Συνάντηση δημάρχου με τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

20121122 120351-Optimized

Συνάντηση με τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Συνταγματάρχη Andrea Venanzi είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης ενόψει της προετοιμασίας του Δήμου μας για το 2013 που έχει χαρακτηριστεί ως έτος Ιταλικού Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος ανέπτυξε στον κ. Venanzi τις δράσεις που προγραμματίζονται για το 2013 με αποκορύφωμα την τιμητική επετειακή εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς Ιταλούς Αξιωματικούς ενώ παράλληλα οι κύριοι Τρικοίλης και Κογιόπουλος τον ενημέρωσαν για την πορεία της έρευνας για το σημείο ταφής των 35 εκτελεσθέντων αξιωματικών που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Ο κ. Venanzi επισκεπτόμενος το Εκθεσιακό Κέντρο Νεότερης Ιστορίας και Ιταλικής Αρχιτεκτονικής, που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΕΣΤΙΑ, εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμηση του για τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο στον τομέα της ανάδειξης της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής παρακαταθήκης της Ιταλικής περιόδου όσο και για την συνεργασία με τους συγγενείς των εκτελεσθέντων αξιωματικών και δεσμεύτηκε να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter