Ανθρώπινη Πόλη: σχετικά με τη λειτουργία καταστήματος αφορολόγητων ειδών στο λιμάνι της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Λάβαμε από την Ανθρώπινη Πόλη και σας παραθέτουμε δελτίο τύπου σχετικό με τη λειτουργία καταστήματος αφορολόγητων ειδών στο λιμάνι της Κω:

" Στροφή 180 μοιρών έκανε το Δ.Σ του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Κω και αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση να στείλει αρνητική εισήγηση στο θέμα της λειτουργίας του καταστήματος αφορολόγητων ειδών(ΚΑΕ) στο λιμάνι της Κω, γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν Κυρίτσης και Γερασκλής το επιχείρημα που τους λέγαμε δύο χρόνια τώρα «ότι ο χώρος για την εξυπηρέτηση των επιβατών δεν επαρκεί για να δοθεί στα ΚΑΕ»  και ότι δε μας υποχρεώνει κανένας να υπογράψουμε τη σύμβαση, αφού οι επιβάτες είναι αυτοί που προηγούνται από τα μπουκάλια και τα αρώματα. Την ίδια στιγμή για το στέγαστρο στο λιμάνι της Κω αποφάσισαν την αντικατάσταση από νέα εξ’ ολοκλήρου κατασκευή, η οποία όπως λένε, «θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες»…

Τα παραπάνω, που πιέστηκε η δημοτική αρχή  να αποφασίσει, αφού ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο, όπως είναι γνωστό «λύνουν και δένουν» στο Δ.Σ του Δ.Λ.Τ., ως ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα, αποτελούν μια τεράστια νίκη που πέτυχαν οι φορείς: ΕΒΕΔ, ΔΙΑΣ και Εμπορικός Σύλλογος μαζί με τις παρατάξεις της μειοψηφίας με μπροστάρισσα την «Ανθρώπινη Πόλη», προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας. Είναι γνωστές οι ακραίες και απόλυτες θέσεις του δημάρχου για δήθεν εξαναγκασμό του από το νόμο να συνηγορήσει στη λειτουργία των ΚΑΕ στο λιμάνι. Η προκλητική αδιαφορία του στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων για την οικονομική κρίση, που δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω πιέσεις στους επιχειρηματίες, μάς απασχόλησε σε δημοτικά συμβούλια και συνεντεύξεις τύπου,  όπου στις ερωτήσεις της «Ανθρώπινης Πόλης» έβαζε μπροστά αποφάσεις, που δήθεν έχουν πάρει άλλοι και ότι εκείνος σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να μπει φυλακή! Ξαφνικά τα κατάπιε όλα και τώρα τίποτα  δεν ισχύει από όλα όσα έλεγε!

Μπορεί ο  αμείλικτος Γ. Κυρίτσης να βρέθηκε  σε αδιέξοδο μπροστά στα δίκαια αιτήματα των φορέων  της τοπικής κοινωνίας, αλλά αποδεικνύει ταυτόχρονα πόσο ευάλωτος και έωλος μένει, αφήνοντας εκτεθειμένη ολόκληρη την κοινωνία, αφού οι αποφάσεις του δεν έχουν σε καμιά περίπτωση συνέπεια ή συνέχεια. Στόχος του είναι ο εντυπωσιασμός μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, που τις τρέμει, γνωρίζοντας ότι ήδη είναι χαμένος.

Επειδή όμως  η εκδικητικότητα και ο αυταρχισμός είναι τα συστατικά διοίκησης της δημοτικής αρχής του, γνωρίζουν οι δημότες πολύ καλά, ότι, μετά τις εκλογές, και σε περίπτωση που πείσει, τότε οι ενέργειές του θα «απελευθερωθούν», θα γίνει πιο σκληρός από ότι είναι σήμερα και θα αγνοήσει τα αιτήματα των επιχειρηματιών, όπως συστηματικά κάνει.

Γι αυτό και οι πολιτικές πιρουέτες του επικίνδυνου δημάρχου, που παίζει και ακροβατεί με ανευθυνότητα και επιπολαιότητα σε βάρος των επιχειρηματιών και των δημοτών, με στόχο να τους παραπλανήσει ενόψει δημοτικών εκλογών, «πέφτουν στο κενό» , γιατί όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του και επιφυλάσσονται δεόντως. (7 και 1 έμειναν και δεν τους σώζει τίποτα!) Γραφείο Τύπου
"