Οικολογική Παρέμβαση - Η νέα πολιτική δύναμη της Κω είναι έτοιμη

Στήλη: Νέα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
για την  ΚΩ

Ακούμε για νέες παρατάξεις.και νέους πόλους
Γνωρίζουμε και τις παλαιές
Και διερωτόμαστε
Ποια παράταξη μπορεί ν ασχοληθεί και να λύσει θέματα όπως τα παρακάτω? Υπάρχει διάθεση από κάποια?
Δεν είναι σκοπός δικός μας να γίνουμε άλλη μια πολιτική δύναμη σαν τις άλλες .Ελπίζουμε να μπορέσουμε να προβληματίσουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις και πιθανόν να προσαρμόσουν τις θέσεις μας στα προγράμματά τους
Για να δούμε ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά και καλό θα ήταν να αποφύγουν τις δικαιολογίες του γνωστού ύφους ... « δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα»
Δε φτάνουν οι καταγγελίες των ιδιωτών, οικολογικών και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ οργανώσεων και οι μεμονωμένες πράξεις και προτάσεις από δημότες-οικολόγους
Πρέπει να πάρουν θέση και οι δημοτικές παρατάξεις

• Θέλουμε πόλη και νησί βιώσιμα, συμφιλιωμένα με το περιβάλλον

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΚΩ, ΘΕΛΕΙ ΑΝΕΜΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, με πραγματική ποιότητα ζωής
• Αποτελεσματική δημόσια συγκοινωνία , κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πεζών, πόλεις φιλικές στο περπάτημα και το ποδήλατο, προσπελασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στις υπηρεσίες,(δήμος, τράπεζες κλπ)
• Απόλυτη υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και της συνταγματικής προστασίας της δασικής γης.
• Προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, στήριξη των διεκδικήσεων για νέους ελεύθερους χώρους, προστασία και πρασίνισμα ρεμάτων, ενοποιήσεις ακάλυπτων χώρων, ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων , πράσινο στις σχολικές αυλές, κίνητρα για «πράσινες στέγες» στις ταράτσες.

• Παρεμβάσεις σε όσα υπονομεύουν την υγεία μας. Συνθήκες που ενθαρρύνουν το ποδήλατο και το περπάτημα, πολιτικές πρόληψης των τροχαίων, στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού , προώθηση των βιολογικών προϊόντων. Δημόσια ποδήλατα στα δημόσια PARKING για όλους. Οι ποδηλατόδρομοι ήταν μια χρήσιμη αρχή που όμως αξιοποιήθηκε μόνο τουριστικά. Πρέπει να προχωρήσουμε άλλο ένα βήμα

Προστασία από την ηχορύπανση και την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση (όπως από κεραίες κινητής τηλεφωνίας), συστηματική ενημέρωση για θέματα υγείας και διατροφής. Άμεση απομάκρυνση κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία η βρεφονηπιακούς σταθμούς..
• Πολιτικές που αντιμετωπίζουν τα ναρκωτικά ως θέμα δημόσιας υγείας και όχι δημόσιας τάξης, προσανατολισμένες στην ελαχιστοποίηση της βλάβης.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙ ΒΙΩΣΙΜΑ, συμφιλιωμένα με το περιβάλλον
• Ολοκληρωμένες πολιτικές για μείωση και ανακύκλωση των σκουπιδιών: Διαλογή στην πηγή με τριπλούς κάδους ανακύκλωσης σε κάθε γωνία, προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης, λιπασματοποίηση για τα υπόλοιπα οργανικά σκουπίδια..
• Εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση ανανεώσιμων πηγών, ώστε να προστατευτεί τόσο η τσέπη μας όσο και το κλίμα του πλανήτη.

Πρόγραμμα ΜΟΝΩΣΗ για τα κτίρια, «ηλιακές στέγες» με φωτοβολταϊκά, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους δημοτικούς χώρους.

Έκπτωση δημοτικού φόρου η δημοτικών τελών σε όσους επαγγελματίες- επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εφαρμόζουν ανακύκλωση-κομποστοποίηση
( μοριοδότηση για κάθε περίπτωση)

Κατάργηση της πλαστικής σακούλας των καταστημάτων με κίνητρο τη μείωση δημοτικού φόρου η τελών
• Βιώσιμη διαχείριση του νερού. Προγράμματα εξοικονόμησης σε όλα τα επίπεδα, χωριστό δίκτυο για μη πόσιμες χρήσεις με επαναχρησιμοποίηση του νερού από το βιολογικό καθαρισμό.
Η Ευρωπαϊκή ένωση λέει ότι
-Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν αλλά αποτελεί κληρονομιά που πρέπει να
προστατεύεται και να τυγχάνει της κατάλληλης διαχείρισης

Σε κάθε πλατεία και μια βρύση Δωρεάν νερό να πίνεις η να γεμίζεις ένα (1) λίτρο
1)Έτσι συνεχίζεται η παράδοση των βρυσών-πηγών της Κω
2)Έτσι θ αναγκάζονται να φροντίσουν και τη ποιότητα του νερού ακόμα περισσότερο
3) θα μειωθεί η ακατάσχετη κατανάλωση μισολιτρων εμφιαλωμένων που τα πλαστικά τους καταλήγουν στη χωματερή
Εκμετάλλευση και καθαρισμός των λιμνοδεξαμενών της Κω.
Τοποθέτηση δεξαμενών- βυτίων για ανάγκες κατάσβεσης πυρκαγιάς στα δάση μας κοντά στις πηγές.
• Φροντίδα και προστασία για τα ζώα και τα πουλιά της πόλης.

Ελεγχόμενη διακίνηση στις ουσίες που χρησιμοποιούνται για «φόλες», βήματα για επιστροφή της φύσης στην πόλη, παρεμβάσεις στις δραστηριότητες που συνδέονται με προβληματική διαβίωση ή απάνθρωπη μεταχείριση ζώων, ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών κατοικίδιων και για την καθαριότητα της πόλης.

Αυστηρά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για αφοδεύσεις των κατοικίδιων σε δρόμους και πάρκα.

Απαγόρευση ανοίγματος νέων δρόμων και τοποθέτησης ασφάλτου σε οποιαδήποτε δασική περιοχή

Δημιουργία κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και υποστήριξη των υπαρχόντων κέντρων. Δωρεάν στείρωση για όλα τα ζώα ή επιδότησή της στους τοπικούς κτηνίατρους..

Μεταφορά του ΜΠΙΛΜΠΑΟ (χώρος παραγωγής και ασφαλτόπισσας) σε χώρο που δεν ενοχλεί, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Φυσικές επεμβάσεις και αξιοποίηση υπαρχόντων εγκαταστάσεων σε περιοχές που χρησιμοποιούνται από τους δημότες για πικ νικ μέσα στη φύση. Τσουκαλαριά, Μαυροκάμπια, Κονιαριό. Πλάκα Συνεχείς καθαρισμοί και σύστημα πυρασφάλειας.

Κατάργηση των θυρών (στις δασικές περιοχές)) που δεν επιτρέπουν τη πρόσβαση στη φύση όχι μόνο στους φυσιολάτρες αλλά και σε πυροσβεστική και αστυνομία.

Απομάκρυνση των ελεύθερων (καταστροφικών για τη φύση) κατσικιών από τα δάση μας. Κατάσχεσή τους και απόδοση σε άπορες οικογένειες και στο γηροκομείο με δωρεάν σφαγή στα δημοτικά σφαγεία της Κω

Τα «φυσικά» εμπόδια που δεν επιτρέπουν τη πρόσβαση λουόμενων σε παραλίες ξενοδοχείων αλλά και άλλες παραλίες να απομακρυνθούν(βράχια ,αναχώματα κλπ)

Ο δήμος πρώτος να προσφέρει σοβαρό ποσό για τη καταπολέμηση της βαμβακίασης και ας μην είναι στην ευθύνη του. Τα οφέλη των οικοτουριστών είναι του δήμου και όλων μας.

