Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010

Στήλη: Αθλητισμός

Στις 14 Αυγούστου, στην Τελετή Έναρξης των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων θα εκτυλιχθεί μια παράσταση 110 λεπτών με θέμα την ιστορία της χώρας αναδεικνύοντας την πορεία των επίδοξων νέων αθλητών. Τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί διεθνής ομάδα παραγωγής σε συνεργασία με ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Η ιστορία και η ομάδα της παράστασης

H Τελετή Έναρξης, παρουσιάζει τις ελπίδες και τα όνειρα του λαού της Σιγκαπούρης, που μέσα από τους αγώνες και την επιμονή τους, οδηγήθηκαν σε μια νέα αρχή. Με σκηνή της παράστασης τη μεγαλύτερη πλωτή πλατφόρμα στον κόσμο, 7.000 καλλιτέχνες θα διηγηθούν την ιστορία της δημιουργίας του έθνους της Σιγκαπούρης, το οποίο παρομοιάζεται με την επιμονή και την επιτυχία των νεαρών αθλητών.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ivan Heng και η ομάδα του, συνδυάζουν θέατρο, μουσική, τραγούδι και χορό σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και ειδικά εφέ που θα παρουσιαστεί με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό της Marina Bay.

Την παράσταση θα επιμεληθεί ο παραγωγός Vernon Teo, δημιουργός μίας διεθνούς επιπέδου ομάδας τεχνικών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστραλία, τη Μαλαισία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έμπνευση πίσω από τη σκηνή

Ο αρχιτέκτονας Randy Chan έχει αναλάβει τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου στον οποίο η παράσταση, με τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο, θα πάρει σάρκα και οστά.

Η έμπνευσή του για τη δημιουργία του σκηνικού είναι ένα αποτέλεσμα τριών στοιχείων:

• Η ιστορία και η ανάπτυξη της Σιγκαπούρης ως ένα εμπορικό λιμάνι

• H Marina Bay, η πρώτη πλωτή πλατφόρμα στον κόσμο

• Η φήμη της Σιγκαπούρης σαν «Κηπούπολη»

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της σκηνής είναι η ημι-ελλειπτική λίμνη στο κέντρο της σκηνής στην οποία θα διεξαχθούν τμήματα της παράστασης. Τα εφέ φωτισμού σε συνδυασμό με την αντανάκλαση της λίμνης, θα ενισχύσουν το οπτικό αποτέλεσμα.

Συντελεστές:

Nick Eltis, Τεχνικός Διευθυντής

Koert Vermeulen, Υπεύθυνος φωτισμού

Jean Kohler, Ειδικά Εφέ

Michael Lakin, Πυροτεχνήματα

Francois Montel, Flames Designer

Scott Willsallen, Υπεύθυνος Ήχου

Raja Malek, Σκηνογράφος

Brian Gothong Tan, Διευθυντής Πολυμέσων

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010

Η Σιγκαπούρη πρόκειται να διεξάγει τους πρώτους στην ιστορία Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 26 Αυγούστου 2010. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010 θα φιλοξενήσουν περίπου 5.000 αθλητές και εκπροσώπους από 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, μαζί με περίπου 1.200 εκπροσώπους των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης, 20.000 εθελοντές και 370.000 θεατές. Οι νεαροί αθλητές - ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών - θα διαγωνιστούν σε 26 αθλήματα και θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.

Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσουν τους νέους παγκοσμίως να αγκαλιάσουν, να ενστερνιστούν και να εκφράσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, την τελειότητα, τη φιλία και το σεβασμό. Πρόκειται να αφήσουν μια αθλητική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κληρονομιά στους νέους της Σιγκαπούρης αλλά και ολόκληρου του κόσμου καθώς επίσης να ενισχύσουν και να αναδείξουν τον αθλητικό πολιτισμό τόσο τοπικά όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.