Σημειώσεις της τελευταίας ώρας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτική

*

-γράφει ο Σπύρος Α. Γεωργίου-

Η Οικονομία ξέφρενη (πλέον) αντεπιτίθεται στην Πολιτική, το Κράτος απεμπολεί οτιδήποτε (ακόμη και σε βάρος της Κοινωνίας), ο Ιδιώτης στέκει αμήχανος ως Πολίτης, το λεγόμενο «μερικό συμφέρον» φαντάζει παροπλισμένο κι άνευρο ενώ το λεγόμενο «γενικό συμφέρον» μοιάζει με άδεια φράση- χωρίς νόημα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, σχετικά με όσα αφορούν στην ελληνική κρίση, θα μπορούσαν να αποτυπωθούν -επιγραμματικά- στο παραπάνω παράθεμα (από προγενέστερο άρθρο μου: Κosalive/Μάιος'11).

Ωστόσο θα άξιζε να σημειωθούν, συμπληρωματικά, και τα εξής:

Λίγο-πολύ, σε αυτές τις τελευταίες ώρες στην ελληνική πολιτική σκηνή, δοκιμάζονται τα πάντα! Ποικίλα σενάρια αίρονται και επιστρέφουν, στήνονται και ξεστήνονται με γρηγοράδα σαν να πρόκειται για μια παράσταση που υπακούει στο ασυνάρτητο – εμποδίζοντας έτσι κάθε περιθώριο για μια δεύτερη σκέψη.

Κι όλα αυτά στο όνομα της σωτηρίας του λαού. Της σωτηρίας ενός λαού που όλοι επικαλούνται, κάνοντας χρήση περίτεχνων και ευρηματικών προτάσεων (όπως αυτή για δημοψήφισμα), χωρίς όμως επί της ουσίας να τον ενημερώνουν για τ ί π ο τ α ! Για τα επίμαχα ουδεμία κουβέντα! Για το τι μέλλει γενέσθαι, σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα που αυτή συνεπάγεται, ουδεμία κουβέντα! Σιγή ιχθύος για ό, τι αφορά στους όρους ή/και στο περιεχόμενο των δεσμεύσεων που θα συνοδεύουν το λαό επί πολλά χρόνια!

Για αυτά τα τόσο σπουδαία, ούτε φωνή-ούτε ακρόαση! Μονάχα φοβικές εξαγγελίες για ενδεχόμενα ανέλεγκτης χρεωκοπίας/ εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη/ επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή κ.α.

Προφανώς αυτά τα ενδεχόμενα δ ε ν ε ί ν α ι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας – εδώ που τα έφτασαν τα πράγματα. Προφανώς είναι (πλέον) πολύ πιθανά όλα τούτα και γι αυτό ακριβώς α π α ι τ ε ί τ α ι (κατά τη γνώμη του γράφοντος) η άμεση ενημέρωση του (πολυθρύλητου από τις πολιτικές ηγεσίες) λαού για τα πάντα !

Εξονυχιστική ενημέρωση, χωρίς φειδώ χρόνου και χωρίς φραστικά τερτίπια ή υπαινιγμούς. Εξονυχιστική και πολύπλευρη (από όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις) ενημέρωση, χωρίς ατάκες και κλισέ.

Δαυγής ενημέρωση και αμέσως μετά προσφυγή στις κάλπες ώστε να νομιμοποιηθεί και να δεσμευτεί το όποιο πολιτικό προσωπικό (θα προκύψει) για το τι/και πως θα πράξει- σύμφωνα με τη θεμέλια αρχή του Δημοκρατικού πολιτικού συστήματος: την λαϊκή κυριαρχία.

Ιδού το μείζον διακύβευμα για όλους όσοι τιμούν τη Δημοκρατία, όχι μονάχα με ρητορείες αλλά πρωτίστως έμπρακτα !

Σ. Α. Γεωργίου / 6 Νοε 2011

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter