Αποτελέσματα σχολικού διαγωνισμού ανακυκλώσιμων υλικών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Κω, διοργάνωσε στην αρχή του έτους, ένα σχολικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν τα Σχολεία Α' βάθμιας, Β' βάθμιας εκπαίδευσης και το «Σβουρένιο» Ειδικό Σχολείο.

Ο διαγωνισμός αυτός είχε επαναληφθεί το 2008, με λιγότερη συμμετοχή και είμαστε υπερήφανοι που φέτος η συμμετοχή ήταν αυξημένη και τα παιδιά παρακίνησαν και τους ίδιους τους γονείς να συμμετάσχουν στην ανακύκλωση.
Η φετινή σχολική χρονιά έλαβε τέλος καθώς και ο σχολικός διαγωνισμός ανακυκλώσιμων υλικών. Είμαστε λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα τρία πρώτα σχολεία, τα οποία συγκέντρωσαν τον περισσότερο όγκο ανακυκλώσιμων υλικών. Τα παρακάτω σχολεία θα λάβουν ένα συμβολικό βραβείο, το οποίο είναι προσφορά των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης με τα οποία έχουμε συνεργασία ως Δήμος. Το είδος του βραβείου θα οριστικοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύνσεις των σχολείων και ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ακολουθούν τα τρία πρώτα σχολεία κατά σειρά με βάση τον όγκο ανακυκλώσιμων υλικών ανά μαθητή.
1. Το Σβουρένιο ειδικό σχολείο, είναι το πρώτο σχολείο με 564 λίτρα/μαθητή (ανακυκλώσιμων υλικών).
2. Ο παιδικός Σταθμός Ιερού Λόχου, είναι το δεύτερο κατά σειρά σχολείο με 186 λίτρα/μαθητή (ανακυκλώσιμων υλικών).
3. Ο παιδικός Σταθμός Αμερικής, είναι το τρίτο κατά σειρά σχολείο με 121 λίτρα/μαθητή (ανακυκλώσιμων υλικών).
Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια, που έγινε από όλους τους μαθητές των σχολείων, όπου συμμετείχαν για την επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος, από μια πόλη καθαρή και ανθρώπινη για όλους μας. Σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