ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ: δίκτυο κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

aspis-Optimized

Η σταδιακή ανάπτυξη σε πανελλαδικό επίπεδο των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και το έντονο πλέον ενδιαφέρον από άλλα μέρη της Ελλάδας να ενημερωθούν για το κίνημα κοινωνικής οικονομίας που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Κω αποτελεί τον πλέον μετρήσιμο δείκτη για την επιχειρηματική πρωτοπορία που πιστώνεται το νησί μας.

Με βάση τα ανωτέρω και με απόλυτη πίστη στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η κοινωνική οικονομία, τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. με έδρα την Κω αποφάσισαν τη σύσταση ενός κοινού φορέα για την στήριξη και την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Είναι πλέον κοινωνικά, οικονομικά και επιστημονικά παραδεκτό πως η ανάπτυξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο καταπολέμησης της ανεργίας και των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Άλλωστε δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την Ευρωπαϊκή εμπειρία όπου σε αντίστοιχες επιχειρήσεις απασχολούνται εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Οι Κοιν.Σ.Επ. μέλη της ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης του Δήμου της Κω προτρέπουν τους νέους συνδημότες μας να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις και τη λειτουργία κάθε μίας από τις επιχειρήσεις αυτές.
Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των κατοίκων του νησιού μας, η ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ διοργανώνει την εβδομάδα κοινωνικής οικονομίας με ημέρα έναρξης τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, όπου μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων κάθε κάτοικος της Κω θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει τη διαφορετικότητα και την προοπτική του εγχειρήματος.

Με εκτίμηση,

Τα μέλη της ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter