Συμπαράταξη Ελπίδας: έλεγχος της πληροφόρησης και λογοκρισία από τον ΔΗΡΑΣΚ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Λάβαμε από την Συμπαράταξη Ελπίδας και σας παραθέτουμε επιστολή του Νίκου Μυλωνά προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ. του ΔΗΡΑΣΚ, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης:

"Προς τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΡΑΣΚ
κοιν: Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

ΘΕΜΑ: ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ έλεγχος της πληροφόρησης και λογοκρισία από τον ΔΗΡΑΣΚ

Θα σας πούμε κοινοτυπίες. Πράγματα αυτονόητα που σας τα έχουμε πει τόσες και τόσες φορές, προσπαθώντας να σας πείσουμε να αλλάξετε τακτική. Όμως έχετε χάσει την δυνατότητα να σκέφτεστε τις συνέπειες των πράξεων σας και την κοινωνική αναφορά του ρόλου σας. Τις υποχρεώσεις σας ως διοίκηση του ΔΗΡΑΣΚ. Θα τις κατανοήσετε όταν βρεθείτε στην θέση μας. Όταν θα σας κλείνουν συστηματικά το στόμα. Όταν θα σας διαστρεβλώνουν, όταν θα σας λογοκρίνουν και θα σας περιορίσουν το δικαίωμα έκφρασης μέσω του δημοτικού μέσου ενημέρωσης. Όταν θα υφίσταστε αυτά που τώρα επιβάλλετε. Καλλιεργείτε την αντιδημοκρατικότητα και τον φασισμό στην μικρή μας κοινωνία, πράγματα όμως που θα γίνουν μια μέρα μπούμερανγκ εναντίον σας. Η ευθύνη 3 χρόνων αντιδημοκρατικής πληροφόρησης του ΔΗΡΑΣΚ βαρύνει εσάς και τον κ. Δήμαρχο.

1. Εδώ και ένα μήνα, από 18-2-10, έχουμε κάνει μια σειρά (πάνω από 10 δημόσια έγγραφα) παρεμβάσεων για να αποτρέψουμε την κατασκευή του κολυμβητηρίου στον παραθαλάσσιο χώρο του ναυτικού ομίλου της πόλης μας, που κοινοποιήθηκαν και στον ΔΗΡΑΣΚ. Από την ‘’δημοτική τηλεόραση’’ δεν αξιωθήκαμε μια φορά της δυνατότητας να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας για το θέμα, όταν μάλιστα την ίδια περίοδο στελέχη της δημοτικής αρχής, με προεξάρχοντα τον κ. Δήμαρχο, μας κατηγορούσαν μέσω του ΔΗΡΑΣΚ , ότι βλάπτουμε το δημοτικό συμφέρον με την πολιτική μας και θα είμαστε η αιτία να χαθεί το έργο και το οικόπεδο του!

2. Κάθε λογικός πολίτης καταλαβαίνει ότι ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπούμε το 9% των πολιτών της Κω, έχουμε θεσμικό δικαίωμα στον χρόνο της πληροφόρησης του ΔΗΡΑΣΚ. Ότι ο ΔΗΡΑΣΚ έχει θεσμικό καθήκον να μας δίνει την δυνατότητα να εξηγούμε την πολιτική μας. Να απαντούμε για τα ερωτήματα που τίθενται μέσω του δημοτικού μέσου πληροφόρησης.

3. Στις 16-3-2010 είχαμε μια σοβαρή εξέλιξη. Την ανάκληση της οικοδομικής αδείας του κολυμβητηρίου από την πολεοδομία του δήμου μας, για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου. Περιμέναμε ότι θα μας δίνονταν επί τέλους τώρα ο λόγος. Ότι θα διαβάζονταν τουλάχιστον το κείμενο μας. Γελαστήκαμε. Πετσόκομμα και αποσιώπηση της ουσίας του κειμένου μας. Τρεις μέρες μετά διαμαρτυρόμαστε για την πρακτική σας. Πρόκειται κύριοι για έλεγχο της πληροφόρησης και λογοκρισία που:
Α. προσβάλλει το σύνολο των Δημοτών.
Β. Θέτει σε απαξίωση το δημοτικό μέσο.
Γ. Αποτελεί συνέχεια του πολιτικού ελέγχου που ζούμε από τον καιρό της ίδρυσης του ΔΗΡΑΣΚ και που στις μέρες σας πήρε επικίνδυνες διαστάσεις.

Η πολιτική ευθύνη του κ. Δημάρχου Κω είναι προφανής. Δεν ζητούμε διευκρινήσεις. Δεν ζητούμε την συζήτηση του θέματος από το Δ.Σ. ούτε θέλουμε την άποψη της επιτροπής δεοντολογίας του ΔΗΡΑΣΚ. Μάταιος κόπος.

Θα σας καταγγείλουμε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για συνεχή έλεγχο της πληροφόρησης και λογοκρισία και θα ζητήσουμε τον κολασμό της επικίνδυνης παρουσίας σας στον ευαίσθητο χώρο της δημοτικής πληροφόρησης.

Νίκος Μυλωνάς (δημ. σύμβουλος) "