Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

Patrick Hoesly, 379 - Tile Clock

-γράφει ο Γ. Κανετάκης-

Το φάντασμα της χρεοκοπίας πλανάται ωσάν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, των Ιρλανδών, των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Αμερικανών, των....Λαών.

Η πραγματική όμως χρεοκοπία κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μιας χούφτας τραπεζιτών και των συν αυτώ. Ποιός θα θυσιαστεί ώστε να δοθεί τέλος σ' αυτήν την σύγχρονη τραγωδία; Στις δημοκρατίες τα διλήμματα λύνονται από τις πλειοψηφίες. Ε, λοιπόν, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Είμαστε ελεύθεροι από τη φύση μας ως άνθρωποι. Και δεν θα αυτοκτονήσουμε για να σωθεί το σύστημα. Θα σκοτώσουμε το σύστημα. Είμαστε πολλοί. Και δεν υπάρχει δύναμη μεγαλύτερη από την οργή των Λαών. Αυτή η κάθαρση που σκοτώνει,αυτή ανασταίνει,αυτή λυτρώνει! Ας δώσουμε το μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι. Πως δεν φοβόμαστε. Πως δεν είμαστε μικρόψυχοι. Πως δεν είμαστε δούλοι και επαίτες. Θυσίες μπορούμε να κάνουμε. Τεράστιες.

Όμως για την Ελευθερία. Όχι για το Χρέος. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν την ίδια μοίρα με μας. Τα ίδια όνειρα και τους ίδιους εφιάλτες. Δεν είμαστε ανταγωνιστές αλλά συναγωνιστές απέναντι στους τοκογλύφους που προσπάθησαν να μας πιάσουν κορόιδα. Όμως, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Και τώρα ας τους δείξουμε τί εστί βερύκοκο...

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter