Νίκος Τσακίρης: εντυπώσεις από το Δ.Σ.

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Εντυπώσεις από την πρώτη συμμετοχή μας στο ΔΣ του νησιού μας

Είναι τιμή και ευθύνη να εκπροσωπώ την Σ.Ε. και με άγχος συμμετείχα στο πρώτο δημ. συμβούλιο.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 7.15 και τελείωσε στις 4.10 το πρωί! Φανταστείτε την κούραση όλων μας . Eίναι καλύτερο να συνεδριάζουμε δύο και τρείς φορές τον μήνα παρά να γίνονται τέτοια μακρόσυρτα συμβούλια, διότι είναι θέμα νηφαλιότητας. Διαφεύγουν πράγματα που θέλεις να πεις ή αποφεύγεις να μιλήσεις για οικονομία χρόνου. Δεν πρέπει να εισάγονται έκτακτα θέματα αν πραγματικά δεν είναι αλλά είναι μόνο για να γίνεται ντόρος . Δεν πρέπει ο δήμαρχος να μιλάει όσες φορές θέλει και για όση ώρα θέλει (ακόμα και ο πρωθυπουργός έχει περιορισμένο χρόνο). Θέματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είναι στοιχειοθετημένα καλύτερα από τις υπηρεσίες του δήμου ,διότι καταναλώνεται πολύς χρόνος από τους συμβούλους εάν είναι νόμιμο και εάν εγκριθεί ή όχι. Δεν είναι αυτή η αρμοδιότητα των συμβούλων. Το καθήκον μας είναι να συζητάμε πολιτικές για το που πάει η Κως και πως θα πάει. Την Παρασκευή ξαναήρθαν για αλλαγή η απόφαση για την μίσθωση του ακινήτου στην ΒΙΜΕΛ διότι ως επιχείρηση διέπεται από το αστικό δίκαιο και πρέπει η μίσθωση να γίνει 12 + 12 χρόνια. Τα θέματα να έρχονται από τις υπηρεσίες πλήρη χωρίς τις παρεμβάσεις του Δημάρχου και των αντιδημάρχων. Ανεξαρτησία των υπηρεσιών δεν υπάρχει. Το παράδειγμα της ΒΙΜΕΛ να το λάβουν υπόψη τους εκείνες οι συνεργατικές που περιμένουν να πάρουν ακίνητα του δήμου ,δίχως τις νόμιμες διαδικασίες.

Ένα θέμα που ήρθε ως έκτακτο ήταν η ανακαίνιση του Μουσείου από τον Αρχαιολογία, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ . Έπρεπε να είχε ενδιαφερθεί το προεδρείο του δημ. συμβ. να μας ενημερώσει πλήρως βασίστηκε σε ένα έγγραφο και ο δήμαρχος άρχισε να χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου! Το μόνο που έπρεπε να ειπωθεί θα ήταν καλωσορίζουμε το έργο γιατί αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης και έπρεπε να αναζητούσαμε τέτοια έργα, για να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες και όταν θα εγκατασταθεί ο εργολάβος θα έρθουμε σε συνεννόηση έτσι ώστε οι εξωτερικές εργασίες που θα ενοχλούν το κέντρο να γίνουν τέτοια περίοδο που η κίνηση στο κέντρο είναι σχετικά χαμηλή. Αντίθετα κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, μαζί με την κανονιστική διάταξη για τους κοινόχρηστους χώρους ενσωματώθηκε παράγραφος για την μη παραχώρηση πεζοδρόμιου για την έναρξη των εργασιών!!!

Και άλλες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν για να βελτιωθεί η λειτουργία και η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Ο λόγος στον πρόεδρο του οργάνου.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter