Αίτηση του Νίκου Μυλωνά προς τη δ/νση τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς: δ/νση τεχνικών υπηρεσιών Δήμου
κοιν. Σωματείο εργαζομένων Δήμου Κω
Αίτηση του
Νίκου Μυλωνά
(δημοτικός σύμβουλος)
Κως 24-3-2010

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο 23-3-10 έγιναν ‘’καταγγελίες’’ που αφορούν τα τεύχη επιμετρήσεων ή των λογαριασμών του έργου των ποδηλατοδρόμων στις οδούς Αβέρωφ και Κανάρη. Το γεγονός έχει πρωτίστως τεχνικό και υπηρεσιακό χαρακτήρα και μετά πολιτικές διαστάσεις.

Η μια πλευρά είναι οι 2 ‘’αντιπολιτευόμενες παρατάξεις’’ που προσπάθησαν να παρακάμψουν το τεχνικό-υπηρεσιακό στοιχείο και επικέντρωσαν στον κολασμό της δημοτικής αρχής. Όμως δεν αποφεύγονται έτσι ερωτήματα τεχνικό-υπηρεσιακά. Υπάρχουν λάθη στα έγγραφα; Πιεστήκαν οι μηχανικοί να συντάξουν δημόσια έγγραφα ώστε να ωφεληθεί οικονομικά ο εργολάβος; Υπάρχει φατριασμός μέσα στις υπηρεσίες που οδηγεί επιλεκτικά στην δημοσιότητα δημόσια έγγραφα;

Από την άλλη πλευρά η δημοτική αρχή ρίχνει όλο το βάρος στις υπηρεσίες, νίπτοντας τας χείρας της. Αφήνει ακάλυπτες δημοτικές  υπηρεσίες παραπέμποντας την εκκαθάριση της υπόθεσης στην δικαιοσύνη! Καταλογίζει υπηρεσιακή υστέρηση και μη παραγωγικότητα.  Αναμοχλεύει το παρελθόν, στοχοποιεί συγκεκριμένους υπαλλήλους. Φροντίζει μόνο να εξασφαλίζει πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης και αναλαμβάνοντας την ευθύνη που πιθανά της αναλογεί.

Σας παρακαλούμε:

1. να μας δώσετε θεωρημένα τα στοιχεία που βρήκαν στην δημοσιότητα.

2. να αιτιολογήσετε τεχνικά ερωτήματα που κατατεθήκαν: ‘’διαγράμμιση οδοστρωμάτων, 2.600 μεταλλικοί ανακλαστήρες, βάση ιστών 1.00Χ1.00Χ1.50 και για την διαφορά στην ποιότητα των κυβόλιθων από γρανίτη σε τσιμέντο.

3. Σεβόμενοι την αυτοτέλεια των δημοτικών υπηρεσιών και την αυτονομία των εργαζομένων  απέχουμε από το κλίμα που δημιουργείται. Τονίζουμε όμως την κατά την γνώμη μας πλημμελή εκτέλεση από άποψη ποιότητας του έργου των ποδηλατοδρόμων που μας έχει παραδοθεί. Θέλουμε να γνωρίζουμε αν έγινε προσωρινή ή οριστική παραλαβή του έργου. Θα γίνουν παρακρατήσεις για τις μη ολοκληρωθείσες εργασίες;

Σας ευχαριστούμε.

Για την Σ.Ε. Νίκος Μυλωνάς