Βασίλης Πης: «Εντιμότατοι Εχθροί μου»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

1

Ένα τσούρμο εκπαιδευμένα ρομπότ θα έκαναν καλύτερα τη δουλειά σας και θα σεβόντουσαν περισσότερο τους πολίτες αυτής της χώρας.

Σας ευχαριστώ πάντως που με συνετίσατε τόσα χρόνια ανώφελης σπατάλης και μειώσατε τον μισθό μου. Ξεχειλίζω από περηφάνια και ευγνωμοσύνη γιατί μου αποστείλατε την Έκτακτη Εισφορά, αφού σας Δημοτικός Υπάλληλος σας κατέθεσα με την φορολογική μου δήλωση του 2010, όλα τα στοιχεία χωρίς να αποκρύψω τίποτα. Εσείς όμως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς σας, θεωρήσατε ότι ήμουν προνομιούχος και γι' αυτό τον απλό λόγο έπρεπε να καταβάλλω έκτακτη εισφορά.

Ακόμα, περιμένω με στωική εγκράτεια τις μειώσεις στο μισθό μου, αφού πάλι σύμφωνα με τους υπολογισμούς σας, ήταν υψηλός και έπρεπε να μειωθεί.

Σκόπευα όμως να πληρώσω τα φροντιστήρια της κόρης μου, τα οποία είναι απλήρωτα εδώ και δύο μήνες και να σας υπενθυμίσω ότι κάποια κόβουν μισές αποδείξεις και άλλα καθόλου.

Ακόμα θα πρέπει να σας ευχαριστήσω που μου υπενθυμίσατε ότι με τον '' υπέρογκο '' μισθό μου, μπορώ να καλύψω ακόμα:

1. Τη δόση του στεγαστικού μου δανείου, για Α' κατοικία, με το υψηλότερο επιτόκιο στην Ευρώπη και την οποία η τράπεζα δεν πρόκειται ποτέ να μειώσει αν δεν ξεκινήσω ένα μαραθώνιο αγώνα αντοχής, υπομονής και υποτίμησης της αξιοπρέπειας μου,

2. Να καλύψω τις ανάγκες μου σε βασικά είδη διατροφής, αγοράζοντας τρόφιμα τα οποία είναι ακριβότερα κατά 300% από την υπόλοιπη Ευρώπη,

3. Να καλύψω τις ανάγκες σε συμβατικά υγρά καύσιμα, για να ζεσταθώ, να κινηθώ, από τα οποία η τιμή του λίτρου είναι από την υψηλότερη στην Ευρώπη, αν και εδώ στην Κω το ΦΠΑ είναι 16% και όχι 23%,

4. Να ταξιδέψω στην Αθήνα για μία επίσκεψη στο γιατρό με τα ακριβότερα εισιτήρια αεροπλάνου και πλοίου.

Η ευγνωμοσύνη μου πλέον τρέφεται με ευδαιμονία, γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ την οικονομική μου κατάσταση, αφού με ''υποβιβάσατε'' στην Β' Κατηγορία κατηγορώντας με ότι '' έστηνα αγώνες''.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, για να μην χρεοκοπήσω και να μπορώ να ζήσω στο όριο της φτώχειας, θα πρέπει να ζητήσω βοήθεια από τους συνανθρώπους μου που και αυτοί αδυνατούν, ή να ζητήσω βοήθεια από ένα Σύμφωνο Σταθερότητας για Φτωχούς.

Θα πρέπει λοιπόν στο αμέσως επόμενο διάστημα να μπορώ να σας '' κλέψω'' νόμιμα, βρίσκοντας μαύρη εργασία. Προσέξτε κύριοι. Αν μου αφαιρέσετε το δικαίωμα να ονειρεύομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη, τη χώρα μου, την κόρη μου, αν μου αφαιρέσετε το δικαίωμα να μην έχω μνήμη, θα γίνω επικίνδυνος και όταν θα εκραγώ δεν θα καώ μόνος μου, αλλά

« μαζί θα καούμε ».

Με τιμή ειλικρινά απέναντί σας

Κως, 8-10-2011

Βασίλης Πης

Συγγραφέας

Βασ. Γεωργίου 3

85 300 Κως, Δωδεκάνησα

22420-22051

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter