Να συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ενώνουν

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

Νίκος Κανταρζής

Το τελευταίο διάστημα , διαπιστώνουμε και στο νησί μας ότι η οικονομική , αλλά και πολιτική κρίση, δεν είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο το οποίο θα υποχωρήσει σύντομα, αντίθετα είναι φαινόμενο που απορρέει απο σωρεία λαθών δεκαετιών και θα έχει διάρκεια, άρα η αντιμετώπισή του είναι αναγκαία και επιβεβλημμένη!

Και οφείλουμε όλοι, ως μέλη αυτής της κοινωνίας να συμβάλουμε,ο καθένας απο τον χώρο του, στην αντιμετώπιση αυτής της πολύπλευρης κρίσης.

Αναμφισβήτητα , ως ελεύθεροι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και αξίες , πολιτικές θέσεις και ιδεολογικές πεποιθήσεις, όμως απο τη στιγμή που η κρίση αφορά όλους , ως δημότες του ίδιου νησιού δε μπορούμε να μήν εντοπίσουμε το κοινό συμφέρον και να μην συμφωνήσουμε στη διεκδίκηση αυτών που μας ενώνουν!

Και πρέπει να το κάνουμε , διότι παρά τις διαφωνίες μας , αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά!

Ήδη τις τελευταίες μέρες , η επερχόμενη θύελλα των ιδιωτικοποιήσεων μας χτύπησε την πόρτα , αρχικά για το αεροδρόμιο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ , στη συνέχεια για το λιμάνι και τη Μαρίνα , σε λίγο για τα Ιαματικά λουτρά και δεν έχει τέλος!

Αμφισβητεί κανείς ότι η διεκδίκηση όλων αυτών των πλουτοπαραγωγικών πηγών και η λειτουργία τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας είναι κοινός μας στόχος?

Αμφισβητεί κανείς ότι η διεκδίκηση χρημάτων απο την Ευρωπαική Ενωση , η κάλυψη των ελλείψεων σε βασικές υποδομές , ιδιαίτερα στα χωριά μας , η βελτίωση της καθημερινότητας και η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών μας είναι κοινός στόχος?

Αμφισβητεί κανείς Κώος ότι ο στόχος του νησιού μας ως παγκόσμιο κέντρο της Ιατρικής επιστήμης , δεοντολογίας και ηθικής είναι κοινός στόχος όλων μας?

Δεκάδες είναι οι κοινοί στόχοι που μπορούν να μας ενώσουν ως κοινωνία και είναι γνωστοί , απλά πρέπει να ξεπεράσουμε τα φτηνά συναισθήματα της προσωπικής εμπάθειας, της μωροφιλοδοξίας και του ατομικισμού!

Πριν λιγες μέρες η παράταξη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" , δια του επικεφαλής της Γιώργου Κυρίτση , κατέθεσε πρόταση σε αυτή την κατεύθυνση , για τον οδικό χάρτη της ανάπτυξης ως το 2035 , να συγκεκριμενοποιήσουμε το σκοπό και τους στόχους που μας ενώνουν και μέσα απο ένα συμβόλαιο τιμής , όλες οι Δημοτικές παρατάξεις να συμφωνήσουμε σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό με άμεσους , μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους!

Είναι καιρός λοιπόν να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος με κατάθεση θέσεων και προτάσεων απ'όλες τις παρατάξεις και τους κοινωνικούς εταίρους! ,

Το πρώτο βήμα έγινε και φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς , αφού οι φορείς , αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΩΣ" Γιάννης Κρητικός έδειξαν απόλυτα θετική διάθεση και συναινετικό πνεύμα στη συνάντηση για τη Ryanair!

Πίστη μου είναι ότι άμεσα πρέπει να ανταποκριθούν και οι άλλες παρατάξεις , κυρίως δε η Δημοτική αρχή η οποία έχει και την ευθύνη διοίκησης του νησιού για τα επόμενα δύο χρόνια!

Πρέπει όλοι να μετουσιώσουμε το θυμό και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις σε μια δημιουργική αντίληψη συνεργασίας και συνευθύνης , με στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων της τοπικής μας κοινωνίας και τη χάραξη μιας νέας πορείας του νησιού μας προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας !

(άρθρο του Νίκου Κανταρζή)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter