1ο Greek Power Summit 2011: Helping Greece Rebuild

Στήλη: Ομογένεια

1ο Greek Power Summit 2011

Μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις, να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας;

«Ναι» λένε καταξιωμένοι και άκρως επιτυχημένοι ομογενείς επιχειρηματίες όπως η Έλενα Αμβροσιάδου, ο John Calamos, ο Nick Lazares, ο George Koukis, ο Con Makris, ο Andreas Pittas, ο Nikos Gitsis και ο Stephen Cucchiaro.

Έρχονται στην Αθήνα στις 14 και 15 Ιουνίου για το 1ο Greek Power Summit που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του International Chamber of Commerce.

Μεγάλος χορηγός η Έλενα Αμβροσιάδου, Πρόεδρος και CEO του IKOS Group.

Μια πλειάδα καταξιωμένων ομογενών επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα στις 14 και 15 Ιουνίου για να συζητήσουν και να μοιραστούν εμπειρίες και παραστάσεις με σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες των πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, τις κατασκευές, τις τράπεζες, το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, την ενέργεια, την τεχνολογία, τις εξαγωγές, καθώς και να διερευνήσουν πιθανές προοπτικές συνεργασίας.

«Όλοι οι Έλληνες παγκοσμίως συμπαραστέκονται στην Ελλάδα. Πρέπει να σεβαστούμε, να συγχωρήσουμε και να ξεχάσουμε το παρελθόν. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί αλλά και με την παγκόσμια κοινότητα και να δούμε αυτή την περίοδο ως μια ευκαιρία για να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, πιο φωτεινό μέλλον», δήλωσε η Έλενα Αμβροσιάδου για το 1ο Greek Power Summit.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του 1ου Greek Power Summit περιλαμβάνει δείπνο με ομιλία του Steve Forbes, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Forbes Media, εκδότη του Forbes Magazine αλλά και υποψήφιου το 1996 και το 2000 για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί ημερίδα με δύο πάνελ συζήτησης με ομιλητές τους κορυφαίους ομογενείς επιχειρηματίες Έλενα Αμβροσιάδου, Πρόεδρο και CEO του IKOS Group, John Calamos, Πρόεδρο του Calamos Investments (ΗΠΑ), Nick Lazares, Ιδρυτή της Admirals Bank (ΗΠΑ), George Koukis, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Temenos Group (Ελβετία), Stephen Cucchiaro, CIO της Windward Investment (ΗΠΑ), καθώς και τον Steve Forbes, τον Krzysztof Walenczak, Υφυπουργό της Πολωνίας, υπεύθυνο για θέματα αποκρατικοποιήσεων, τον Μιχάλη Παγίδα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΣΕ και τον καθηγητή του INSEAD, Σπύρο Μακριδάκη.

«Είμαι βέβαιος ότι το Greek Power Summit θα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για τους ηγέτες σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο να εκφράσουν ιδέες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην επόμενη εποχή ευημερίας και οικονομικής προόδου», δήλωσε ο John Calamos για το 1ο Greek Power Summit.

«Πιστεύω ότι το Greek Power Summit θα αποδειχθεί ισχυρός καταλύτης που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες», λέει χαρακτηριστικά ο Nick Lazares , ενώ ο Steve Forbes δήλωσε «Η διοργάνωση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη».

Διοργανωτές του 1ου Greek Power Summit είναι η διεθνής εταιρεία συμβούλων International Advantage Corporation, που ιδρύθηκε το 1993 στις ΗΠΑ και η Honeystone Ltd που από το 2007 εκδίδει το περιοδικό Greek Rich List.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος των διοργανωτών Georgette Alithinos επισήμανε : «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σε ένα διήμερο τόσους γνωστούς επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο, που θα μας μεταφέρουν εμπειρίες, παραστάσεις και γνώσεις που μπορούν να φανούν πολύτιμες στο νέο ξεκίνημα που οφείλει να κάνει η Ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα».