρυσι.

 

Συναντήσεις Δημάρχου Κω με αγρότες - κτηνοτρόφους

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης θα δεχτεί στο γραφείο του,
1. στη 13:00 εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για το θέμα των σφαγείων Κω.
2. στη 13:30 τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αγροτικών Προϊόντων Κω "Αγρότης ο Κώος" όπου θα συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Πεισάνδρου, Ιωάννου Θεολόγου και τμήματος της οδού Κολοκοτρώνη

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κω σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 θα αρχίσει η εκσκαφή των οδών Πεισάνδρου, Ιωάννου Θεολόγου και τμήματος της οδού Κολοκοτρώνη, για την αντικατάσταση των πλακών του οδοστρώματος.

Συμφωνία για ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Στήλη: Θάλασσα

KoSALive.gr
Την επανέναρξη των δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου συμφώνησαν η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, και η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή σε συνάντηση που είχαν σήμερα 08/06/2010.

Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης: Τι ακριβώς θα πει πολιτική ευθύνη;

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οι Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης, μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο:

Κάθε φορά που ακούμε ένα Έλληνα πολιτικό να λέει αναλαμβάνω την ευθύνη μάς φαίνεται ότι παρακολουθούμε μια πολιτική οπερέτα χωρίς γέλιο. Ωραία την ανέλαβαν και μετά; Ποια είναι η συνέπεια για αυτούς; Καμία.Την αναλαμβάνουν όλοι τους στα λόγια. Κούφια λόγια.

Δημήτρης Βαγγέλης : Ας αντισταθούμε σε όσους κατέστρεψαν τις ζωές των παιδιών μας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οι οικονομίες μας χάθηκαν στο χρηματιστήριο. Αμφιβάλλουμε αν πάρουμε σύνταξη. Μας ζητάνε όλο και περισσότερα. Δουλεύουμε περισσότερο από κάθε ευρωπαίο. Πληρωνόμαστε περίπου τα μισά και το κόστος της ζωής μας είναι περίπου στα διπλά.

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010

Στήλη: Αθλητισμός

Στις 14 Αυγούστου, στην Τελετή Έναρξης των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων θα εκτυλιχθεί μια παράσταση 110 λεπτών με θέμα την ιστορία της χώρας αναδεικνύοντας την πορεία των επίδοξων νέων αθλητών. Τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί διεθνής ομάδα παραγωγής σε συνεργασία με ταλέντα από όλο τον κόσμο.

«Μιλάει» ελληνικά το MySpace

Στήλη: Διαδίκτυο

Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το MySpace στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της 24Media με τη MySpace Incorporations: το MySpace αποκτά πλέον την ελληνική του έκδοση ( http://gr.myspace.com/ ), με αποκλειστικό περιεχόμενο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

75η ΔΕΘ: νέα αφιερώματα, καινοτομικές παράλληλες εκδηλώσεις για το Περιβάλλον και «χρώμα» Ουγγαρίας και Ελλάδας

Στήλη: Νέα

Τέσσερα νέα εκθεσιακά αφιερώματα, πρωτότυπες και καινοτομικές παράλληλες εκδηλώσεις για το Περιβάλλον, όπως η διαδραστική Έκθεση πολυμέσων «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται» και το εντυπωσιακό «Βιβλίο των Ζωντανών Εντόμων», μαζί με έντονο «χρώμα» Ουγγαρίας, αλλά και Ελλάδας, δίνουν το στίγμα της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με στόχο την στήριξη της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας, εν μέσω της διεθνούς ύφεσης.

Πανελλαδικές - Εξετάσεις ειδικών μαθημάτων

Στήλη: Παιδεία

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ κλπ) και τους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα θα διενεργηθούν από 24 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Δαυίδ Γερασκλής: ο Δήμος της Κω βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων στα περιβαλλοντικά ζητήματα

Στήλη: Νέα

Ο καθαρισμός της παραλίας στην Λάμπη που είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της 80 ΑΔΤΕ και στον οποίο συμμετείχαν ένστολοι συμπολίτες, αλλά και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο OCEANIS.

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι για τον Δήμο της Κω μια ευκαιρία να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της κοινωνίας ευαισθητοποιώντας τους πολίτες, κάνοντας τους συμμέτοχους στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2007 με στόχο την αειφόρο αντιμετώπιση μεγάλων ζητημάτων όπως η διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, η βιώσιμη μετακίνηση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η προστασία - ανάδειξη και αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, κ.α.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκαν 2 εκδηλώσεις. Ο καθαρισμός της παραλίας στην Λάμπη που είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της 80 ΑΔΤΕ και στον οποίο συμμετείχαν ένστολοι συμπολίτες, αλλά και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο OCEANIS.

Ξεκινά την πορεία των συναντήσεών της με τους πολίτες η Δημοτική Αρχή της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου


Όπως κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή της Κω έχοντας στο κέντρο της πολιτικής της τους πολίτες, ξεκινά την πορεία των συναντήσεών της, σήμερα 7 Ιουνίου και ώρα 19:00 από τις οδούς Αβέρωφ και Κανάρη, για να συνεχίσει αύριο 8 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο κέντρο της πόλης.

Τις Σέρρες και τον Προμαχώνα επισκέφθηκε ο Γ. Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

Γ. Νικητιάδης
Την επίσημη έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Νομαρχία Σερρών, κήρυξε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης.

Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης: οι καταστηματάρχες καταστρέφονται και ο Δήμαρχος της Κω υπεκφεύγει

Στήλη: Δελτία Τύπου


Οι Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης, μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο:

Η απόφαση της Δημοτικής αρχής να μη δίνει άδεια μουσικής στους ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο μεταξύ των καταστηματαρχών όσο και ανάμεσα στους πελάτες. Θεωρούν το μέτρο άδικο και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, που το μόνο που θα καταφέρει είναι να σκοτώσει τη νύχτα και να στείλει τον κόσμο αλλού όπως λένε χαρακτηριστικά.

Τις εγκαταστάσεις της ΕΚΟΤΑ στο Μαστιχάρι επισκέφθηκαν o Γιώργος Κυρίτσης και ο Γιάννης Φουντωτός

Στήλη: Δελτία Τύπου

Τις εγκαταστάσεις της ΕΚΟΤΑ στο Μαστιχάρι επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου της Κω, κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Φουντωτό, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα και τις ανάγκες της επιχείρησης.

 

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley under 23 – Υπογραφή συμφωνητικών

Στήλη: Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Ιουνίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η συνάντηση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση και του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Θανάση Σταματάκη, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Γιώργο Μελισσουργό, παρουσία του Πρ. της Τοπικής Επιτρ. κ. Δ.Τσοπανάκη και του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, προκειμένου να υπογραφεί το συμφωνητικό για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Volleyball Ανδρών – Γυναικών κάτω των 23 ετών.

Προγράμματα Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας

Στήλη: Τουρισμός

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα Κ.Ε.Π. και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού - Εκδρομών - Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο και Κρουαζιέρες για το έτος 2010. Συνολικά υποβλήθηκαν 324.188 αιτήσεις.

Ανάκληση μπαταριών για χρήση σε φορητούς υπολογιστές

Στήλη: Νέα

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas Ε.Π.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου ανακαλεί εθελοντικά συγκεκριμένες μπαταρίες, με ημερομηνία κατασκευής από τον Ιούλιο του 2007 έως το Μάιο του 2008, για χρήση σε φορητούς υπολογιστές Hewlett-Packard και Compaq.

Μνημόνιο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από μαθητές

Στήλη: Παιδεία

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου από τους μαθητές, υπέγραψαν σήμερα (4/6/2010), στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ο καθηγητής Παιδιατρικής και Διευθυντής της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Π. & Α. Κυριακού, Δημήτριος Καφετζής και η Επιστημονική Υπεύθυνη της Μ.Ε.Υ. και Λέκτορας Παιδιατρικής - Εφηβικής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Άρτεμις Τσίτσικα.

KoSALive.gr - Επισκεψιμότητα τον Μάιο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τον Google, από την Πρωτομαγιά μέχρι τις 31 Μαΐου, το KoSALive.gr δέχθηκε 4.528 επισκέψεις.

Από την αρχή της λειτουργίας του (σε μορφή beta από τον Φεβρουάριο), μέχρι τις 31 Μαΐου, το KoSALive.gr έχει δεχθεί  16.000 περίπου επισκέψεις.

 

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δικαίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα την 7η του μήνα Ιουνίου του έτους 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Πράσινη Εβδομάδα 2010: η ετήσια διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή περιβαλλοντολογική πολιτική επικεντρώνεται στη βιοποικιλότητα

Στήλη: Νέα

Με τον όρο βιοποικιλότητα εννοούμε την αφθονία και την ποικιλία των φυτικών και ζωικών ειδών, καθώς και των οικοτόπων τους. Η έννοια της βιοποικιλότητας συνδέεται με την ποικιλία της γενετικής σύστασης. Για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων της γης είναι απαραίτητο να υπάρχει μεγάλος αριθμός και μεγάλη ποικιλία φυσικών οικοτόπων και ειδών.

Οι άνθρωποι έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες στη βιοποικιλότητα, κυρίως εξαιτίας της καταστροφής των οικοτόπων φυτών και ζώων. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι ο σημερινός ρυθμός εξαφάνισης των ειδών είναι 100 έως 1.000 φορές μεγαλύτερος από τον φυσικό ρυθμό εξαφάνισης. Σήμερα απειλείται το ένα τρίτο του 1,75 εκατ. γνωστών ζωικών και φυτικών ειδών.

ΑΜΕΑ – Αντιμετωπίζοντας τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Στήλη: Νέα

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα ανεργίας και κατ' επέκταση να έχουν χαμηλότερο εισόδημα από τους υπόλοιπους πολίτες. Παράλληλα, είναι πιο δύσκολο γι' αυτά να έχουν πρόσβαση σε αγαθά, τα οποία οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα. Όλα αυτά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα ΑΜΕΑ απειλούνται περισσότερο από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αποφύγουν τη φτώχεια, είναι η εύρεση και η διατήρηση μιας σταθερής θέσης εργασίας. Δυστυχώς, όμως, η συμμετοχή στην αγορά εργασίας αποτελεί πρόκληση για τα ΑΜΕΑ.

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από το Δεύτερο Πρόγραμμα

Στήλη: Πολιτισμός

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου παρουσιάζει από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και το 2010 έχει κηρυχθεί «Έτος Νίκου Καββαδία». Ο θαλασσινός ποιητής, ναυτικός, Νίκος Καββαδίας ή «Κόλλιας» γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1910 σε μια επαρχιακή πόλη του Χαρμπίν στη Μαντζουρία, από γονείς Κεφαλλονίτες.

Ανθρώπινη Πόλη: Η έννοια του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η έννοια του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού (Participatory Budgeting)

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ - «Συμμετέχουμε όλοι, ενημερωνόμαστε όλοι»

Όπως κατέστη αντιληπτό κατά την κοινοποίηση της πρότασής μας περί υιοθέτησης του εργαλείου του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού - «Συμμετέχουμε Όλοι, Ενημερωνόμαστε Όλοι» κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Ημερίδας μας με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Τοπική Ανάπτυξη της Κω, υπό το πρίσμα του Καλλικράτη και της Οικονομικής Κρίσης», η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ Πολιτών, Πολιτών - Δημοτικών Συνδυασμών, Πολιτών - Δημοτικών Συνδυασμών - Κοινωνικών Εταίρων, εξελίσσεται ως εντόνως επιτακτική και μάλιστα πολύ περισσότερο τώρα, μετά τον οικονομικό εγκλωβισμό των χωρικών οντοτήτων, που επέφερε ο Καλλικράτης στα δημοτικά πράγματα.

Από 1η Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου η εγγραφή ομογενών και μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους

Στήλη: Νέα

Η διαδικασία εγγραφής των Ελλήνων ομογενών και των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Τέταρτο το Facebook σε κυβερνοεπιθέσεις phishing

Στήλη: Διαδίκτυο

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το Facebook έγινε για τους κυβερνοεγκληματίες ένας από τους πιο δημοφιλείς στόχους επιθέσεων phishing. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε τέτοια έξαρση επιθέσεων εναντίον μιας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, από τότε που ξεκινήσαμε τη διαδικασία παρακολούθησης για την εξάπλωση του όγκου των spam», σημειώνουν οι ειδικοί της Kaspersky Lab.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley under 23 στην Κω

Στήλη: Αθλητισμός

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος beach volley under 20 που έγινε στην πόλη μας, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, μας ανατέθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Volleyball Ανδρών –Γυναικών κάτω των 23 ετών που θα γίνει 25 – 28 Αυγούστου 2010 .