Να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της ενεργής χωματερής της Κω .Να μην τροφοδοτείτε ούτε με ξερά χόρτα , ούτε με ξύλα από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ιδιώτες. Να περιφραχθεί σωστά ο χώρος και να φυλάσσεται..

ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ.

Κάθε χρόνο να βοηθάει ο δήμος και η υπηρεσία καθαριότητας στους καθαρισμούς των αρχαιολογικών χώρων όταν οι κυβερνόντες κωφεύουν. Όχι στο τέλος της τουριστικής περιόδου και μόνο αν βοηθήσουν οι εθελοντές.

Οργάνωση και υποστήριξη του δικτύου εθελοντών και εθελοντικών συλλόγων. Οχι μόνο να ζητάμε απ αυτούς αλλά να προσφέρουμε κιόλας σε αυτούς

Να εκποιηθούν όλα τα ΙΧ οχήματα των δημοτικών υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων και των δημάρχων) και ν αγοραστούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα δίνοντας πρώτοι το καλό παράδειγμα.

Νέο λιμάνι με πρόσβαση από κρουαζιερόπλοια ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Δημιουργία τεχνιτών ναυαγίων για ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού και απαγόρευση ανεξέλεγκτης βύθισης παλαιών πλοίων

Προσπάθεια προσέλκυσης μαθητών για 5ήμερες εκδρομές από τον Ενιαίο φορέα τουρισμού του νησιού για να σφύζει από τουρισμό το νησί μας από τον Απρίλη με χιλιάδες τουρίστες όπως γίνεται σε Ρόδο και Κέρκυρα. Κάτι ξέρουν εκείνοι

Αξιοποίηση των δασικών και ορεινών εκτάσεων με ανάπτυξη οικοτουριστικών δράσεων για να επιμηκύνουμε τη τουριστική περίοδο

Επικεφαλής των δημοτικών ΜΜΕ (για θέματα ειδήσεων και πολιτικής – τοπικής ενημέρωσης) να μην είναι δημοτικός σύμβουλος αλλά εκπρόσωπος ψηφισμένος από το σύλλογο των δημοσιογράφων της Κω ο οποίος δε θα είναι υπάλληλος στον ΔΗΡΑΣ.

Ενεργειακές ταυτότητες δημοσίων κτηρίων. Με προβλεπόμενες μονώσεις , συντηρήσεις θέρμανσης , a/c κλπ

Δημιουργία δημοτικής πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού και αξιοποίηση των συλλόγων στις περιπτώσεις αγώνων με προσέλκυση θεατών η αθλητών από άλλες περιοχές

Αναβάθμιση του ... «σκουπιδότοπου» της ALEXANDER FASHION

Αναβάθμιση της περιοχής Θερμών

Ανάδειξη του χώρου του υδροβιότοπου ως συνεδριακό αλλά και ως επισκέψιμο χώρο με διαμονή σε σκηνές για παιδιά. (προσκόπους, παιδιά οδηγισμού, ΑΜΕΑ) απ όλη την Ελλάδα. .

Ανάδειξη του χώρου του Ιπποκράτειου ιδρύματος και συνεχή χρήση του συνεδριακού κέντρου του κάτι που θα το κάνει ακόμα πιο γνωστό.(υποχρεωτικά απ όλες τις δημοτικές παρατάξεις που θα δίνουν το παράδειγμα για τις συναντήσεις τους)

Υδροδότηση κάθε σπιτιού στη Κω σε όποιο υψόμετρο και αν βρίσκεται (ακόμα και με συνεισφορά των ενδιαφερομένων ) για να μην αναγκάζονται οι δημότες να προχωρούν σε παράνομες γεωτρήσεις. Εναλλακτικά να υπάρχει βυτίο που θα μεταφέρει νερό στους δημότες.

