Νίκος Μυλωνάς: Μέρα Μουσικής 21 Ιουνίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΘΕΜΑ: μουσική αντί για ψεύτικα λόγια
Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ μέρα ΜΟΥΣΙΚΗΣ21-6-2010

---Με χαρά και ικανοποίηση όπως μας ανακοινώθηκε κ. Δήμαρχος Κω μας μετέφερε από την Σύρο τα περί απόφασης από το περιφερειακό συμβούλιο έργων 34 εκ ευρώ για ένταξη στο μέλλον σε κάποια προγράμματα! Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα αυξάνουν αυτού του τύπου οι πληροφορίες. Όμως εμείς πρέπει να κρατάμε και μικρά καλάθια! Για πόσα χρόνια προγραμματισμού αφορούν αυτά τα έργα; Την προσεχή 10 ετία; 30 ετία; Μα ήδη κάποια από αυτά ήδη γίνονται. Άλλα είναι αμφιβόλου αναγκαιότητας και προτεραιότητας. Άλλα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Για παράδειγμα το εμπορικό λιμάνι της Κω. Χωρίς χωροθετηση, χωρίς μελέτες, χωρίς στοιχειώδη τεκμηρίωση αποφασίστηκε λέει για 6. εκ ευρώ. Μα επί ποιου πλάνου συζήτησε το περιφερειακό συμβούλιο; Μήπως αντί πολιτικής έχουμε χαρτοκοπτική και μοίρασμα πρόχειρων δεσμεύσεων προεκλογικού τύπου;
---Αντί να σχολιάσουμε παραπέρα τέτοιου τύπου τουριστικά ταξίδια και πρόχειρες εκδουλεύσεις, που επαναλαμβάνουν αυτό που γίνεται τόσα χρόνια στην τοπική πολιτική σκηνή και ένεκα του όποιου φράσαμε στον πάτο, ας σκεφτούμε θετικά!
Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα! Ας ακούσουμε μουσική! Η μέρα το καλεί!

Κάθε χρόνο μουσικοί κάθε είδους μαζεύονται για να γιορτάσουν και να μοιραστούν με όλο τον κόσμο το πάθος που τους ορίζει. Με τριήμερες εκδηλώσεις και φέτος από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου όλοι οι μουσικοί και όλη η μουσική γιορτάζουν.
Νέες ιδέες!
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια !
Όπως και κάθε χρόνο θέλει να προωθήσει, να βοηθήσει, ακόμα και να χρηματοδοτήσει αν γίνεται, κάθε μουσική προσπάθεια που θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων 21-23 Ιουνίου για την Αθήνα και 18 – 23 Ιουνίου Πανελλαδικώς.
Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς