Πρωτόκολλο Διακρατικής Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Στήλη: Αθλητισμός

Αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, θα μεταβεί στην Κύπρο από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 μέχρι το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, προκειμένου να υπογράψει το Πρωτόκολλο Διακρατικής Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα συνεργασθεί με τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του ΚΟΑ, Νικόλαο Καρτακούλλη και Κώστα Παπακώστα για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης θα επισκεφτεί τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη και θα έχει συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας Τίτο Χριστοφίδη και τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Κυπριακής Επιτροπής Ουράνιο Ιωαννίδη.

Στην αντιπροσωπεία της ΓΓΑ μετέχουν ο Διευθυντής του Γραφείου του ΓΓΑ Δημήτρης Απόκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής της ΓΓΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη και η Ειδική Συνεργάτιδα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πηνελόπη Σακελλαρίου, η οποία θα έχει συνεργασία με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, αντικείμενο της οποίας θα είναι η μελέτη συστημάτων αντικειμενικής αξιολόγησης των αθλητικών φορέων και ο συντονισμός των δράσεων Ελλάδας και Κύπρου, στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι στόχοι της επίσκεψης είναι η εμβάθυνση της Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου και η συμπόρευση του Ελληνικού και του Κυπριακού Αθλητισμού. Το Πρωτόκολλο που θα υπογραφεί θα δοθεί στην δημοσιότητα μετά την επιστροφή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.