Διήμερο εκδηλώσεων για τον εθισμό στο διαδίκτυο και τις ψηφιακές εξαρτήσεις

Στήλη: Νέα

1

Η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας διοργανώνει:

Α) Βιωματικό Eργαστήριο με θέμα: "Eθισμός Παιδιών και Εφήβων στο Διαδίκτυο: O Ρόλος των Γονέων στην Διαχείριση του Φαινομένου", που απευθύνεται σε Γονείς την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, από 18:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στην αίθουσα της Πρώην Εβραϊκής Συναγωγής.

( Προσέλευση: 17:30 μ.μ. )

Με εισηγητές: α) κο Κων/νο Ε. Σιώμο, Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων και β) κο Γεώργιο Φλώρο-Ψυχίατρο Ενηλίκων ΜSc.

Β) Ημερίδα με θέμα: "Εθισμός στο Διαδίκτυο-Ψηφιακές Εξαρτήσεις"-Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας 2010 για τις Ψηφιακές Εξαρτήσεις στην Κω-Συμπεράσματα-Προτάσεις", τo Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας Δήμου Κω.

Την έρευνα θα παρουσιάσουν οι εισηγητές: α) κος Κων/νος Σιώμος, Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ.-Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, β) κος Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος Ενηλίκων ΜSc, B΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ.-Aντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, και γ) κα Βιργινία Φισούν, Kλινική Ψυχολόγος ΜSc-Yπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχιατρικής Κλινικής ΓΝΑ "O Ευαγγελισμός"-Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Δρ. Δημήτριος Κ. Γερούκαλης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής της Αστικής Εταιρείας "Iπποκράτης"/Kέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων.

Γ) Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: "Cyberbulling (Παρενόχληση στο διαδίκτυο) στα σχολεία: Προσεγγίζοντας το φαινόμενο-Μέτρα Πρόληψης", που απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, από 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. , στην αίθουσα της Πρώην Εβραϊκής Συναγωγής.

( Προσέλευση: 09:30 π.μ. )

Mε εισηγητές: α) κα Βιργινία Φισούν-Kλινική Ψυχολόγο ΜSc και β) κο Γεώργιο Φλώρο-Ψυχίατρο Eνηλίκων ΜSc,

Παρακαλούμε τους κ.κ. Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων όπως ενημερώσουν τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων & Κηδεμόνων.

Δηλώσεις Συμμετοχής στα Βιωματικά Εργαστήρια έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στην Γραμματεία της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης".

Tηλ. Επικοινωνίας: 22420 24728 ( Aπό 09:00 π.μ. Έως 14:00 μ.μ. )

Fax: 22420 24793