Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου της Κω στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Θερμά συγχαρητήρια για την πρώτη μεγάλη επιτυχία σας, την σπουδαιότερη ίσως μέχρι τώρα, αυτήν της εισαγωγής σας στις Ανώτατες Πανεπιστημιακές και Τεχνολογικές Σχολές, που έρχεται ως δικαίωση και ταυτόχρονα επιβράβευση στον δύσκολο αγώνα και στην πολυετή προσπάθεια που καταβάλατε, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της σχολικής μόρφωσης, ανοίγοντας σήμερα τον επόμενο κύκλο αυτόν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσής σας.

Μια επιτυχία που επιβραβεύει την πολυετή προσπάθεια και τον κόπο τον δικό σας αλλά δικαιώνει ταυτόχρονα τις αγωνίες και τον αγώνα των γονιών σας που ήταν όλα αυτά τα χρόνια το μεγάλο στήριγμά σας.
Ανοίγεται πλέον ένας νέος όμορφος και εποικοδομητικός δρόμος μπροστά σας, όπου η γνώση οδηγεί και το πνεύμα διευρύνεται και εμπλουτίζεται, δημιουργώντας τις βάσεις, τα γερά εκείνα θεμέλια για τη μετέπειτα επαγγελματική σας πορεία, το μέλλον σας αλλά και τη ζωή σας γενικότερα.
Διαβείτε τον με δύναμη και ενθουσιασμό, με ζήλο για μάθηση, με σύνεση και λογική, αξιοποιώντας κάθε τι που θα είναι χρήσιμο στην χάραξη των επόμενων στόχων της ζωής σας.
Θέλω όμως να συγχαρώ και όλους εσάς που δεν καταφέρατε να επιτύχετε την εισαγωγή σας σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή Τεχνολογική Σχολή, για την προσπάθεια που καταβάλατε και που δεν πρέπει να σας απογοητεύσει η μη επίτευξη αυτού του πρώτου στόχου.
Αντίθετα πρέπει να συνεχίσετε τον αγώνα επανακαθορίζοντας τους στόχους, χωρίς αυτή η πρώτη μη εκπλήρωση ενός στόχου να σας αποθαρρύνει αλλά να σας κάνει πιο δυνατούς.
Η ζωή είναι ένας όμορφος καθημερινός αγώνας δημιουργίας και αν συναντάμε εμπόδια, πρέπει να τα ξεπερνάμε με θάρρος ανοίγοντας νέους δρόμους και θέτοντας νέους στόχους.
Η προσπάθεια και ο αγώνας είναι αυτός που τελικά μας δικαιώνει.
Η ζωή επιφυλάσσει τα καλύτερα για μας, αρκεί να το θέλουμε και να το επιδιώκουμε καθημερινά.
Με επιμονή και προσπάθεια τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Σε όλους σας όμως ανεξαιρέτως, επιτυχόντες και μη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για την προσπάθεια που καταβάλατε και αυτό είναι που μετρά, το να θέτεις στόχους και να προσπαθείς καθημερινά για την επίτευξή τους. Αν τους πετυχαίνεις, θέτεις νέους πιο υψηλούς, αν όχι, βρίσκεις νέους στόχους χαράσσοντας μια νέα πορεία, γιατί η ζωή είναι ωραία και για σας τους νέους πρέπει η κάθε μέρα να είναι μια πρόκληση για μάθηση, ώστε να χτίζετε γερά θεμέλια στη ζωή που είναι μπροστά και σας προκαλεί να τη ζήσετε δημιουργικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ

Γιώργος Ι. Κυρίτσης