Συμπαράταξη Ελπίδας: στο σπίτι του κρεμασμένου…

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΘΕΜΑ:  στο σπίτι του κρεμασμένου… μιλάνε για σχοινι!!!΄΄

--Μόλις τώρα μαθαίνουμε ότι η δημοτική μας αρχή, κατέφευγε στο Ε.Σ.Ρ. κατηγορώντας ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό (κόσμος TV) για παραβίαση του επαγγελματικού κώδικα πληροφόρησης  σε βαθμό που ‘’… πλήττει το κύρος του κ. Δημάρχου’’!!! Εδώ ταιριάζει η παροιμία ''στου κρεμασμένου το σπίτι μιλάνε για σχοινί…!''

--Διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως πριν 2 μέρες προς το ΕΣΡ για την απαράδεκτη πολιτική του δημοτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού (ΔΗΡΑΣΚ), κατηγορώντας  την δημοτική αρχή ότι: ‘’κλείνει το στόμα, διαστρεβλώνει, λογοκρίνει, περιορίζει το δικαίωμα έκφρασης, καλλιεργεί την αντιδημοκρατικότητα και την φασιστική νοοτροπία στην μικρή μας κοινωνία’’, και καταλήγαμε: ’’η δημοτική αρχή θα κατανοήσει όλα αυτά όταν βρεθεί στην θέση μας. Όταν θα τους κλείνουν το στόμα, θα τους διαστρεβλώνουν, θα τους λογοκρίνουν και θα τους περιορίζουν το δικαίωμα έκφρασης. Όταν θα υφίστανται αυτά που τώρα επιβάλλουν’’.
--Να λοιπόν το αποτέλεσμα πριν ΄΄αλέκτωρ λαλήσει τρίς΄΄ δηλ. πριν ακόμη γίνουν αντιπολίτευση!!! Προς τι όμως η προσφυγή; Εμείς λέμε: ‘’Ευτυχώς! Σας χρειάζονταν! Καλά να πάθετε!!’’

-   Όσο για το ιδιωτικό κανάλι:  δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε (αυστηρά) την πολιτική του (περιεχόμενο και διαδικασίες) γιατί αποτελεί μια επιχείρηση που δρα στα πλαίσια της αγοράς και η ιδία έχει την ευθύνη της ποιότητας της πληροφόρησης και της διασκέδασης που προσφέρει. Τα πράγματα διαφέρουν με τον ΔΗΡΑΣΚ που είναι δημοτικό μέσο και την δημοτική αρχή.
-    Σε επίπεδο δεοντολογίας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι: ως δημοτική παράταξη και ως φυσικο πρόσωπο δεν έχουμε να καταγγείλουμε φαινόμενα αποκλεισμού μας από το συγκεκριμένο κανάλι.  Αντίθετα στην διαμορφωμένη κατάσταση μονοπαραταξιακής δημοτικής πληροφόρησης στο νησί μας, η ύπαρξη της ‘’κόσμος TV ‘’ και γενικότερα της ιδιωτικής τηλεόρασης παίζει εξισορροπητικό και θετικό ρόλο.
-    Η ποιότητα των μέσων δημοσιάς και δημοτικής πληροφόρησης είναι αυτό που θα υποχρεώσει και την ιδιωτική τηλεόραση να σταθει λίγο μακριά από την ανάγκη των δεικτών τηλεθέασης και κέρδους βελτιώνοντας την ποιότητα της. Ο κ. Δήμαρχος Κω και η δημοτική μας αρχή πρέπει να κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους (μας) και μετά να καταγγέλλουν και να κατηγορούν πολίτες-επιχειρηματίες.
-    Όσο για τις καταγγελίες της δημοτικής αρχής εκτιμούμε ότι: 1) το ίδιο το κανάλι θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις και 2) δεν ήταν ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να εμπλακούν δημοτικοί υπάλληλοι σε καταγγελίες προς το ΕΣΡ σε μια υπόθεση καθαρά πολιτικού χαρακτήρα.

Νίκος Μυλωνάς
Εκπρόσωπος της Σ.Ε. στο δημοτικό συμβούλιο