Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικεφαλής της εκστρατείας για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας»

Στήλη: Οικονομία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τίθεται επικεφαλής της εκστρατείας για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας» αποδεχόμενος την πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

Η διαδικασία για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας»

Μετά από συνεννόηση του Προέδρου της Βουλής με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκρίθηκε η ακόλουθη λύση για τη δημιουργία:

· Ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, με πράξη του Διοικητή της, κατόπιν σχετικής επιστολής του Προέδρου της Βουλής.

· Πρόβλεψη στην πράξη σύστασης ότι ο λογαριασμός θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση του λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη του δημόσιου χρέους της χώρας.

· Με την ίδια πράξη θα ορίζονται οι διαχειριστές του λογαριασμού (υποδεικνυόμενοι ανά ένας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Διοικητή της Τράπεζας), οι οποίοι θα έχουν την αυστηρώς καθορισμένη αρμοδιότητα να εντέλλονται τις οικείες πράξεις μεταφοράς των χρηματικών ποσών από τον ειδικό λογαριασμό στο λογαριασμό για την κάλυψη του δημόσιου χρέους.

· Κάθε πολίτης θα μπορεί να συνεισφέρει στο λογαριασμό καταθέτοντας το σχετικό ποσόν σε οποιαδήποτε τράπεζα, απ’ όπου και θα διαβιβάζεται αυτό με έμβασμα απαλλαγμένο εξόδων.

· Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας του ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.