Ανθρώπινη Πόλη: απομυθοποιήθηκε ο «δήμαρχος των έργων»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Λάβαμε από την Ανθρώπινη Πόλη και σας παραθέτουμε δελτίο τύπου σχετικό με τα έργα που έγιναν στον Δήμο της Κω:

Γκρεμίζονται ένα-ένα τα έργα του Γ. Κυρίτση, που έγιναν στην προσπάθεια του να εντυπωσιάσει και παραβιάζοντας νόμους και μελέτες. Περίτρανη απόδειξη αποτελεί το τοιχίο της Β. Γεωργίου, που όπως φάνηκε  στο τελευταίο ΔΣ, η θεμελίωση του έγινε τελικά καθ’ υπόδειξη του δημάρχου, με προχειρότητα και βιασύνη, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προδιαγραφές. Μπροστά στις ευθύνες του ο Γ. Κυρίτσης απέδειξε πόσο κατώτερος των περιστάσεων δήμαρχος είναι, αφού απάντησή του ήταν, η προσπάθεια που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο να μετακυλήσει τις ευθύνες του είτε « στους γραφικούς πολιτικούς της μειοψηφίας», που δεν του επέτρεψαν να αυθαιρετεί πετώντας κοτρόνες στην παραλία, είτε «στις Τεχνικές Υπηρεσίες που δήθεν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ότι οι εργαζόμενοι ενεργούν μόνοι  τους» χωρίς φυσικά να πείθει κανέναν , τη στιγμή που ο ίδιος έχει πει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως «ούτε μύγα δεν πετάει» χωρίς να το ξέρει!

Απομυθοποιήθηκε  ο «δήμαρχος των έργων» , αφού τα έργα του βουλιάζουν και οι κακοτεχνίες σε Κανάρη, Αβέρωφ αλλά και στη γέφυρα των Φοινίκων έχουν μεταμορφώσει τους δρόμους σε Βενετία ακόμη και έπειτα από μια σύντομη βροχή δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε κατοίκους και περαστικούς. Αγνόησε την αρχιτεκτονική που επικρατεί στην πόλη μας και κατάφερε με τα βιαστικά και πρόχειρα έργα εντυπωσιασμού να μετατρέψει, τους φαρδείς και άνετους δρόμους μας, σε στενούς, επικίνδυνους και πολύ Κιτς.Τώρα έπιασε και τη Θεμιστοκλέους!

Δίκαια λοιπόν οι δημότες τον χαρακτηρίζουν «δήμαρχο Κίτς», που αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα που επέφερε στους επιχειρηματίες, εμπόρους και κατοίκους, όχι μόνο κατά την περίοδο που γίνονταν τα έργα, αλλά και σήμερα, οδηγώντας δεκάδες επιχειρήσεις σε Ιπποκράτους, Β. Παύλου, Κανάρη, Αβέρωφ και Β. Γεωργίου σε λουκέτο, δεκάδες αυτοκίνητα στα συνεργεία, πολίτες στα νοσοκομεία και τους κατοίκους να τσακώνονται για μια θέση πάρκινγκ!
Σε συνδυασμό με τον ανελέητο πόλεμο που είχε εξαπολύσει σε επιχειρηματίες για τα νάιλον και για τις δήθεν παραβιάσεις οδήγησε στο κλείσιμο επιχειρήσεις αλλά και στην οικονομική τους εξαθλίωση στην προσπάθειά τους να φτιάξουν τα παράλογα που απαιτούσε για να μην τις κλείσει, και τη στιγμή που κάποιοι «κολλητοί» ζουν και βασιλεύουν! Την ίδια στιγμή απένταξε το έργο ανάπλασης της ανατολικής παραλίας στο Ψαλίδι( από του Μαυρομάτη και πέρα) αποδεικνύοντας την άρνησή του να βοηθήσει την περιοχή και τους επιχειρηματίες. Ενώ η ανησυχία είναι διάχυτη και στον επιχειρηματικό κόσμο στην περιοχή της ΔΕΗ για τον τρόπο που θα γίνουν τα έργα φοβούμενοι για μια νέα επίθεση της δημοτικής αρχής εναντίον των επιχειρηματιών, αλλά και   μην πάθει και η παραλία τους ότι έπαθε η Β.Γεωργίου. Παράλληλα έχει καθυστερήσει πολύ και αρνείται να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα, όπως οφείλει ,τα προβλήματα διάβρωσης στο Φάρο, ρίχνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν στη μειοψηφία.

Δεν ξεχνά κανείς και τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις του για αποζημιώσεις που θα έδινε σε όσους επιχειρηματίες πλήττονται από τα έργα του. Υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησε. Απογυμνώνεται ,λοιπόν, πολιτικά ο γυμνός-δήμαρχος Κιτς, την ώρα που τα έργα του γκρεμίζονται και οι υποσχέσεις του δεν τηρούνται. . Οι δημότες θέλουν τον αγώνα της «Ανθρώπινης Πόλης» για την αποκάλυψη της κοροϊδίας που γίνεται από τη δημοτική αρχή και με χαρά συμμετέχουν στην αντίστροφη μέτρηση. Τον  απαξιωτικό και  αυταρχικό τρόπο αντιμετώπισης του δημάρχου και της δημοτικής αρχής τον έζησαν επί 3,5 χρόνια στο πετσί τους και τους οδήγησε στην αγανάκτηση, στο θυμό και στην απάντηση που ετοιμάζουν το Νοέμβριο να δώσουν . Γι’ αυτό ό,τι και να κάνει ό,τι και να λέει δεν το σώζει τίποτα, ούτε και  οι μεγάλοι σταυροί που κάνει τώρα τελευταία απ’άκρη σε άκρη του νησιού επιδεικτικά και προκλητικά  με τη συνοδεία της Θου Κου τηλεόρασης, λες και ο λαός τρώει κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνει το λόγο που αποφάσισε ο δήμαρχος να γίνει ξαφνικά «καλός Χριστιανός»! Τον έχει πιάσει πανικός και πάνω στον πανικό του ο γυμνός-δήμαρχος επιτίθεται συνεχώς στην παράταξη που με τη συμπαράσταση των δημοτών θα συνεχίσει να εκθέτει όλες τις πράξεις και ενέργειες ενός ανεύθυνου δημάρχου που δε φροντίζει για το καλό της πόλης και των δημοτών.Υ.Γ.

Τη φωτογραφία  τη στέλνουμε δώρο στον δήμαρχο Κιτς που κομπάζει για τα αποτελέσματα από την «ανάδειξη» της πλατείας Κακού Πριναρίου αλλά και στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Δ. Γερασκλή που ζητά να του αναγνωριστούν οι «πρωτιές» στην εικόνα της πόλης». Τα 55000 ευρώ που δόθηκαν για τα μπετόν-αρμέ κιτσαριά τους είναι του Κώου Δημότη. Το θυμούνται;…
"