Ανθρώπινη Πόλη: σχετικά με τη συνεδρίαση της 3ης σχολικής επιτροπής στις 16-02-10

Στήλη: Δελτία Τύπου

Λάβαμε από την Ανθρώπινη Πόλη και σας παραθέτουμε δελτίο τύπου σχετικό με τη συνεδρίαση της 3ης σχολικής επιτροπής στις 16-02-10:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά στο δήμο της Κω δε λειτουργούν οι νόμοι και δε γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων επειδή αυτές δεν εξυπηρετούν τους παραλογισμούς του καίσαρα! Πιο συγκεκριμένα :

Μετά  από συνεδρίαση της 3ης σχολικής επιτροπής στις 16-02-10 παραπέμφθηκε, με την υπʼ αριθ. 4 απόφαση, η επισκευή και συντήρηση του 7ου Δημ. Σχολείου στην καθʼ ύλη αρμόδια από το νόμο για τέτοιες περιπτώσεις Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κω. Η επιτροπή αυτή συνεδρίασε στις 22-02-10 και σχεδόν ομόφωνα, μειοψήφησε μόνο ο κ. Φουντωτός, αποφάσισε με βάση την κοινή λογική, να γίνουν οι παρεμβάσεις τμηματικά, ως εξής : Πρώτα να ξεκινήσουν άμεσα , από αύριο κιόλας, και αφού υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής ,για να είναι όλοι καλυμμένοι, από τη νότια πτέρυγα του συγκροτήματος, όπου στεγάζονταν οι τάξεις του 7ου Δημ. Σχολείου και φέτος υπολειτουργεί. Με την αποπεράτωση και παράδοση της πτέρυγας αυτής να ξεκινήσει  η επισκευή του υπόλοιπου συγκροτήματος, όπου σήμερα στεγάζονται οι τάξεις του 7ου Σχολείου, το 8ο   Νηπιαγωγείο Κω και το 3ο Γραφείο ΠΕ Κω. Τι πιο λογικό!

Στη δημοτική επιτροπή παιδείας σημειωτέον συμμετέχουν ο δήμος Κω, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, ο  Σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωπος γονέων, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.ά. και οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Η Δημ.Αρχή  όμως του κ. Γ.Κυρίτση, τη δεδομένη απόφαση της επιτροπής αυτής την «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» , την απέκρυψε και έστειλε, μέσω του καθοδηγούμενου προέδρου της δημ. επιτροπής παιδείας και «καλού μαθητή» Γιάννη Φουντωτού, τελεσίγραφο προς τους γονείς να πετάξουν έξω την προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.Χατζηνικολάου δίνοντας διορία ως την 7η Μαρτίου, διότι διαφορετικά θα τους τιμωρήσει , λέει, και δε θα  τους φτιάξει το σχολείο, λες και τους κάνει χάρη, αποδεσμεύοντας, λέει, το ποσό που έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό, ενώ γνωρίζει : 1)   ότι το ποσό στο οποίο αναφέρεται είναι  μόλις 30.000 ευρώ και είναι μόνο για μελέτη και όχι για να φτιαχτεί το κτίριο 2) ότι μια μετακόμιση σε νέα γραφεία, τηρουμένων των νόμιμων διαδικασιών από τη Νομαρχία  θέλει τουλάχιστον 6 μήνες για να γίνει και 3) ότι έχει ήδη αποφασιστεί από το επαρχιακό συμβούλιο τα γραφεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης να μεταστεγαστούν στο χώρο του νέου γυμνασίου που χτίζεται στη Λάμπη!

Με ποιο δικαίωμα   ο Γ. Κυρίτσης καταπατεί νόμους και αποφάσεις θεσμικών οργάνων και μετατρέπει την πόλη μας σε μπανανία μόνο και μόνο για να ικανοποιεί τον αρρωστημένο του εγωϊσμό, τις εμπάθειες και τα απωθημένα του; Και έως πότε ο κάθε δημότης θα είναι έρμαιο του κυκλοθυμικού δημάρχου του;

Δε θέλετε να δώσετε λύση κ. Κυρίτση και η απόφαση της επιτροπής σάς ξεγύμνωσε. Αυτή είναι η αλήθεια! Δεν αγαπάτε τον τόπο σας. Και πολύ περισσότερο δεν αγαπάτε τα παιδιά. Στοχοποιείτε ανθρώπους και όταν δεν μπορείτε να πετύχετε το στόχο σας, καταφεύγετε στις απειλές και τους εκβιασμούς. Πάσχετε από συμπλέγματα και διακατέχεστε από κακία ,γιʼ αυτό και δεν μπορείτε να λειτουργήσετε με την κοινή λογική, για να δείτε ότι η λύση είναι μπροστά σας και σας τη δίνουν τα μέλη της Δημ. Επιτροπής Παιδείας. Σεβαστείτε την και κερδισμένα θα είναι τα παιδιά μας και κανένας άλλος. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το 2ο δημοτικό έκανε τη μελέτη επισκευής με τα παιδιά μέσα. Πόσο μάλλον τώρα που στη νότια πτέρυγα  του 7ου δεν φιλοξενούνται μαθητές.. Κι εκείνες οι επαναλαμβανόμενες αναφορές σας για πρώην 4ο, για πρ. ιταλικό γυμνάσιο κ.ά., εμάς μας δίνουν την αίσθηση ότι καλλιεργείτε το έδαφος και πάτε «λάου λάου» για να πάρετε το 7ο Δημ. Σχολείο από την Α/θμια εκπ/ση.

«Η  Ανθρώπινη Πόλη» καταγγέλλει  τις φασιστικές μεθόδους του Γ. Κυρίτση και των στενών συνεργατών του με τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει τις απαιτήσεις του στα πλαίσια της εμπάθειας και εκδικητικότητας. Καταγγέλλει την απαξίωση και την ισοπέδωση των νόμων και των αποφάσεων των οργάνων, σε μια προσπάθεια να καταργήσουν κάθε έννοια δημοκρατίας. «Η Ανθρώπινη Πόλη» ζητάει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για να διασωθούν έννοιες ,αξίες, θεσμοί αλλά και δημότες που γίνονται έρμαια ενός επικίνδυνου κυκλοθυμικού δημάρχου.

Οι  απειλές και οι αντιδημοκρατικές ενέργειες από πλευράς δημοτικής αρχής προσπαθούν συνεχώς να διασπάσουν τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, ενώ τρομοκρατούν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Θα είναι η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» αρωγός όλων όσοι  απειλούνται και συκοφαντούνται αλλά και συνοδοιπόρος τους στον αγώνα για την πολιτική κάθαρση, δηλαδή την απαλλαγή από τέτοιες τακτικές παραλογισμού και πολιτικής αλητείας, που είναι κύριο αίτημα αλλά και στόχος των δημοτών.   


Γραφείο Τύπου