Νέος ρόλος για τους συμβασιούχους πυροσβέστες

Στήλη: Νέα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για την δημιουργία ενός σύγχρονου σώματος πολιτικής προστασίας, προχώρησε σήμερα στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την αναβάθμιση του ρόλου των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετέχει επίσης κλιμάκιο του Προεδρείου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετέχει επίσης κλιμάκιο του Προεδρείου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

 

Κατά την έναρξη των εργασιών της ομάδας, χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας εκφράζοντας την πολιτική βούληση για τη διευθέτηση της χρόνιας αυτής εκκρεμότητας και την ένταξη των συμβασιούχων πυροσβεστών στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της δασοπροστασίας και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Οι συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξει σε ένα πόρισμα που θα αφορά το νέο σώμα Πολιτικής Προστασίας αλλά και σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που θα προωθηθεί για ψήφισμα στη Βουλή.