Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την πανσέληνο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας ΚΒ΄ ΕΠΚΑ και 4ης ΕΒΑ την ημέρα της πανσελήνου, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.

Οι αναγραφόμενοι χώροι θα λειτουργήσουν με ελεύθερη είσοδο από τις 21.00 – 24.00

«ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»
Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την πανσέληνο 31 Αυγούστου 2012

Μια μοναδική βραδιά υπό το φως της πανσελήνου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό την Παρασκευή 31 Αυγούστου, σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όλης της Ελλάδας.
Στα Δωδεκάνησα, η ΚΒ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αιγαιακών Σπουδών συμμετέχουν στη διοργάνωση με τις παρακάτω εκδηλώσεις :

ΡΟΔΟΣ –Αρχαιολογικό Μουσείο. Ώρα 21:00

Στον μαγευτικό χώρο του κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου (απέναντι από το Κατάλυμα της Γαλλίας, στην οδό Ιπποτών της Μεσαιωνικής Πόλης) θα παρουσιαστεί επιλογή από τα 100 ερωτικά σονέτα του μεγάλου Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα σε απαγγελία των
Γιάννη Αντωνάκη, Βασίλη Ευαγγελάκη, Τότας Ζαβοριανού, Αναστασίας Ζέππου, Μαρίας Πάσσαρο, Φανής Σέρογλου, Αυγουστίνου Τσιριμώκο και Μαρίας Φασουλάρη. Έργα λατινοαμερικάνων συνθετών θα ερμηνεύσει στην κλασική κιθάρα ο Αντώνης Λιοπύρης.
Την εκδήλωση στηρίζει το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΛΜΟΣ 99,5 και το «Τυπογραφείο» του Νίκου Χατζηκαλημέρη.

ΚΩΣ- Ρωμαϊκό Ωδείο. Ώρα 21:00

Συναυλία για βιολί και κιθάρα με το σχήμα «DUO DUENTE» (Τάνια Σικελιανού –Μουσταφάς Παϊζάνογλου). Φιλική Συμμετοχή: Αλέξης Παντελίδης.
Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2012 από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω (Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.)

«Στο Φως του Φεγγαριού» θα παραμείνουν ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο από 21:00 έως 24:00 τα παρακάτω Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι:

ΡΟΔΟΣ:
• Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου
• Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου: Κήπος, Προϊστορική και Επιγραφική Συλλογή (είσοδος από οδό Ιπποτών)
• Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

ΚΩΣ:
• Χαμάμ
• Ρωμαϊκό Ωδείο

ΠΑΤΜΟΣ
• Αρχοντικό Νικολαΐδη

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την προσφορά εθελοντικής υπηρεσίας των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) και των υπαλλήλων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter