Καταγραφή χρήσεων γης - πολεοδομική οργάνωση Δήμου Κω

Στήλη: Νέα

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κω, θα γίνει παρουσίαση του συστήματος "Καταγραφή χρήσεων γης - πολεοδομική οργάνωση Δήμου Κω".

Με την λειτουργία του συστήματος οργανώνεται το Τμήμα Πολεοδομικών και Τοπογραφικών Μελετών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Οι μηχανικοί του Τμήματος σε πρώτη φάση και στην συνέχεια οι επαγγελματίες του χώρου (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, κτηματομεσίτες κλπ) μέσω διαδικτύου, αποκτούν πρόσβαση σε μία ολοκληρωμένη και ενιαία βάση γεωγραφικών πληροφοριών με επικαιροποιημένα και ακριβή δεδομένα.

Ταυτόχρονα οι χρήστες μπορούν μέσω του συστήματος, να ανακτούν, να προβάλλουν, να εκτυπώνουν, να επεξεργάζονται το σύνολο της χωρικής και περιγραφικής πολεοδομικής πληροφορίας του Δήμου, δηλαδή χρήσεις γης, πολεοδομικά διατάγματα που σχετίζονται με τα οικοδομικά τετράγωνα, όρους δόμησης, ρυμοτομικά σχέδια, γραμμές αιγιαλού κλπ.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και η ταχύτερη και απροβλημάτιστη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Η ανάπτυξη του συστήματος έχει βασιστεί σε ανοικτά πρότυπα αρχιτεκτονικής, ώστε να είναι εύκολη η περαιτέρω ανάπτυξη της σε εφαρμογές ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά αναφέρονται δύο μόνο από τις πολλές εφαρμογές τους:

- Η λειτουργία αμφίδρομης επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου, με πολίτες που θέλουν να αναφέρουν βλάβες ή προβλήματα και να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την αποκατάστασή τους, στα πρότυπα που λειτουργεί σήμερα η “γραμμή του δημότη”.

- Η χρήση της βάσης δεδομένων από επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος για την δημιουργία τουριστικών οδηγών και εικονικών περιηγήσεων.