Ο «Ξένιος Ζευς» δε μένει πια εδώ!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Η νέα επιχείρηση εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας από τους μετανάστες που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο τριήμερο είναι προφανές ότι αποτελεί έναν ακόμα επικοινωνιακό τακτικισμό από την πλευρά της κυβέρνησης, που δεν πρόκειται να δώσει ουσιαστική λύση στο μακροπρόθεσμο ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Οι μαζικές προσαγωγές δικαίων και αδίκων, η αντιμετώπιση των μεταναστών ως παιδιών ενός κατώτερου θεού και η στοχοποίησή τους για όλα τα δεινά που βιώνει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, δεν συνάδουν ούτε με τον ελληνικό πολιτισμό ούτε με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά ούτε με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως διατείνεται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουμε ότι μόνο η χάραξη μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της Ε.Ε., με σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών, πλήρη πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου για όλους τους αιτούντες διεθνή προστασία, ειδική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αξιοποίηση των προγραμμάτων εθελοντικού επαναπατρισμού και στήριξης των κρατών προέλευσης μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Τονίζουμε επίσης την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στους χιλιάδες πρόσφυγες του δοκιμαζόμενου συριακού λαού που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους κάτω από δραματικές συνθήκες.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι δηλώσεις του κ. Δένδια ότι: «Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή (...)» καθιστούν σαφές ότι ο Ξένιος Ζευς δεν κατοικεί πλέον εδώ.

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/