Δ. Γερασκλής: "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"

Στήλη: Δελτία Τύπου

"Περιβαλλοντική  Βαρβαρότητα" ή διαφορετικά "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη".

Είναι ίσως η τρίτη φορά που γίνεται λόγος για "περιβαλλοντική βαρβαρότητα" από τον Δήμο της Κω.

Βεβαίως, ιδιαίτερη σημασία έχει, όχι το τί λέει κάποιος, αλλά ποιός είναι αυτός που το λέει.

"Βάρβαρος" περιβαλλοντικά ο δήμος της Κω, ο οποίος είναι πρώτος στην ανακύκλωση, πρώτος στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, πρώτος στην διαχείριση των υγρών αποβλήτων, πρώτος στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πολλά άλλα, στα οποία μπορεί να μην είναι πρώτος, αλλά συγκαταλέγεται σίγουρα στους κορυφαίους.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, που πιθανότατα δεν ζει στην Κω, ποιός είναι ο λόγος που συμβαίνουν αυτά.

Αυθόρμητα όμως, για όσους ζουν στην Κω, έρχεται στο νου η απάντηση σχετικά με το θέμα του κολυμβητηρίου, ότι σε παρόμοια περίπτωση πέρυσι, που ο Δήμος λειτουργώντας με τρόπο αυτονόητο, προσπάθησε να διασώσει την παραλία στην Βασ. Γεωργίου και δεν το κατάφερε λόγω των ίδιων αντιδράσεων, από τους ίδιους ανθρώπους και η περιοχή υπέστη μεγάλη ζημιά, την οποία τώρα όλοι θέλουν να αποκαταστήσουν.

Εξίσου αυθόρμητα, για όσους ζουν εδώ στην Κω, έρχεται η εικόνα των "φοβερών" λιμενικών έργων που έγιναν εδώ στην πόλη μας, και εξαιτίας αυτής της ίδιας λογικής, που επικράτησε στην φάση του σχεδιασμού τους, κατάντησαν το λιμάνι στην κατάσταση που όλοι ξέρουμε.

Όσον αφορά το έργο του κολυμβητηρίου είναι δεδομένο, ότι ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες με βάση το νόμο, προκειμένου ο δήμος να κατασκευάσει μία υποδομή που λείπει για πολλά χρόνια από την πόλη και είναι ζωτικής σημασίας για την νέα γενιά.

Ταυτόχρονα και λόγω των όρων, με βάση τους οποίους έγινε η παραχώρηση της έκτασης, επιχειρήθηκε η εξασφάλιση αυτής της έκτασης και η παραμονή της στην ιδιοκτησία όλων των Κώων πολιτών.

Την ίδια στιγμή οι "προστάτες" του περιβάλλοντος, την χάρισαν, με βάση τα γραπτά τους, πίσω στο κράτος  και από κει ίσως σε κάποιους ιδιώτες.

Γιατί το πραγματικό τους πρόβλημα, δεν είναι ούτε το περιβάλλον, ούτε η προστασία του.

Το πρόβλημα τους είναι να σταματήσει η ανάπτυξη της πόλης μας και η ευημερία των πολιτών για να έχουν να πουν κάτι κατά την προεκλογική περίοδο.

"Ένας  "Βάρβαρος"

ΔΑΥΪΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ

Υ.Γ. Για πληροφορίες σχετικά με τις πρωτιές του Δήμου της Κω, απευθυνθείτε : ΕΕΑΑ, Ανακύκλωση Συσκευών, Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, HELMEPA, Πανεπ/μιο Θεσσαλίας, Πανεπ/μιο Αιγαίου, ΕΔΕΥΑ κ.ά.