Στη Χαλκιδική ο Γ. Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης θα επισκεφτεί σήμερα τον Νομό Χαλκιδικής στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και της τοπικής αλλά και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για θέματα που αφορούν στον τουρισμό.

Ο υφυπουργός αύριο το πρωί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με παράγοντες του Νομού και θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη στην νομαρχία με τους τοπικούς φορείς όλων των επαγγελματικών τάξεων που σχετίζονται με τον τουρισμό(ξενοδόχοι, ενοικιαζόμενα, εστίαση και αναψυχή).

Σκοπός της σύσκεψης είναι να αξιολογηθούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της τουριστικής κίνησης και να τεθούν οι βάσεις ή να αποφασιστούν ενέργειες και δράσεις οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού και θα αφορούν την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην τοπική αγορά.

Συνάντηση και με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου

Συνάντηση με θέμα την ανάπτυξη δράσεων για τον τουρισμό θρησκευτικών περιηγήσεων και προσκυνημάτων (θρησκευτικό τουρισμό), πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης με τους αρμόδιους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. κ. Χρυσόστομο και Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ Ιγνάτιο, και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας Κρήτης και του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν να τεθούν οι βάσεις επάνω στις οποίες θα προχωρήσει η οργανωμένη προσέγγιση αυτής της μορφής "εναλλακτικού" τουρισμού μέσω ολοκληρωμένων δράσεων που αφορούν το πλαίσιο συνεργασίας της πολιτείας με την Εκκλησία για την προσέλκυση επισκεπτών στα θρησκευτικά μνημεία και τόπους της χώρας.

Ο κ. Νικητιάδης, κατά τη συνάντηση επισήμανε στους παρευρισκόμενους τη σημασία που δίνει το Υπουργείο και ο υπουργός κ. Π. Γερουλάνος στην ανάπτυξη του "θρησκευτικού τουρισμού" και έκανε σαφή τη πρόθεση του να καταρτιστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο με επιμέρους πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν, όπως τόνισε: "τη σημασία που έχει για πρώτη φορά να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, το οποίο θα στηρίξει τη δυναμική του θρησκευτικού τουρισμού".

Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης εποικοδομητικής συνάντησης, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες με εξειδικευμένες πλέον προτάσεις. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίος, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι πρόεδροι από Ενώσεις Ξενοδόχων περιοχών της χώρας , που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του "θρησκευτικού τουρισμού".