Δαυίδ Γερασκλής: ο Δήμος της Κω βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων στα περιβαλλοντικά ζητήματα

Στήλη: Νέα

Ο καθαρισμός της παραλίας στην Λάμπη που είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της 80 ΑΔΤΕ και στον οποίο συμμετείχαν ένστολοι συμπολίτες, αλλά και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο OCEANIS.

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι για τον Δήμο της Κω μια ευκαιρία να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της κοινωνίας ευαισθητοποιώντας τους πολίτες, κάνοντας τους συμμέτοχους στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2007 με στόχο την αειφόρο αντιμετώπιση μεγάλων ζητημάτων όπως η διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, η βιώσιμη μετακίνηση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η προστασία - ανάδειξη και αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, κ.α.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκαν 2 εκδηλώσεις. Ο καθαρισμός της παραλίας στην Λάμπη που είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της 80 ΑΔΤΕ και στον οποίο συμμετείχαν ένστολοι συμπολίτες, αλλά και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο OCEANIS.

Η 2η εκδήλωση οργανώθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου της Κω, σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά για όλα αυτά τα ζητήματα.

Έτσι τα παιδιά φύτεψαν λουλούδια σε ένα παρτέρι στο πάρκο της Μητρόπολης το οποίο και θα «υιοθετήσουν» για τα επόμενα χρόνια. Επίσης ανακύκλωσαν απορρίμματα και έμαθαν μέσα από το παιχνίδι πόσο σπουδαία ενέργεια είναι η προστασία του πράσινου και του νερού.

Ο Δήμος της Κω έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι με ουσιαστικές και όχι συμβολικές ενέργειες, βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων στα περιβαλλοντικά ζητήματα και με την ίδια θέρμη θα συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια που έχει αγκαλιάσει το σύνολο της κοινωνίας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ ΔΑΥΙΔ