Tο ψηφοδέλτιό της στα Δωδεκάνησα παρουσίασε η Δημοκρατική Αριστερά

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2012

Δημοκρατική Αριστερά

Tο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στα Δωδεκάνησα παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Χρήστος Παρασκευάς, ο Παναγιώτης Βουλιάκης, ο Μιχάλης Αλαχιώτης και η Δέσποινα Παλαμαριζή, στην αίθουσα της μαρίνας, στην Κω.

Στη διάρκεια της παρουσίασης έγιναν αναφορές στις δύο "καταστροφικές" για τη χώρα πολιτικές: του "ναι σε όλα" από τη μια και της "επιστροφής στη δραχμή" από την άλλη.

Η ΔΗΜ.ΑΡ προβάλλει μια τρίτη λύση: τη διαπραγμάτευση ενός νέου καθεστώτος της δανειακής σύμβασης με λογιστικοποιημένες προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας και την ανακούφιση των ασθενέστερων.

Οι υποψήφιοι:

Άγγελος Σταμάτης

1

Γεννήθηκα το 1979 και κατάγομαι από τα Τρίκαλα και την Κω. Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο της Κω. Φοίτησα στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στα ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής. Εργάστηκα ως καθηγητής μουσικής σε Ωδεία της Αθήνας και ως υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου Dian Books (2004 – 2006). Δίδαξα σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (2008 – 2010) στην Κω όπου ζω και εργάζομαι πλέον μόνιμα διατηρώντας Σχολή Μουσικής. Συμμετέχω σε ποικίλες Μουσικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα συμμετέχω ενεργά στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχω λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2010 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Ιωάννα Μαρίνου

2

Γεννήθηκα το 1971 και ζω μόνιμα στη Ρόδο. Κατάγομαι από Νίσυρο και Τήλο. Αποφοίτησα από το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου. Αμέσως μετά ολοκλήρωσα τις σπουδές στον παιδαγωγικό τομέα στην Αθήνα. Αργότερα εκπαιδεύτηκα στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ως εκπαιδεύτρια στελεχών πρόληψης. Τα προηγούμενα χρόνια: Εργάστηκα ως νηπιαγωγός σε παιδικό σταθμό. Υπήρξα μέλος του Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και σε σχολική επιτροπή. Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Δήμου Ροδίων (2007 – 2010). Σήμερα: Εδώ και 17 χρόνια εργάζομαι στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Υγείας «Δίοδος», τα τελευταία χρόνια ως επιστημονικά υπεύθυνη. Διατελώ γραμματέας του Δ.Σ του Παννισυριακού Συλλόγου Ρόδου «Πορφυρίς». Από το 2009 είμαι ραδιοφωνική παραγωγός στο «Ραδιόφωνο Λυχνάρι». Το 2010 εκλέχτηκα σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου. Είμαι παντρεμένη με το Βασίλη Καζαντζόγλου και έχουμε δύο κόρες, 16 και 12 χρονών.

Ελένη Καραντζόλα.

3

Γεννήθηκα το Δεκέμβρη του '62 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης και έκανα διδακτορικές σπουδές με υποτροφία στο Παρίσι. Εργάστηκα ως συντάκτρια του περιοδικού Αντί και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Από το 2001 υπηρετώ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Ρόδο. Είμαι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και συμμετέχω στη Διοίκηση από θέσεις ευθύνης: Πρόεδρος Τμήματος, Πρόεδρος Φοιτητικής Μέριμνας, Μέλος της Κοσμητείας και της Συγκλήτου. Έχω συγγράψει επιστημονικά βιβλία και ποικίλα εκπαιδευτικά υλικά (π.χ. Γλώσσα Α΄ Δημοτικού). Έχω συμμετάσχει στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης ενηλίκων στη χώρα (ΣΔΕ, ΚΕΕ). Από τα φοιτητικά μου χρόνια εντάχθηκα στην ανανεωτική αριστερά ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝ). Στο ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΜΑΡ εκλέχθηκα στην Κεντρική Επιτροπή. Αγωνίζομαι για την δημόσια εκπαίδευση ως ιδρυτικό μέλος της Αριστερής Μεταρρύθμισης και ως ειδική Γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ. Είμαι παντρεμένη με το μηχανικό Μιχάλη Βαρδαβούλια και έχουμε δύο κόρες.

Ιωάννη Καλαποδάκης

4

Γεννήθηκα το 1959 στη Ρόδο με καταγωγή από το Βάτι. Είμαι διπλωματούχος των Σχολών Μεταλλειολόγων Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Κατά την επαγγελματική μου διαδρομή υπήρξα: Διευθυντής Περιφέρειας Δωδεκανήσου στον όμιλο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Υπεύθυνος σε θέματα οργάνωσης παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου, επενδύσεων στην τεχνική – βιομηχανική εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ. Γενικός διευθυντής στη διαδημοτική εταιρεία κατασκευών και παροχής τουριστικών υπηρεσιών ΑΔΕΚΤ Α.Ε. Στέλεχος για θέματα του Νομού Δωδεκανήσου στην ΕΕΤΑΑ. Σήμερα είμαι: Επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα επίβλεψης εργασιών, ασφάλειας εργαζομένων, ποιοτικού ελέγχου και περιβαλλοντικής πολιτικής σε λατομεία και σε εταιρείες παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος του Νομού Δωδεκανήσου. Μελετητής σε θέματα περιβάλλοντος και αναπτυξιακών επιχειρησιακών προγραμμάτων οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διετέλεσα Δημοτικός σύμβουλος στο δήμος Νότιας Ρόδου. Είμαι παντρεμένος και έχω ένα γιο και μια κόρη.

Σαράντος Μπακρυσιώρης

5

O Σαράντος Μπακρυσιώρης γεννήθηκε το 1962 στο Ναύπλιο και από το 1986 ζει και εργάζεται μόνιμα στη Ρόδο.

Το 1979-1981 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ).

Το 1982- 1986 φοίτησε στη σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από το 1985 και για 4 χρόνια ήταν τακτικός καθηγητής στην ΑΣΤΕΡ, ενώ από το 1992- 1994 δίδαξε κάποια μαθήματα. Παράλληλα ξεκίνησε την καριέρα του ως Διευθυντής ξενοδοχείων.

Από το 1990-1996 υπήρξε υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης Εκπαιδευτικών προγραμμάτων ξενοδοχοϋπαλλήλων σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες.

Κατά το 1995-1996 υπήρξε διευθυντής εκπαίδευσης στο ΚΕΚ «Ροδιακή Επιμόρφωση», όπου παρέδιδε επιμορφωτικά μαθήματα για τον Τουρισμό.

Φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια Διευθυντής μεγάλων τουριστικών μονάδων, πλέον των δέκα, σε όλο το νησί της Ρόδου. Συμμετέχει ενεργά σε τουριστικές εκθέσεις, ημερίδες και σεμινάρια, καταθέτοντας απόψεις για το τουριστικό προϊόν, την προβολή και τη βέλτιστη παρουσίασή του στον πελάτη.

Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών ξενοδοχείου Ρόδου.

Eίναι μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Γιάννης Διαμαντής

6

Γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1961 .

Παντρεμένος 27χρόνια με την Βαρβάρα Ρογαλίδη ,έχουν δύο παιδιά.

Έμπορος.

Μέλος στο Δ.Σ της Τράπεζας Δωδεκανήσου

Μέλος στο Δ.Σ. του εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ,

Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Φοιτητών του ΕΑΠ

Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου

Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλύμνου

Ενταγμένος από τα 17 του στο Αριστερό κίνημα -Ρήγας Φεραίος-και στην υπηρεσία του Δωδεκανήσιου πολίτη.

 

ΜΠΕΡΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Μπέρτος)

Γεννήθηκα το 1967 και ζω μόνιμα στην Κάρπαθο. Από οικογένεια εκπαιδευτικών, τέλειωσα το Λύκειο Απερίου. Σπούδασα στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στην Αθήνα στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, και αποφοίτησα το 1992. Το 1991 κατατάχτηκα στην πολεμική Αεροπορία όπου υπηρέτησα ως δόκιμος αξιωματικός. Από το 1993, ασχολούμαι με τις ασφάλειες, ιδιαίτερα ζωής και υγείας. Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων και του διεθνούς συλλόγου MDRT

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter