Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Υποδομής Γυναικών

Στήλη: Αθλητισμός

Το «Αθλητικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μίμη Παπαϊωάννου», το οποίο υποστηρίζεται από το 2003 αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Υποδομής Γυναικών. Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 6 έως και τις 8 Απριλίου 2010, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου.

Στο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Υποδομής Γυναικών θα συμμετάσχουν 95 αθλήτριες, ηλικίας 14 -18 ετών. Σχεδόν οι μισές συμμετέχουσες προέρχονται από την Εθνική Ομάδα Νεανίδων, ενώ οι υπόλοιπες, από τα τμήματα υποδομής του Γυναικείου Ποδοσφαίρου του Νομού Μαγνησίας. Η πρωτοβουλία αυτή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας ενθαρρύνει την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου, το οποίο πραγματοποιεί ακόμη τα πρώτα του βήματα στην χώρα μας.

Το «Αθλητικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μίμη Παπαϊωάννου», εκτός από την προαναφερόμενη δραστηριότητα, περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση σειράς παρουσιάσεων σε σχολεία, από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, με στόχο την προώθηση της ιδέας του «ευ αγωνίζεσθαι». Οι παρουσιάσεις λαβαίνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, σε σχολεία όλης της επικράτειας, που επιλέγονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη διοργάνωση ανδρικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου «Κύπελλο Ήθους Μίμη Παπαϊωάννου», καθώς και Σχολείου Ποδοσφαίρου, στο οποίο λαβαίνουν μέρος παιδιά από όλη την Ελλάδα, παρακολουθώντας μαθήματα και συμμετέχοντας σε αθλητικούς αγώνες.

Σκοπός όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι η διεύρυνση των αθλητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, ώστε να καλλιεργηθεί η άμιλλα στον τομέα του σχολικού αθλητισμού.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα, επίσης, στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από την έναρξη των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, το 1996, μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει διαθέσει 841.000.000 Ευρώ (US$1.146.000.000) με περισσότερες από 1.740 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 88 κράτη ανά τον κόσμο.