Αρθούρος Ζερβός προς τον Δήμαρχο Δικαίου: το 2012 το υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ στην Κω

Στήλη: Νέα

Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπάθειες για την έγκαιρη υλοποίηση των έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που αναμένονται το 2012 και την αναβάθμιση της υποδομής του ηλεκτρικού συστήματος στην Κω. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων μεταφοράς ανέρχεται σε 31 εκατ. €.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την απαντητική επιστολή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αρθούρου Ζερβού, προς τον Δήμαρχο Δι-καίου, κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιο ο οποίος με το υπ' αριθμ. πρωτ. 3008/10-5-2010 έγγραφό του ζητούσε να πληροφορηθεί τις προθέσεις της επιχείρησης μετά την αλλαγή της διοίκησης και προειδοποιούσε για νέες αντιδράσεις.

Στην επιστολή του, ο κ. Ζερβός αναφέρεται στις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού και στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οδήγησαν τελικά στην απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε συνολική υπογειοποίηση του δικτύου και εξηγεί ότι για την υλοποίηση αυτής της απόφασης απαιτούνται νέες μελέτες οι οποίες όπως επισημαίνει «έχουν ήδη δρομολογηθεί».