Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στα Δωδεκάνησα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2012

Οικολόγοι Πράσινοι

Κατατέθηκε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασινων στα Δωδεκάνησα. Οι υποψήφιοι είναι επτά, ο μέγιστος αριθμός δηλαδή υποψηφίων.

Με την ευκαιρία της κατάθεσης ο συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Δωδεκανήσου και υποψήφιος Δημήτρης Γρηγοριάδης δήλωσε:

Η κατάθεση του ψηφοδελτίου μας στα Δωδεκάνησα δηλώνει την απόφαση των Οικολόγων Πράσινων να έχουν μια σοβαρή και διαρκή παρουσία στα Δωδεκάνησα με την οποία θα επιδιώξουν να προωθήσουν μια πιο πράσινη πολιτική για το Νομό αλλά και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Με το βασικό μας σύνθημα "Σκέψου Καθαρά" ζητάμε από τους πολίτες να μετατρέψουν την οργή, το θυμό και την αγανάκτηση σε θετική ψήφο και σε μια δημιουργική πολιτική πρόταση. Θέλουμε οι εκλογές να γίνουν βήμα διεξόδου.

Οι υποψήφιοι αναλυτικά

Γρηγοριάδης Δημήτρης

1

Ο Δημήτρης Γρηγοριάδης γεννήθηκε στη Ρόδο όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Χιχιμάνη και έχουν δύο αγόρια, το Νίκο και τον Παναγιώτη. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δουλεύει στη δημόσια εκπαίδευση από το 1991.

Έχει θητεύσει ως κοινοτικός και αργότερα δημοτικός σύμβουλος για 20 συναπτά έτη από το 1991 έως το 2011. Εκτός από τη δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ενεργός μέλος σε εθελοντικές οργανώσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες πολιτών. Είναι αντιπρόεδρος στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου» που ασχολείται με την ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών στη Ρόδο, με πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά και με άλλες κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις.

Από τον Ιανουάριο του 2009 μαζί με μια ομάδα ενεργών πολιτών έχει δημιουργήσει το ιστολόγιο Οικολογικά – Ροδιακά που εκδίδεται και ως εβδομαδιαίο δισέλιδο στην εφημερίδα Ροδιακή. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2010 και αυτή τη στιγμή είναι συντονιστής στην Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου και γραμματέας στην Περιφερειακή Οργάνωση Ν. Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων.

Αναστασία Διακοσταυριανού

2

Η Αναστασία Διακοσταυριανού ζει στη Ρόδο και είναι μητέρα 2 κοριτσιών. Τελείωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου και στη συνέχεια φοίτησε στο ξενοδοχειακό τμήμα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (Τ.Ε.Σ.Τ.Ε) απ' όπου κέρδισε υποτροφία και φοίτησε στο City of Bath College στην Αγγλία αποκτώντας BTEC National Diploma in Hotel Management. Έχει πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας, Proficiency of Cambridge, και αρκετά καλή γνώση της Γερμανικής Γλώσσας

Μετά το τέλος των σπουδών της εργάστηκε στην Τ.Ε.Σ.Τ.Ε Ρόδου ως καθηγήτρια τεχνικών μαθημάτων για 3 χρόνια και για 1 παράλληλο χρόνο ως καθηγήτρια Αγγλικών στο τμήμα μετεκπαίδευσης της ίδιας σχολής. Στη συνέχεια εργάστηκε σε ξενοδοχείο της Ρόδου ως Food and Beverage Manager για 3 χρόνια. Απ' το 2000 μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας στον ιδιωτικό τομέα.

Το 2010 έλαβε μέρος στις Περιφερειακές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο με τον Οικολογικό Άνεμο με επικεφαλής το Νίκο Χρυσόγελο. Είναι ιδρυτικό μέλος και ταμίας της Α.Μ.Κ.Ε. Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου που ιδρύθηκε το 2011 και ασχολείται με την ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών στη Ρόδο.

Νικόλαος Κάππας

3

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1965. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει το 1956 στην Αυστραλία για δουλειά, καθώς εκείνη την εποχή η Ελλάδα είχε προβλήματα, όπως έχει και σήμερα.

Από τα σχολικά του χρόνια είχε αναπτύξει οικολογική συνείδηση. Σε ηλικία 12 χρονών, έγραψε ένα άρθρο σχετικά με την μόλυνση σε μια μεγάλη εφημερίδα. Τα ΜΜΕ ενδιαφέρθηκαν για το θέμα και πέτυχε να κλείσει ένα εργοστάσιο. Αυτό του έδωσε το έναυσμα ν ακολουθήσει ένα «πράσινο» μονοπάτι.

Σε ηλικία 14 χρονών επέστρεψε μαζί με την οικογένεια του πίσω στην Ελλάδα, στο νησί της Κω. Τελείωσε το Λύκειο το 1984. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό για δύο χρόνια και στη συνέχεια έγινε εθελοντής στους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού. Από το 2000 ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με την μουσική και κυκλοφόρησε δύο δίσκους με τη δισκογραφική εταιρεία «Legend».

Είναι μέλος στο μουσικό σχήμα LOST LUGGAGE και παίζει ηλεκτρική κιθάρα και τραγουδάει. Το 2008 γράφτηκε ως μέλος στο κόμμα «Οικολόγοι Πράσινοι». Ένα χρόνο αργότερα προσχώρησε και στο τοπικό κίνημα «Οικολογική Παρέμβαση». Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με τον Οικολογικό Άνεμο Ν. Αιγαίου στην εκλογική περιφέρεια της Κω.

Μιχάλης Κουλούμπρης

4

Ο Μιχάλης Κουλούμπρης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1947. Φοίτησε στη Δημόσια Εμπορική Σχολή Ρόδου από την οποία απεφοίτησε το 1965. Σπούδασε Τουριστικά Επαγγέλματα στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) από το 1966 έως το 1968. Γνωρίζει 3 ξένες γλώσσες. Μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ως έφεδρος αξιωματικός εργάσθηκε για 36 χρόνια σε διάφορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου ως διευθυντής. Σήμερα είναι συνταξιούχος.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου καθώς και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου του οποίου είναι μέλος τα τελευταία 20 χρόνια.

Αλέξανδρος Λουϊζίδης

5

Σκηνοθέτης Παραγωγός

Υιός του οδοντίατρου στοματολόγου Μιλτιάδη Λουιζίδη

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1955

Σπούδασε πληροφορική , σκηνοθεσία και καλλιτεχνική φωτογραφία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1983 και για 20 έτη διατήρησε εταιρεία πληροφορικής ( COMPUTIME ) εκπαιδεύοντας και μηχανοργανώνοντας χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επίσης δημιούργησε τον πρώτο internet κόμβο στη Ρόδο ...και παράλληλα διατήρησε εταιρεία χρηματοοικονομικών.

Σήμερα διατηρεί εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με την επωνυμία digital dreams. Στον τομέα της Φωτογραφίας ασχολείται από το 1976 και έχει στο ενεργητικό του πολλές εκθέσεις. Στον τομέα της σκηνοθεσίας με πάνω πάνω από 200 έργα πρωτίστως οικολογικής ευαισθησίας στα νησιά της Δωδεκάνησου έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ με πολλές διακρίσεις για την προσφορά του αυτή το 2010 τιμήθηκε από το Κολλέγιο Ρόδου και την τοπική κοινωνία. Είναι δε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ΕΕΣ. Είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος εγγεγραμμένος στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ιδρυτικό μέλος της τοπικής πολιτικής κίνησης και τέως συντονιστής . Ιδρυτικό μέλος των Εθελοντών Ρόδου και της Πρωτοβουλίας Κοινόν Δωδεκανησίων

Καθολική (Κική) Τσακίρη

6

Η Κική Τσακίρη γεννήθηκε το 1960 στην Αρχίπολη της Ρόδου. Είναι παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών ηλικίας 19, 16 και 13 ετών. Είναι διπλωματούχος οικονομολόγος, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Εργάσθηκε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Φεβρουάριο του 1986 έως το Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Στη συνέχεια από τον Ιανουάριο του 1987 έως τον Αύγουστο του 1987 εργάσθηκε στη Γραμματεία του ευρωβουλευτή Κ. Φιλίνη. Από τον Μάρτιο του 1988 εργάσθηκε στο Δήμο Ρόδου, στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.

ον Απρίλιο του 1998 έως τον Οκτώβρη του 2007 δούλεψε στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ ΑΕ), στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, ειδικότερα για τις εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

ΣΗΜΕΡΑ είναι συνταξιούχος λόγω ολικής αναπηρίας. Επικοινωνεί γράφοντας με τα μάτια. Η ίδια λέει:

«Έθεσα υποψηφιότητα με τους Οικολόγους Πράσινους διεκδικώντας αξιοπρέπεια στη ζωή και στο θάνατο. Όταν επιδιώκεται η ευημερία των αριθμών ερήμην των αναγκών των πολιτών, ή πιο λαϊκά μόλις έμαθα το γάιδαρο μου να μην τρώει, αυτός ψόφησε, και στον τάφο να ήμουν, θα επαναστατούσα».

Νικόλαος Ψαρρός

7

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1953.Κατάγεται από εργατική οικογένεια. Μετανάστευσε το 1964 με την οικογένειά του στη Νότια Αφρική όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σε αγγλικό σχολείο. Το 1972 λιποτάχτησε από το νοτιοαφρικανικό στρατό για λόγους που είχαν σχέση με το ρατσισμό, ήρθε στην Ελλάδα όπου και υπηρέτησε τη στρατιωτική μου θητεία. Από το 1976 ζει μόνιμα στη Σύμη ως ενεργός πολίτης που συμμετέχει στα κοινά. Εντάχθηκε στο Συνασπισμό της Αριστεράς, από την ίδρυση του. Πρόεδρος της πολιτικής κίνησης Σύμης επί σειρά ετών. Υποψήφιος βουλευτής Δωδ/σου με το Συνασπισμό στις εκλογές τις 10 -10 1993. Το 2011 έγινε μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Είναι έμπορος τουριστικών ειδών. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Είναι παντρεμένος με τη Σμαράγδα Πετρίδη και έχει τρία παιδιά.

Εξάλλου την Κυριακή 22 Απριλίου τέσσερις υποψήφιοι των ΟΠ, ο Ν. Ψαρρός, Α. Λουϊζίδης, Μ. Κουλούμπρης και Δ. Γρηγοριάδης, θα είναι στη Σύμη όπου θα έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο Σύμης στις 10.00 πμ και στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν με πολίτες του νησιού για να συζητήσουν τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύμη.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter