Έναρξη διαδικασίας μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής στο Κτηματολόγιο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Με την πλήρη υποστήριξη των στελεχών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου της Κω και της Διευθύντριας του Κτηματολογίου Κω-Λέρου, κυρίας Π. Μίχα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των μελών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΓΑΙΟΡΑΜΑ» για την έναρξη των εργασιών μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής των επεκτάσεων των σχεδίων πόλης της Κω και του Μαστιχαρίου στο Κτηματολόγιο.

Ήδη συντάχθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία θα υλοποιήσει την επιταγή του νόμου που μεταβίβασε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την αρμοδιότητα της υποστήριξης των εργασιών μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής στο Κτηματολόγιο.

Για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια διαφαίνεται η ωριμότητα επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος που έθετε σοβαρότατα εμπόδια στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου της Κω και της Κοιν.Σ.Επ. «ΓΑΙΟΡΑΜΑ» για την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου στην κατάρτιση του χωροταξικού σχεδιασμού και ήδη ολοκληρώθηκε η αποτύπωση και τα λοιπά στοιχεία του συνόλου των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και οι χρήσεις γης και κτιρίων των περιοχών παραπλεύρως του επαρχιακού δρόμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter