Η Συμπαράταξη Ελπίδας για το ενδεχόμενο προσωρινής επαναλειτουργίας του bilbao

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΘΕΜΑ: Ευχόμαστε να μην ξεκινήσει η αυθαίρετη λειτουργία του bilbao όσο κι αν σεβόμαστε τις ανάγκες της υπηρεσίας αλλά και του κοινωνικού συνόλου για μια νέα ασφαλτόστρωση.

Κάτοικοι της περιοχής του ''Καινούργιου Τσεσιμέ'' όπου είναι εγκατεστημένη εδώ και μια 20 ετία η μηχανή παράγωγης ασφαλτομιγματος (bilbao) χωρίς καμιά δανειοδότηση, μας καταγγέλλουν ότι η δημοτική μας αρχή προτίθεται να το λειτουργήσει αυτές σήμερα-αύριο για να καλύψει ανάγκες της υπηρεσίας Οδοποιίας του Δήμου μας. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος με το γνωστό του στυλ δηλώνει: ''ότι πω εγώ, θα γίνει!''.
Ευχόμαστε να μην ξεκινήσει η αυθαίρετη λειτουργία του όσο κι αν σεβόμαστε τις ανάγκες της υπηρεσίας αλλά και του κοινωνικού συνόλου για μια επισκευή ή για μια νέα ασφαλτόστρωση.
Πρώτον γιατί δεν υπάρχει αδειοδοτηση!
Δεύτερο γιατί δεν υπάρχει στοιχειώδης περιβαλλοντική προστασία από ένα μηχάνημα πεπαλαιωμένο χωρίς φίλτρα και χωρίς προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας.
Τρίτο γιατί υπάρχει ήδη εδώ και καιρό συνεργασία με ιδιωτική επιχείρηση παράγωγης ασφαλτομιγματος που ευρίσκεται μακριά από κατοικημένη και καλλιεργουμένη περιοχή, η οποία έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Φανταζόμαστε ότι οι '' νομαρχιακές υπηρεσίες ελέγχου περιβάλλοντος της Νομαρχίας που λειτουργούν υπό το άγρυπνο βλέμμα του τόσο καλού και περιβαλλοντικά ευαίσθητου Νομάρχη μας, όπως ο ίδιος δήλωσε με αφορμή τα γεγονότα της Αλυκής, φροντίζουν γι αυτό!''.
Ενώνουμε την φωνή μας με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των καλλιεργητών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.
Ζητούμε να μην λειτουργήσει αυθαίρετα το bilbao.
Σε περίπτωση λειτουργίας του η δημοτική αρχή θα ταυτιστεί με όλες τις προηγούμενες που έκαναν το ίδιο πράγμα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Θα δείξει για μια ακόμη φορά ότι τους αντιγράφει.
Τότε για μας θα είναι μονόδρομος: η προσπάθεια σταματήματος της αυθαίρετης λειτουργίας του με όλα τα μέσα που ο νόμος μας παρέχει.

Συμπαράταξη Ελπίδας