Μέχρι τις 20 Απριλίου ο Διαδικτυακός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους e-movie

Στήλη: Κινηματογράφος

emovie.gr

Ο Πανελλήνιος Διαδικτυακός Διαγωνισμός e-movie συνεχίζεται δυναμικά, καθώς το ενδιαφέρον των φοιτητών για να συμμετάσχουν αποδεικνύεται μεγάλο. Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού έχουν καταγραφεί 580 εγγεγραμμένοι χρήστες, 2800 διαφορετικοί επισκέπτες, περισσότερες από 5700 επισκέψεις, και έχουν αναρτηθεί 28 ταινίες μικρού μήκους!

Ο διαγωνισμός e-movie, που αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ να δημιουργήσουν τα δικά τους βίντεο και ταινίες μικρού μήκους, και να προβάλλουν το καλλιτεχνικό τους έργο στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.emovie.gr

Ταυτόχρονα, ο διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην λήψη και επεξεργασία βίντεο, με τη συνδρομή σύγχρονων πολυμεσικών εργαλείων και του Διαδικτύου. Το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, και έχει αυτόν ακριβώς το στόχο: να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους χρήστες σε θέματα που αφορούν στην δημιουργία μιας βίντεο παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του e-movie οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πολυμεσικούς οδηγούς, όπου παρουσιάζονται η θεωρία και καλές πρακτικές για την δημιουργία μιας τεχνικά άρτιας βίντεο παραγωγής. Αναλυτικά, το υλικό που διατίθεται είναι οργανωμένο στις παρακάτω ενότητες: Θεωρία, βίντεο, Ηχοληψία, Κάμερα, Φωτισμός, Premontage, Επεξεργασία, Εξαγωγή και Κωδικοποίηση.

Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει μόνος του ή σε ομάδα συνεργασίας έως 4 ατόμων και να αναρτήσει μια ή και περισσότερες δημιουργίες του στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, μέχρι την 20η Απριλίου 2010.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν κατά 50% από το κοινό στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (μέχρι την 5η Μαΐου 2010) και κατά 50% από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής: o αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ κ. Γρηγόρης Πασχαλίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Εϊπίδης και ο σκηνοθέτης κ. Μάρκος Χολέβας.

Με σκοπό τη μέγιστη διαφάνεια και την αντικειμενική βαθμολόγηση κάθε προσπάθειας, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα μελετήσει και θα προτείνει για βράβευση, φοιτητές ή ομάδες φοιτητών, των οποίων οι δημιουργίες διακρίνονται για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, την ποιότητα, την πληρότητα, αλλά και την θετική τους αξιολόγηση από το κοινό. Η επιλογή του θέματος είναι ελεύθερη και κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια τα 10 λεπτά.

Οι 3 ταινίες που θα διακριθούν, θα ανακοινωθούν στις 7 Ιουνίου, και οι νικητές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση τον ίδιο μήνα, με έπαθλα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.emovie.gr ή να επικοινωνήσουν με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και μηχανικών ΗΥ, Τομέας Τηλεπικοινωνιών, Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων, Υπόγειο κτιρίου Γ’ Πολυτεχνικής Σχολής, Τηλ:, 2310995089, avlab-info @ auth.gr.