Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους

Στήλη: Τουρισμός

Η Ισπανική Κυβέρνηση επιδοτεί χειμερινά ταξίδια στην Ισπανία για άτομα άνω των 55 ετών χάρη στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους»

• Την εμπορική διάθεση του προγράμματος έχει η εταιρεία Travel Senior μαζί με τα πρακτορεία Kyklos Travel και Pamvotis Travel.

• Κατά την πρώτη υλοποίησή του την περίοδο 2009/2010, οι Έλληνες ηλικιωμένοι ήταν εκείνοι που επωφελήθηκαν από αυτή την πρωτοβουλία: ένας στους τρεις τουρίστες που επισκέπτονταν την Ισπανία ήταν από την Ελλάδα.

Η Ισπανική Κυβέρνηση επιδοτεί χειμερινά ταξίδια στην Ισπανία για άτομα άνω των 55 ετών χάρη στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους». Η δεύτερη υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχιστεί ως τον επόμενο Απρίλιο. Οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ανακαλύπτουν τουριστικούς προορισμούς όπως η Ανδαλουσία και οι Βαλεαρίδες νήσοι και να απολαμβάνουν τις κλιματικές τους συνθήκες, την κουλτούρα και την γαστρονομία τους.

Το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους» είναι ένα πρωτοποριακό έργο που αναπτύχθηκε σε διεθνές επίπεδο, το οποίο στοχεύει στη διοργάνωση μερικώς επιδοτούμενων ταξιδιών στην Ισπανία, για ηλικιωμένους άνω των 55 ετών που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την διάρκεια των μεσαίων και χαμηλών τουριστικών περιόδων. Σκοπός του προγράμματος είναι η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας πέραν της θερινής περιόδου, η προαγωγή ενεργών εργασιακών πολιτικών και η συνεισφορά στη δημιουργία της ιδέας του Ευρωπαίου πολίτη και η υπογράμμιση της ενεργού συμμετοχής του προαναφερόμενου target group.

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ηλικιωμένοι άνω των 55 ετών και μπορούν να συνοδεύονται από κάποιο άτομο, το οποίο, παρόλο που μπορεί να μην πληροί τις ηλικιακές προϋποθέσεις, θα μπορεί να απολαμβάνει των ίδιων συνθηκών.

Η τελική τιμή του βασικού πακέτου είναι 410 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει επιδότηση από την Ισπανική Κυβέρνηση. Η τιμή του ταξιδιού περιλαμβάνει εισιτήρια μετ'επιστροφής, μεταφορά από το αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, πλήρη διατροφή, δύο ξεναγήσεις και μια επιπλέον ασφάλεια ταξιδιού.

Η Travel Senior είναι ο αρμόδιος ισπανικός φορέας για την διαχείριση των ταξιδιών. Οι συνεργάτες της στην Ελλάδα είναι τα τουριστικά πρακτορεία Kyklos Travel και Pamvotis Travel, τα οποία είναι υπεύθυνα για την εμπορική διάθεση των τουριστικών πακέτων. Οι τουρίστες θα μπορούν να επωφεληθούν από την τιμή, αποκλειστικά με αυτά τα πρακτορεία, χάρη στην επιδότηση που παρέχει η Ισπανική Κυβέρνηση και οι περιοχές της Ανδαλουσίας και των Βαλεαρίδων νήσων.

Κατά την πρώτη περίοδο, περίπου 45.000 τουρίστες επισκέφτηκαν την Ισπανία προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες, οι οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, με τους Έλληνες να επωφελούνται περισσότερο από όλους από αυτή την πρωτοβουλία. Στην πραγματικότητα, ένας στους τρεις τουρίστες που επισκέπτονταν την Ισπανία χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία ήταν Έλληνας, συμμετέχοντας συνολικά 15.000 ηλικιωμένοι.

Το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους» είναι μέρος της Προπαρασκευαστικής Δράσης γνωστής ως «Καλυψώ» που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχευε στην προώθηση του τουρισμού σε όλα τα κράτη-μέλη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.europeseniortourism.eu.