Ανθρώπινη Πόλη: επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου στην Ηφαίστου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Λάβαμε από την Ανθρώπινη Πόλη και σας παραθέτουμε δελτίο τύπου σχετικό με την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου στην Ηφαίστου:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη  στην Ηφαίστου πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πόλης και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες  της περιοχής σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το «παλούκωμα» της οδού αυτής.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεών τους ήταν ότι και φυσικά δεν πρέπει να μπαίνουν αυτοκίνητα στον πεζόδρομο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να νιώθουν σαν τα ποντίκια μες στη φάκα Θέλουν, και έχουν δίκιο, να μπορούν συγκεκριμένα αυτοκίνητα(ασθενοφόρο, πυροσβεστικό, βυτίο κ.ά.) να μπαίνουν γρήγορα, έγκαιρα και αβίαστα, όταν οι ανάγκες τους το απαιτούν.

Τα πακτωμένα στο τσιμέντο κολωνάκια, όμως,  σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τις ανάγκες αυτές. Και είναι απαράδεκτο για ένα δήμαρχο, και το καταγγέλλουμε, να μην δέχεται καν να ακούσει  τους προβληματισμούς, τις αγωνίες  και τις ανησυχίες των δημοτών του και να την κοπανάει από την πίσω πόρτα του δημαρχείου. Όπως επίσης είναι αδιανόητο να λέει στους κατοίκους το ιδιαίτερο γραφείο του ότι εάν χρειαστεί να μπει πυροσβεστικό όχημα, έχουν συνεννοηθεί να σπάνε οι πυροσβέστες τα κολωνάκια με βαριοπούλα! Και εάν χρειαστεί να μπει το ασθενοφόρο, όπως χρειάστηκε πρόσφατα, πώς θα μπει δηλαδή; Θα φωνάξουν πρώτα την πυροσβεστική, με την οποία έχουν συνεννοηθεί, ναʼ ρθει να σπάσει το κολωνάκι για να μπορέσει στη συνέχεια να μπει το ασθενοφόρο; Και άμα χρειαστεί και ένα βυτίο να φέρει πετρέλαιο, το πετρέλαιο πώς θα πάει στα σπίτια; Με τους κουβάδες; Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Τελικά μετά από τις φωνές και τις διαμαρτυρίες η Δημοτική Αρχή κατέληξε στο να βάλει αλυσίδες και να δώσει δύο κλειδιά. Το ένα στην πυροσβεστική και το άλλο στο ασθενοφόρο και με την προϋπόθεση, παρακαλώ, ότι μέχρι να μπουν αυτές να φυλάνε σκοπιά οι κάτοικοι μη τυχόν και εξαφανισθεί το ένα κολωνάκι που δεν πακτώθηκε, γιατί τότε θα θεωρηθούν υπεύθυνοι και θα το πληρώσουν! Θαυμάστε τους και δοξάστε τους! Θαυμάστε λειτουργία δημάρχου και δημοτικής αρχής!

Αλλά είπαμε λίγη υπομονή. 7 και 1 έμειναν! Δεν συμπεριφέρονται, κύριοι, έτσι στους πολίτες τους  και ούτε τα προβλήματα λύνονται με αυτόν τον τρόπο! Όσον αφορά δε στη  λύση με τις αλυσίδες που δίνετε μετά από τις αντιδράσεις, σας λέμε ότι αυτή είναι ακόμα χειρότερη , γιατί αυτή γίνεται και πολύ επικίνδυνη για τους εκατοντάδες καθημερινούς καλοκαιρινούς επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι προχωρώντας ως γνωστόν πάντα αμέριμνοι, θα σκοντάφτουν επάνω τους και θα τραυματίζονται. Η λύση που προτείνουμε είναι να μπουν βυθιζόμενες μπάρες με 8 τηλεχειριστήρια, όσες δηλαδή και  οι οικογένειες που μένουν εκεί.

Γραφείο Τύπου