Μόνιμη λειτουργία φορτηγού του δήμου για παραλαβή ογκωδών αντικειμένων και μπαζών.

Χρήση ηλιακών συλλεκτών στους φωτιζόμενους στύλους της ΔΕΗ.

Αλλαγή λαμπτήρων σε όλο το δίκτυο και στα δημοτικά-δημόσια κτήρια με ηλεκτρονικές οικονομικές λάμπες.

Μόνωση όλων των κτιρίων και έκπτωση δημοτικών τελών σε όσους βάλουν μόνωση και αλλάξουν πόρτες και παράθυρα με νέου τύπου.

Κάδοι συλλογής μπαταριών – λαμπτήρων σε όλα τα δημόσια δημοτικά κτήρια.

Έλεγχος στα συνεργεία (ιδιωτικά και δημοτικά) για σωστή συλλογή καμένων ορυκτελαίων –φθαρμένων μπαταριών

Κάδοι ανακύκλωσης (και γυαλιού) παντού και ιδιαίτερα σε δημόσια δημοτικά κτίρια εφορία τράπεζες κλπ

Μείωση πρόσβασης οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Κίνητρα για χρήση ποδηλάτων μοτοποδηλάτων μοτοσικλετών , ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων με άδεια μοτοποδηλάτου

Σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους
-Οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων για το κυνήγι με αυστηρά πρόστιμα για παράβαση αυτών των χώρων η για λαθροθηρία. Ο έλεγχος να γίνεται από δημοτική υπηρεσία και όχι μόνο από θυροφύλακες
-Αυστηρές ποινές σε όσους πετούν σκουπίδια η φυσίγγια στη φύση.
-Δημιουργία πεζοπορικών και ποδηλατικών μονοπατιών επιπέδου Ε4

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ελευθερία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις
• Μέριμνα για τις ιδιαίτερες ανάγκες παιδιών, ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων, στο πλαίσιο μιας πόλης φιλικής στο περπάτημα. Πραγματικά προσπελάσιμοι δημόσιοι χώροι, συγκοινωνίες και δημοτικές εγκαταστάσεις, ειδικό πρόγραμμα ΠΡΟΣΒΑΣΗ και για τα υφιστάμενα ιδιωτικά κτίρια, προγράμματα φροντίδας στο σπίτι προσιτά σε όλους όσους τα έχουν ανάγκη.
• Ο Δήμος σε ρόλο γέφυρας μεταξύ Ελλήνων και ξένων κατοίκων της πόλης, για διευκόλυνση της ζωής των νόμιμων μεταναστών και προσφύγων αλλά και για ουσιαστικότερη γνωριμία μας με τους ιδιαίτερους πολιτισμούς τους. .
• Ουσιαστικές παρεμβάσεις για όσους έχουν πρόβλημα στέγης: απόθεμα κοινωνικής κατοικίας, , ειδικά προγράμματα απασχόλησης, κέντρα επείγουσας φιλοξενίας και υποστήριξης, μακροχρόνια προγράμματα επανένταξης και για τις «δύσκολες» κατηγορίες αστέγων, στήριξη του αιτήματος για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
• Περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια στο Δήμο.
Κατάργηση προβολής του δημοτικού συμβουλίου στην ΔΤ (για να μπορέσει να δουλέψει ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο και να σταματήσουν οι τσακωμοί για το θεαθήναι )
Ενισχυμένα μέτρα διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου.

Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ...
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Είμαστε εδώ.
Η νέα πολιτική δύναμη της Κω είναι έτοιμη
Ελάτε μαζί μας
Για μια «πράσινη» Κω

Συντονιστική επιτροπή
Κάπας Νίκος 6972279461
Ζαίμης Μάνος 6949077635
Σιδέρης Χρήστος 6977000901