Παιδεία

Παπαδιαμάντης- Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: 100 χρόνια μετά!

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία

«Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: 100 χρόνια μετά!»

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ταυτόχρονα 100 χρόνια από τη γέννηση των: Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και Στρατή Τσίρκα.

Ψηφιακά Βοηθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία

Ψηφιακά Βοηθήματα

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εγκαινίασε μία νέα υπηρεσία, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ' τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Φύση στην πόλη ως πλαίσιο και εργαλείο εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία

«Η Φύση στην πόλη ως πλαίσιο και εργαλείο εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 16:00, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής.

Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία

Αύριο, Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ημερίδα/Τεχνικό Σεμινάριο ενημέρωσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (National Qualifications Framework/NQF) με τίτλο "Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων από τη Θεωρία στην Πράξη: η Ανάπτυξη των Κλαδικών Πλαισίων Προσόντων".

Diversonopoly

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία


Diversonopoly

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας παρουσίασε την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010, το επιτραπέζιο παιχνίδι διαπολιτισμικής καλλιέργειας και επίγνωσης "Diversonopoly", στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Tο "Diversonopoly" αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig και είναι προϊόν εκπαιδευτικής σύμπραξης επτά εταίρων από έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο επιτρέπει την εμπλοκή των παικτών σε γνήσιες διαπολιτισμικές καταστάσεις και αποσκοπεί στην καλλιέργεια διαπολιτισμικής συνείδησης. Οι συμμετέχοντες/ουσες στο παιχνίδι έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό των άλλων και να εντοπίσουν ενδεχόμενες διαφορές και ομοιότητες που αφορούν σε ένα μεγάλο εύρος θεματικών ενοτήτων.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter