Δημήτρης Βαγγέλης : Ας αντισταθούμε σε όσους κατέστρεψαν τις ζωές των παιδιών μας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οι οικονομίες μας χάθηκαν στο χρηματιστήριο. Αμφιβάλλουμε αν πάρουμε σύνταξη. Μας ζητάνε όλο και περισσότερα. Δουλεύουμε περισσότερο από κάθε ευρωπαίο. Πληρωνόμαστε περίπου τα μισά και το κόστος της ζωής μας είναι περίπου στα διπλά.

Άλλοι άνεργοι, άλλοι σε δουλειές του ποδαριού, άλλοι εργάτες που τους νοικιάζουν εταιρείες σε άλλες εταιρείες. Χρεωμένοι μέχρι τα μαλλιά στις τράπεζες. Μισθοσυντήρητοι που πριν το τέλος του μήνα, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά γιατί τα λεφτά έχουν φύγει, στο σούπερ μάρκετ, στα δίδακτρα για τα φροντιστήρια των παιδιών, σε υποχρεώσεις, ανάγκες, τιμολόγια τρελά σε επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν (ΔΕΗ, ΟΤΕ) υποτίθεται για να έχουμε χαμηλότερες τιμές.

Τελευταία ακούμε ότι θα πληρώνουμε γιατρούς και φάρμακα και αναρωτιόμαστε γιατί πληρώναμε στο ταμείο τόσα χρόνια; Πολλοί μουντζώνουν τα πτυχία τους. Όταν βγήκαν στο δρόμο για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής τους είπαν «ρετιρέ», ταγιέρ και οι ομιλούσες γραβάτες στην τηλεόραση, βλαστημάνε την τύχη τους αλλά θυμούνται και τα πτυχία των παιδιών τους.

Στις διάφορες Υπηρεσίες μας φέρονται ανάλογα με το μέσο που διαθέτουμε. Η ανάγκες μας εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβερνητική κάλυψη.
Είμαστε όλοι θυμωμένοι!
Σφίγγουν τα δόντια τίποτα γύρω τους δε δουλεύει καλά.

Τα λαμόγια τη βγάζουν ζάχαρη ,οι νταβατζήδες ,οι μεγαλόσχημοι, οι αεριτζήδες, οι γιάπηδες. Ότι και να κάνουν ατιμώρητοι.
Τρώνε τα λεφτά των ταμείων, κάνουν καρτέλ από το γάλα έως τη βενζίνα και δε συμβαίνει τίποτα, πρώτα ο θεός της αγοράς και του ανταγωνισμού, κι όταν ο θεός τους δεν τα πάει καλά καλούν το κράτος. Το πολύ να ασχοληθούν μαζί τους κάποιες ανεξάρτητες; αρχές, ώσπου να εκφυλισθεί η υπόθεση Τριάντα χρόνια τώρα η ίδια ιστορία.
Κλέβουν το γεωργό στο χωράφι και τον πολίτη στο παζάρι, τον εργάτη στην δουλειά του.

Μας λείπουν οι ποιητές, οι ζεστές κουβέντες ,ακόμα και η πολυτέλεια της αγωνίας για τα κοινά. Ακούμε: "έχουν όραμα, έχουν σχέδιο για το μέλλον της χώρας και του τόπου!"
Όχι! Μπάτε σκυλιά και αλέστε και αλεστικό μη δίνετε. Αυτό ήταν το σχέδιο τους!

Πολλά πρέπει να αλλάξουν! Πολλά που έχουν πρώτα σχέση με τις αξίες της κοινωνίας μας. Πολλά που έχουν σχέση με το περιεχόμενο και την ποιότητα της παραγωγής. Πολλά που πρέπει να παλέψουμε να αλλάξουν όσοι νιώθουμε ''χαμένοι στην σημερινή κατάσταση''.

Δημήτρης Βαγγέλης