Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Βραβείου Νεότητας "Καρλομάγνος"

Στήλη: Νέα

Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα "Καρλομάγνος" του Άαχεν για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας "Καρλομάγνος" 2009. Το Βραβείο έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων και τη συμμετοχή τους σε δράσεις ευρωπαϊκού χαρακτήρα που προάγουν την κοινή αντίληψη για τη ευρωπαϊκή ταυτότητα και δίνουν το παράδειγμα για τη συμβίωση των Ευρωπαίων ως κοινότητα.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Ρόδη Κράτσα, τους ευρωβουλευτές κυρίους Γεώργιο Παπανικολάου και Ιωάννη Τσουκαλά και από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Φοιτητών Διεθνών Υποθέσεων (SAFIA) κ. Κωνσταντίνο Γεώργαλο, πρότεινε, μεταξύ έξι σχεδίων, ως υποψήφιο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελική φάση του διαγωνισμού το σχέδιο "Πάρε Θέση" των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ΕΛΙΞ και Κίνηση Φοιτητών για τη Ένωση της Ευρώπης (AEGEE). Με το εν λόγω σχέδιο κατεβλήθη προσπάθεια να ενημερωθούν οι νέοι της χώρας μας για τη σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου 2009 ούτως ώστε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Τώρα αρχίζει η δεύτερη φάση με την εξέταση των 27 σχεδίων (ένα από κάθε κράτος μέλος) από ευρωπαϊκή την επιτροπή που θα αποτελούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τρεις ευρωβουλευτές και τέσσερις εκπρόσωποι του Ιδρύματος "Καρλομάγνος" και την επιλογή των τριών σχεδίων που θα βραβευτούν.

Το Βραβείο για το πρώτο σχέδιο συνοδεύεται με 5.000 ευρώ, το δεύτερο με 3.000 και το τρίτο με 2.000.

Η απονομή του Βραβείου θα γίνει στις 11 Μαΐου, στο Άαχεν, παρόντων όλων των υποψηφίων.