Νέος κύκλος μαθημάτων από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Στήλη: Πρόσφατα

ΕΟΔ ΒΣΔ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με έδρα τη νήσο Κω θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο μαθημάτων, με θέματα:

Α' Βοήθειες, Μαζικές Καταστροφές, Υγρό στοιχείο,Τηλεπικοινωνιών, Ορεινής Διάσωσης, κλπ.

Όποιος/α ενδιαφέρεται να ενταχθεί στην ΕΟΔ ΒΣΔ προσφέροντας την βοήθεια του στο κοινωνικό σύνολο, δεν έχει παρά να επικοινωνήσει στο 22420 22007 διαθέσιμο όλο το 24ωρο και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Έναρξη Μαθημάτων 30 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο παλαιό σχολείο στο Πλατάνι.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που αποτελείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους εθελοντές πολίτες, με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας όπου χρειάζεται οργανωμένη και εξειδικευμένη υποστήριξη σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, μαζικών καταστροφών ή άλλων ειδικών καταστάσεων, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η Ε.Ο.Δ. επιχειρεί σε εθελοντική βάση από το 1978 και από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει 34 παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας σε όλη την Ελλάδα και στελεχώνεται από 2500 περίπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση.

Είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. Μητρώου έξι (6) καθώς επίσης και από το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005. Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ.* με Αρ. Μητρώου 14) όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO**). Έχει ειδικό καθεστώς συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα ενώ είναι πλήρες μέλος στους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης ανά ειδικότητα προσφέροντας έτσι στα μέλη της το αρτιότερο δυνατό επίπεδο τεχνογνωσίας. Στις 14 Οκτωβρίου 2006, εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στην Διεθνή Επιτροπή Ορεινής Διάσωσης ICAR ( International Commision for Alpine Rescue) και είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει πιστοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Σκύλων Διάσωσης IRO (International Rescue Dog Organisation). Τέλος, από τις 7 Ιουνίου 2010 είναι πλήρες μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας θαλάσσιας διάσωσης I.M.R.F. (International Maritime Rescue Federation) .

Το παράρτημα της ΕΟΔ ΒΣΔ λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2003.

* Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης Συνεργασίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. (International Expanding Cooperation's Department of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs)

** European Commission Humanitarian aid Office.

Ιστοσελίδα κεντρικής Διοίκησης: www.hrt.org.gr