Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Κω

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Σήμερα στις 03.45, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος - Σύμη - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Λειψοί - Πάτμος - Πειραιάς), ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Ψερίμου, μέλη του πληρώματος είχαν αντιληφθεί την παρουσία λέμβου, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας και με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Στο σημείο έσπευσε αρχικά ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος από Κάλυμνο και λίγο αργότερα ένα δεύτερο, από Κω, εντοπίζοντας σε μικρή απόσταση από το ακρωτήριο ΣΚΑΝΔΑΡΙ (περιοχή Αμμόγλωσσας Κω), μία φουσκωτή κωπήλατη λέμβο, με επιβαίνοντες τέσσερις αλλοδαπούς (μία γυναίκα, έναν άνδρα και δύο ανήλικους), χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Οι μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα, έχοντας ξεκινήσει από τις έναντι τουρκικές ακτές, παρελήφθησαν με ασφάλεια από το πλήρωμα του πλωτού Λ.Σ. και μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Κω μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο, για ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση για το περιστατικό, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ η λέμβος παρουσίασε εισροή υδάτων και καταστράφηκε.